هشدار شدید کارایلان به دولت ترکیه

هشدار شدید کارایلان به دولت ترکیه

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان(KCK) اعلام کرد که ترکیه در شرایطی نیست به بتواند علیه غرب کردستان دخالت نظامی صورت دهد. وی گفت:«اما اگر دخالتی نظامی صورت پذیرد, کردهای هر چهار بخش کردستان علیه دولت ترکیه اعلام جنگ خواهند کرد». کارایلان از جوانان کرد شهرهای دیگر خواست که در شهر «آمد» حضور نیرومند داشته باشند. وی اذعان داشت:«باید بخوبی دانست که در چنین وضعیتی تمامی ترکیه و شمال کردستان به عرصه جنگی بی‌امان مبدل خواهد شد».

مراد کارایلان, عضو شورای رهبری KCK به پرسش‌های خبرگزاری فرات در خصوص وقایع و تحولات غرب کردستان و سوریه پاسخ داد. کارایلان نگرانی دولت ترکیه در قبال اتحاد کردها را «دشمنی با کردها» خواند و به این دولت شدیدا هشدار داد.

کارایلان , تأسیس شورای عالی کردها توسط «مجلس خلق غرب کردستان» و «شورای ملی کردهای سوریه» را یک تحول بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت:«من این اقدام را یک اقدام پیروزمندانه سیاسی برای خلق‌ کرد توصیف می‌کنم و تأسیس آن را تبریک می‌گویم».

ما میان احزاب تفاوت و تبعیض قایل نمی‌شویم

کارایلان گفت:«به نظر من تمامی نیروهای سیاسی و یا تمامی نیروهای نظامی باید در شورای عالی کردها عضو شوند. باید با این اقدام اتحاد ملی خود را نیرومندتر سازند. نباید هیچ نیرویی بویژه حزب اتحاد دموکراتیک مطالباتی محدود به خود داشته باشد. بدون اینکه این حزب و یا آن نیرو را کوچک و بزرگ بدانند, باید مطابق میزان توان خود در آن شورا شرکت جویند و آن را نیرومند سازند. اینگونه, پیروزی خلق‌ما در آینده مسلم خواهد بود. ما همچو جنبش, بدون قایل شدن تبعیض میان احزاب, در چارچوب اتحاد ملی دموکراتیک , بصورتی برابر‌خواهانه با تمامی احزاب برخورد می‌کنیم و از همه آنها حمایت می‌کنیم. جمعیت کردها در این بخش از کردستان کم است, به همین خاطر حتما باید برای حصول پیروزی, متحد شوند. انشعاب هیچ‌گاه به خلق‌مان در آن بخش خدمت نخواهد کرد».

کارایلان ضمن اشاره به تحت کنترل درآوردن مدیریت شهرهای غرب کردستان گفت که خلق‌کرد نخست مدیریت شهر کوبانی, سپس عفرین, عاموده و دیرکا حمکو را تحت کنترل خود درآوردند. وی گفت:«در این بخش از کردستان , گفته «ما شهرهای خود را مدیریت می‌کنیم» بسیار مهم است و گام‌هایی مهم برداشته شده‌اند. البته این امر به تنهایی یک انقلاب است. در مرحله کنونی خلق ما از خشونت‌های صدها ساله نجات یافت و خود به رهبری خلق‌خود می‌پردازد و تمام نیروی خود را هم بکار می‌گیرد برای حصول آزادی».

کارایلان نارضایتی رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه علیه خلق‌کرد در غرب کردستان را «بی‌تحملی » عنوان کرد. وی سخنان اردوغان مبنی بر اینکه«ما داشتن ساختاری تحت کنترل پ.ک.ک و حزب اتحاد دموکراتیک در غرب کردستان را قبول نمی‌کنیم» را مورد ارزیابی قرار داد و گفت:«اگر قرار است هر ملتی آزاد شود, باید کردها هم آزاد شوند. چرا شما (دولت ترکیه) از این امر عصبانی می‌شوید؟ پس چرا شما ها وقتی که مناطقی از قبل ازاز , جرابلوس, ممسوج و باب به دست نیروهای مخالفان می‌افتد, نگران و عصبانی نمی‌شوید و سکوت اختیار می‌کنید, اما وقتی که عفرین و کوبانی به دست کردها می‌افتد بشدت نگران می‌شوید؟ توجیه‌تان برای این کار چیست؟ اگر در سوریه مرحله‌ای بنام انقلاب در جریان است, مسلما خلق‌کرد هم از آن بهره‌مند می‌شود. اما اگر گفته شود «همه بهره‌مند شوند غیر از کردها» آنگاه این برخورد مطابق روند پیشرفت تاریخ نیست و باید جوری دیگر آن را تعریف نمود. تنها امر مسلم این است که این امر دشمنی با کردهاست. نمی‌توان غیر از این تعریفی برای آن ارایه داد».

کردها خود تصمیم خواهند گرفت

کارایلان ضمن اشاره به اظهارات خصمانه اردوغان که گفته بود «تأسیس شورای عالی کردها یک امر اشتباه است» , گفت:«اردوغان می‌گوید که شورای عالی کردها نمی تواند نمایندگی کردها را برعهده داشته باشد. چنین اظهاراتی بی‌فایده است. چطور می‌تواند با چنین ذهنیتی با خلق کرد برخورد کند؟ آنچه در شمال کردستان برای حزب صلح و دموکراسی می‌گویدع برای حزب اتحاد دموکراتیک در غرب کردستان هم می‌گوید. گذشته از این, حتی شورای عالی کردها را که از عضویت تمامی احزاب و سازمان‌های کردی تشکیل شده , قبول ندارد. پس به نظر شما کی می‌تواند نمایندگی کردها را برعهده گیرد؟ مسلما شما نخواهید بود, بلکه خود خلق‌کرد آن را مشخص خواهد کرد».

با کردها کنار بیایید

مراد کارایلان در ادامه می‌گوید:«خلق‌کرد بنیادی‌ترین خلق در خاورمیانه است. شماها نمی توانید با دشمنی با این خلق به نتیجه‌ای برسید. همانطور که سلطان یاوز سلیم در خاورمیانه با کردها سازش کرد و به پیروزی رید, امروزه هم اگر جمهوری ترکیه و دولت کنونی بخواهد در خاورمیانه از نقشی مهم و پیروزمندانه برخوردار باشد, باید از دشمنی کردها دست بردارد. فقط با دوستی با کردها می‌توانید موفقیت‌هایی حاصل کنید».

پ.ک.ک نیازی به این ندارد که در سوریه کمپ‌ ایجاد کند

کارایلان در مورد حضور نیروهای پ.ک.ک در غرب کردستان گفت:«این امر مسلم است که مرحله انقلابی غرب کردستان و سوریه با پیشاهنگی خلق‌کرد و اراده سیاسی آنها جریان دارد. اینکه ادعا می‌شود که پ.ک.ک در سوریه پایگاه نظامی ایجاد کرده و قدرت را در دست گرفته, کذب محض است. ما نیازی به این کار نداریم و در هیچ نقطه‌ای از سوریه دارای پایگاه نظامی نیستیم. گریلاهای ما در مناطق خاص خود در کردستان دارای پایگاه‌های بیشماری هستند, لذا نیازی ندارند که در سوریه پایگاه داشته باشند».

کارایلان در ادامه گفت:«هم‌اکنون دولت ترکیه و حزب اردوغان ادعا می کند که پ.ک.ک در سوریه حضور دارد و دشمن من است. ترکیه می‌خواهد تحت نام دشمنی با حزب پ.ک.ک دشمن تمام کردها شود. مسئله دیگر این است که خلق کرد طرفدار پ.ک.ک هستند. تو در مقابل جنبشی که میلیونها طرفدار دارد, آشکارا اعلام دشمنی می‌کنی. این امر بدان معنی است که که با تمامی جامعه کردها و جنبش آنها که طرفدارش هستند, اعلام دشمنی کرده‌ای.».

پیشتر هم دولت ترکیه از این تهدیدات علیه جنوب کردستان استفاده کرده بود

کارایلان یاد آور شد که دولت ترکیه پیشتر هم اینگونه , جنوب کردستان در عراق را تهدید کرده بود. وی گفت:«آخر سر مجبور شدید که موجودیت جنوب کردستان را بپذیرید. هم‌اکنون هم از همان ادبیات علیه خلق‌کرد در سوریه استفاده می‌کنید. اما فردا ناچار می‌شوید که آن را بپذیرید. زیرا آن یک حقیقت است. آیا اگر در آینده تحولی مشابه در کردستان ایران روی دهد, بازهم اینگونه با آن برخورد می‌کنید؟»

غرب کردستان برای کردها به مثابه موجودیت فلسطین برای اعراب است

کردستان به مسئله دخالت نظامی در غرب کردستان پرداخت و گفت:«اگر ترکیه علیه غرب کردستان و یا کردستان سوریه دخالتی نظامی صورت دهدد, این امر بدان معنی خواهد بود که کاری خواهد کرد که کاسه صبر کردها هم لبریز شود. دولتی که در کشور خود آنهمه سیاست‌مدار کرد را به زندان انداخته, رهبر خلق‌کرد را با انزوای شدید روبرو ساخته و به شکنجه‌ سیستماتیک متوسل می‌شود, همچنین علیه کردهای شمال کردستان جنگ همه‌جانبه اعلام کرده است, اگر به خلق کرد در غرب کردستان حمله کند, این امر شاید در عاقبت موجب شود که نه تنها کردهای غرب کردستان, بلکه کردهای همه بخش‌های کردستان علیه ترکیه اعلام جنگ کنند. غرب کردستان برای کردها نقش فلسطین برای اعراب را دارد. لذا باید رژیم سوریه, مخالفان سوری و دولت ترک هم متوجه این امر باشند: اگر در ضدیت با حقوق طبیعی خلق کرد که همانا خودمدیریتی دموکراتیک است, دست به دخالت نظامی بزنند, مسلما کردها هم با تمام نیروی خود خواهند جنگید. مهم نیست که چه طرف و قدرتی می‌خواهد حمله کند, زیرا ما می‌بینیم که برخی اوقات برخی نیروها , سازمان‌ها و رژیم‌ها علیه کردها زبان‌درازی می‌کنند. اما باید همه بخوبی بدانند که خلق‌کرد در غرب کردستان بی‌صاحب نیست».

ترکیه صرفا بلوف می‌زند و تهدید می‌کند

کارایلان با اشاره به تحرکات نظامی ترکیه در مرز سوریه, گفت:«دولت ترکیه با نقل و انتقالات نیروها و مهمات نظامی به مرز سوریه, تنها بلوف می‌زند و تهدید می‌کند. صرفا می‌خواهد نیروی خود را به رخ بکشاند و بترساند. از طرفی احمد داوداوغلو وزیر خارجه را به جنوب کردستان می‌فرستد و از طرف دیگر هم با استفاده از تانک زره‌پوش در مرز نصیبین دست به مانور نظامی می‌زند. این یک سیاست بی‌ارزش است و حاکی از وجود یک نیرو و توان جدی نیست».

ترکیه نمی‌تواند بدون اجازه و حضور آمریکا گامی بردارد

کارایلان گفت:«هم‌اکنون شرایط انجام یک دخالت نظامی در سوریه وجود ندارد. دولت ترکیه بدون اجازه آمریکا هیچ‌گاه نمی‌تواند حتی یک گام بردارد. فقط می‌خواهد با این کارهایش همه را بترساند, اما هیچ‌کس نخواهد ترسید. حال که دولت ترکیه می‌گوید خلق‌ما کردها را می‌ترساند, آن تنها خودفریبی است. خلق ما به چنین بلوف‌هایی توجه نمی کند, اما بازهم باید برای هر گونه رویدادی هم آماده شود».

جوانان کرد به شهر آمد بروند

مراد کارایلان خاطرنشان ساخت که دولت ترک فراتر از دخالت نظامی, مسلما دیگران را تحت فشار قرار خواهد داد. وی گفت:«مسلما تلاش می‌کند که خلق کرد در غرب کردستان را بترساند و برای اینکه این خلق را مجبور به عقب‌نشینی کند, آنها را تهدید می‌کند. به نظر من سیاست بلوف‌زنی و تهدید را اساس کار خود قرار می‌دهد. محقق در عمل شرایط برای انجام دخالت نظامی فرق دارد. اگر به چنین کاری دست بزند, مسلما دیوانگی خواهد بود. باید همه کردها علیه این دیوانگی وارد عرصه شوند. من از هم‌اکنون می‌گویم: بویژه جوانان کرد میهن‌دوست باید در شهرهای ترکیه و شمال کردستان علیه چنین اقدامی هوشیار و آماده باشند. باید در چنین وضعیتی همه ترکیه و شمال کردستان به عرصه جنگ مبدل گردد».