فرانسه: اگر شورای امنیت مانع شود, ائتلافی تشکیل خواهد شد

فرانسه: اگر شورای امنیت مانع شود, ائتلافی تشکیل خواهد شد

«فرانسوا اولاند, رئیس‌جمهور فرانسه» اظهار داشت که مخالف دخالت نظامی علیه سوریه برای فروپاشی دیکتاتوری بشار اسد است, اما باید حملاتی تلافی‌جویانه هم انجام شود. اولاند افزود اگر شورای امنیت سازمان ملل با اقدام تلافی‌جویانه مخالفت کند, ائتلافی تشکیل خواهد شد.

اولاند در مصاحبه با روزنامه لموند گفت:«قتل‌عام دمشق نباید بی‌پاسخ بماند. درغیر اینصورت هرگونه ریسکی موجب تهدید امنیت دیگر کشورها خواهد شد».

اولاند گفت در صورت مخالفت شورای امنیت, ما ائتلافی تشکیل خواهیم داد و افزود:«ما به اتحادیه عرب که بمباران شیمیایی و قتل‌عام را محکوم ساخته, پشت خواهیم بست. از اروپا هم خواهیم خواست حمایتمان کند.»

فرانسوا: رای پارلمان بریتانیا بر اراده فرانسه علیه سوریه تاثیر ندارد

در ادامه واکنش به احتمال برخورد نظامی غرب با حکومت سوریه به اتهام کاربرد اسلحه شیمیایی، رئیس جمهوری فرانسه رای منفی پارلمان بریتانیا را در تصمیم‌گیری دولت خود در این مورد موثر ندانسته است.

روز جمعه، ۸ شهریور (۳۰ اوت)، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، در اشاره به رای منفی پارلمان بریتانیا به لایحه دولت برای مشارکت در عملیات محدود نظامی علیه سوریه، گفت که "هر کشور مستقلی حق دارد در مورد سیاست خارجی خود تصمیم بگیرد و این اصل در مورد بریتانیا نیز مانند فرانسه مصداق دارد."

آقای اولاند در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوموند تاکید کرد که از "اقدام متناسب و قاطعانه" در تنبیه سوریه به دلیل کاربرد اسلحه شیمیایی حمایت می کند و افزود "تمامی گزینه‌ها قابل بررسی است."

به گفته ناظران، در حالی که رای منفی پارلمان بریتانیا به عنوان شکافی در صفوف کشورهای حامی مجازات نظامی سوریه تعبیر شده بود، اظهارات فرانسوا اولاند باعث تقویت موضع آمریکا می‌شود که به نظر می‌رسد هنوز بر لزوم عملیات تنبیهی علیه حکومت سوریه تاکید دارد.

پیشتر، وزیر امور خارجه آمریکا با اظهار این نظر که "نمی‌توانیم مسئول سیاست خارجی دیگران باشیم" امکان تاثیرپذیری از موضعگیری پارلمان بریتانیا را مردود دانست و تلویحا، احتمال اقدام یکجانبه ایالت متحده علیه سوریه را مطرح کرد.

با اینهمه، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، گفته است که دولت آن کشور هنوز هم در صدد تشکیل "ائتلاف بین‌المللی" است تا کشورهای عضو به طور مشترک برای تنبیه نظامی سوریه اقدام کنند.

در همان حال، مقامات دولت‌های آلمان و کانادا احتمال مشارکت در عملیات نظامی علیه سوریه را رد کرده‌اند. وزیر امور خارجه آلمان گفته است که مشارکت این کشور در حمله به سوریه "نه تقاضا شده و نه مورد بررسی است."

برخی دیگر از کشورهای غربی از جمله ایتالیا نیز گفته‌اند که تنها در صورت کسب مجوز شورای امنیت، حاضر به حمایت از چنین عملیاتی خواهند بود.