دیدگاههای منتقدانه به تحریم پارلمان از سوی وزرا و نمایندگان کردستان

دیدگاههای منتقدانه به تحریم پارلمان از سوی وزرا و نمایندگان کردستان

 از حدود ده روز پیش نمایندگان و وزرای کرد در بیانیه ای اعلام کردند به دلیل عدم اجرای قانونی اساسی و عدم اعتنای بغداد به اصل مشارکت سیاسی تا اطلاع ثانوی از حضور در پارلمان مرکزی عراق خودداری خواهند کرد . این اقدام موضوع بحث اینروزهای محافل سیاسی در اقلیم جنوب کردستان است .در همین ارتباط نمایندگان حزب حل دمکراتیک کردستان و جنبش تغییر ضمن تأکید بر اهمیت همصدایی طرف کرد بر این باورند که تحریم مجلس عراق چندان به نفع کردها نیست.این دو حزب از دولت اقلیم کردستان خواسته اند در حین اتخاذ چنین تصمیامات مهمی آرای همه گروههای سیاسی را مدنظر قرار دهد.
 در نشستی کە در آغاز ماه آوریل وزرا و نمایندگان کورد در بغداد با رئیس اقلیم کوردستان برگزار کردند تصمیم گرفته شد که تا بر آورده شدن حداقل بخشی از مطالبات سیاسی هولیر کردها به پارلمان عراق بازنگردند.
در همین ارتباط ابراهیم اورماری مسئول روابط خارجی حزب حل دمکراتیک کردستان ضمن مهم قلمداد کردن موضع مشترک کردها می گوید به اعتقاد آنها حضور یا عدم حضور نمایندگان کرد در پارلمان عراق گره ای از مشکل باز نخواهد کرد .
 اورماری می گوید باید برای حل مشکلات همه جناحهای کردی و شخصیتهای غیر وابسته کردستانی گردهم بیایند و با یک برنامه ریزی مشترک موضع خود در مقابل دولت مرکزی عراق را اعلام کنند. وی تأکید می کند اتخاذ چنین تصمیمی از سوی یک یا چند حزب نمی تواند جوابگوی خواست عموم کردها باشد.
 مسئول روابط خارجی حزب حل دمکراتیک همچنین می افزاید از آنجا که تاکنون سیاستهای اقلیم کردستان بیشتر بر اساس منافع حزبی ، تجاری و شخصی بوده است گره ای از مشکلات موجود میان طرفین باز نشده است .
 میکائیل صالح نماینده جنبش تغییر در شهرستان دهوک نیز می گوید که قبل از هر چیز باید انجمن وزیران به دلیل قبول نزول سهم نفتی اقلیم کردستان از هفده به سیزده در صد مورد بازخواست قرار بگیرد .
 میکائیل صلاح با بیان آنکه هر گونه جنگ احتمالی میان کردها و اعراب به ضرر هر دو طرف تمام خواهد شد تأکید می کند که نمایندگان نباید از پارلمان دولت مرکزی عقب نشینی کنند و از طریق رایزنیهای سیاسی در بغداد مطالبات به حق کردها را بر آورده نمایند.
 نماینده جنبش تغییر در عین حال تصریح می کند که اگر تحریم پارلمان عراق برای وادار کردن بغداد به اجرایی کردن ماده 140 و روشن شدن سرنوشت مناطق مورد مناقشه کردستان باشد این اقدامی مثبت است اما اگر تحریم پارلمان به دلیل اختلافات نفتی و مالی باشد اقدامی صحیح نبوده و جنبش تغییر از آن حمایت نخواهد کرد .
 در همین ارتباط محسن عبدالرحمن از نویسندگان و صاحب نظران کردستانی نیز معتقد است که عدم حضور نمایندگان کرد در پارلمان عراق چیزی از میزان فشارهای بغداد بر هولیر نخواهد کاست .
او می گوید اختلافاتی که بیشتر بر سر نحوه تقسیم بودجه و سهم نفت است را می توان از طریق گفتگوهای مستمر حل کرد .