حکومت عراق بر دامنه بحران افزود؛ نمایندگی کردها را در بغداد بست

حکومت عراق بر دامنه بحران افزود؛ نمایندگی کردها را در بغداد بست

بحران موجود میان دولت مرکزی عراق و حکومت اقلیم کردستان بیش از پیش بحرانی تر می‌شود. دولت نوری مالکی نمایندگی حکومت اقلیم کردستان در بغداد را بست که این امر موجب تشدید بحران شده است. ائتلاف کردستانی اعلام کرد که بستن نمایندگی اقلیم کردستان در بغداد توسط دولت عراق اقدامی غیرقانونی است. بارزانی باردیگر اعلام کرد که حق استقلال یک حق طبیعی است.

بحران میان حکومت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق عمیق‌تر شد. دولت عراق روز گذشته تصمیم گرفت که نمایندگی حکومت اقلیم کردستان به بهانه نداشتن مدرک رسمی , ببندد. نماینده حکومت اقلیم کردستان در بغداد خاطرنشان ساخت که دارای مدارک قانونی هستند و آن نمایندگی در پی تصمیم دیوان و با امضای نخست‌وزیر نوری مالکی تأسیس شده. مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان هم در مصاحبه با بخش انگلیسی شبکه الجزیره گفت که حق استقلال یک حق طبیعی است.

محسن سیدون , عضو ائتلاف کردستانی در مصاحبه با «آکانیوز» گفت:«بستن نمایندگی اقلیم کردستان در بغداد توسط دولت عراق یک اقدام غیرقانونی است, چراکه این نمایندگی به تازگی تأسیس نشده است». وی از بغداد خواست که مسایل را روشن‌تر سازد. سیدون همچنین اذعان داشت که در تعطیلات رسمی بسر می‌برند و پس از بازگشت, با محمد احسان, نماینده حکومت اقلیم کردستان در مورد این موضوع گفتگو می‌کنند.

نمایندگی حکومت اقلیم کردستان در بغداد در سال 2005 پس از سفر نوری مالکی نخست‌وزیر عراق به هولیر تأسیس شد و از آن زمان تاکنون فعالیت‌هایش را به صورت عادی ادامه داده و وظیفه آن هم ایجاد ارتباط میان بغداد و هولیر بوده است.

مسعود بارزانی, رئیس اقلیم کردستان در مصاحبه با شبکه الجزیره خاطرنشان ساخت که استقلال یک حق طبیعی و مشروع است و گفت‌:«بدون شک مسئله کرد به سطحی قابل‌توجه از چاره‌یابی رسیده است. ما هنوز با مشکلاتی روبروییم. من می‌توانم براحتی بگویم که کردها دیگر از مرحله رویارویی با حملات مسلحانه گذار کرده‌اند. امکان ندارد که ما خلق‌کرد از دستاوردهایی که حصول نموده‌ایم عدول کنیم».

بارزانی ضمن اشاره به مجهز شدن ارتش عراق به تسلیحات , گفت:«از نظر ما هواپیمای «اف 16» با هواپیماهای نوع «میگ 19» و «میگ 21» هیچ تفاوتی ندارد. ما بارها دیدیم که این تسلیحات علیه ما بکار گرفته شد. بخوبی دیدیم که تانک , توپ و تسلیحات دیگر علیه خلق‌کرد بکار گرفته شد. حتی دیدیم که نیروهای نظامی بزرگ و پرشمار به قتل‌عام خلق‌ ما دست زدند. ما از اینها واهمه نداریم. آنچه از آن می‌ترسیم این است که آن عقلیتی که برای حل مسایل هنوز هم استفاده از هواپیمای جنگی و توپ و تانک را بهترین راهکار می‌داند. فکر نکنم که اینها مسایل ما را حل کنند. زیرا یک راهکار غلط است».

از طرف دیگر یکی از عواملی که موجب تشدید بحران میان اقلیم کردستان و دولت عراق شده, مسئله نفت است. شرکت‌های بزرگ اکتشاف نفت بدون توجه به حکومت مرکزی بغداد با جنوب کردستان همکاری کردند. پس از چورون و اکسون موبیل آمریکایی , شرکت توتال فرانسوی و گازپروم روسی با اقلیم کردستان قراردادهایی امضا نمودند. علی‌رغم تهدیدات و تلاش‌های دولت مرکزی بغداد, اما این شرکت‌های بزرگ فعالیت با جنوب کردستان را بهینه‌تر می دانند.