دومین روز کنفرانس کردها در بروکسل

دومین روز کنفرانس کردها در بروکسل

کنفرانس آشتی و دموکراسی کردها در اروپا, روز گذشته آغاز بکار کرد. این کنفرانس یکی از کنفرانس‌هایی است که رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان پیشنهاد کرده بود که در اروپا برگزار شود. خلق‌های کرد, آشوری, ارامنه, چرکس, عرب, ترک و نمایندگان مذاهب مختلف از قبیل اسلام, علوی و ایزدی در این کنفرانس حضور بهم رساندند.

این کنفرانس دوروز به طول می‌انجامد و نمایندگان 58 سازمان و حزب سیاسی و نهاد مدنی کردستانی و ترکیه‌ای در آن شرکت کرده‌اند. همچنین نمایندگان کنفرانس‌های آنکارا و آمد  و کنگره علویان هم در آن حضور یافته و نتایج آن کنفرانس‌ها را در دور نخست نشست کنفرانس, به اطلاع شرکت‌کنندگان کنفرانس بروکسل رساندند.

«نیلوفر کوچ» سخنان افتتاحیه کنفرانس را ایراد کرد و گفت:«این کنفرانس بسیار مهم و تاریخی است. یکی از دلایل پناهنده‌شدن ما کردها و ملت‌های دیگر , سیاست‌های نادرست اروپا استع لذا باید این کنفرانس از اروپائیان بخواهند که در سیاست‌هایشان با دولت ترکیه, تجدید نظر کنند».

کوچ افزود:«از یک تشکل پنج نفره گرفته تا سازمان‌هایی که هزاران عضو دارند, در این کنفرانس شرکت کرده‌اند و حق اظهار نظر دارند. آنجا ما را در یکجا گردهم آورده, جستجو برای آزادی , حل و صلح است.»

پس از انتخاب دیوان کنفرانس و سخنرانی آنها, در دور نخست صبح دیروز پیام رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان برای کنفرانس بروکسل, قرائت شد که با استقبال پرشور حاضرین مواجه شد.

اوجالان در پیام خود به اهمیت تحولات اخیر خاورمیانه پرداخته و اعلام می‌کند که این کنفرانس در حالی انجام می‌شود که مذاکرات با دولت ترکیه ادامه دارد و وارد مرحله دوم صلح شده اند. ایشان از همگان خواست که از هر گونه عملکرد و رفتاری که به روند صلح آسیب برساند, دوری کنند و از دولت ترکیه هم خواست که گام‌هایی مثبت و عملی بردارد.

در نشست بعد از شهر کنفرانس هم بر سر مسئله کردها و خلق‌های دیگری که اروپا پناهنده شده‌اند, پرداخته شد. همچنین بر سر این مسئله بحث شد که کردها و ترکها باید خواهان چه ترکیه‌ای باشد. بایستی دولت ترکیه از سیاست انکار و امحای دیگر خلق‌ها, بویژه خلق‌کرد دست بردارد و از آزادی آیین‌ها و مذاهب و فرهنگ‌های متنوع جلوگیری نکند. در این بخش از کنفرانس از روند صلح که اوجالان با ابتکارعمل خود آن را آغاز کرده, اعلام حمایت شد. همچنین در خصوص بازگشت پناهندگان خلق‌های ترکیه به آن کشور, حقوقی مشروع و اساسی تثبیت شد و تأکید گردید که برای بدست آوردن این حقوق , تنها راه, اصرار بر تداوم مبارزه است.

بخش دوم گفتگوهای کنفرانس بروکسل

در بخش دوم کنفرانس «آشتی و دموکراسی» کردها در شهر بروکسل پایتخت بلژیک که با عنوان «کردها و ترکهای مقیم اروپا ومطالبات آنها در ترکیه» برگزار می‌شود, گفتگوها و تبادل نظر صورت گرفت.

بعد از ظهر روز گذشته در بخش دوم گفتگوهای کنفرانس راهکارها و پیشنهادات برای چاره‌یابی در خصوص مذاهب و اتنیک‌ها مورد بحث قرار گرفت.

علوی: «اسماعیل جان» عضو اتحادیه علویان اروپا در کنفرانس بروکسل سخنرانی کرد و به هویت آیین‌ها و مذاهب پرداخت. «جان» اذعان داشت که همه اقشار جامعه برای حصول آزادی خود در این کنفرانس شرکت‌کرده‌اند. جان به عملکرد دولت ترکیه علیه مذاهب پرداخت و گفت که شمال مساجد موجود در ترکیه دو برابر مدارس و مراکز بهداشتی درمانی می‌باشد. وی گفت باید ترکیه از سیاست انکار مذاهب و آیین‌ها دست بردارد.

آشوری‌ها و سریانی‌ها: «سابو آک‌گول» عضو فدراسیون آشوری‌ها و سریانی‌های مقیم آلمان ـ اروپا هم سخنانی ایراد کرد و قتل‌عام ارامنه, سریانی‌ها و آشوریان توسط رژیم ترکیه را بشدت محکوم ساخت. وی از روند صلحی که اوجالان آغاز کرده, حمایت کرد. آکگول تصریح کرد که دولت ترکیه از اوایل تأسیس تاکنون به جوامع کردها, ارامنه, آشوری‌ها  و سریانی‌ها ستم کرده و دست به قتل‌عام آنهازده و یا تبعید کرده است».

در ادامه گفتگوها همچنین به مسایل و مشکلات پناهندگان ملت‌های داخل ترکیه به اروپا پرداخته شد و «باقی سلجوق» به نمایندگی از سوی «کنفدراسیون پناهندگان ملت‌های ستمدیده» گفت: دلیل آوارگی و پناهندگی خلق‌های زیردست ترکیه به اروپا, هم مشکلات اقتصادی و هم سیاسی می‌باشد.

زنان : «دیرن پولاد» به نمایندگی از سوی «جنبش زنان اروپا» هم سخنرانی کرد و به مسایل و مشکلات زنان وجوانان پناهنده در اروپا, پرداخت. وی ضمن اشاره به دوره برده‌داری زنان, جوانان و مذاهب و تضییع حقوق آنها اشاره کرد.

شایان ذکر است که بنا به پیشنهاد اوجالان, کنفرانس‌های نخست و دوم «دموکراسی و آشتی» در روزهای 25 و 26 می در آنکارا و 15 و 16 ژوئن در شهر آمد, برگزار شدند.و کنفرانس سوم هم‌ هم‌اکنون در شهر بروکسل درجریان می‌باشد. امید می‌رود که کنفرانس چهارم هم در شهر هولیر با حضور کردهای هر چهار بخش کردستان برگزار گردد.