حسن روحانی می‌‌‌خواهد 'ظرف سه ماه' به توافق هسته‌‌‌ای برسد

حسن روحانی می‌‌‌خواهد 'ظرف سه ماه' به توافق هسته‌‌‌ای برسد

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، در مصاحبه با یک روزنامه آمریکایی گفته است که بنا دارد ظرف سه ماه به یک توافق هسته‌ای با غرب دست پیدا کند.

این اظهارات ساعاتی پیش از نشست وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ در نیویورک مطرح می‌شود.

در این نشست قرار است محمدجواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا، برای نخستین‌بار درباره ایران با یکدیگر مذاکره کنند.

آقای روحانی در مصاحبه با روزنامه واشنگتن‌پست گفته است: "تنها راه گام‌برداشتن به سمت حل این پرونده این است که زمان‌بندی به مذاکرات اضافه شود و مذاکرات هم کوتاه باشد".

رئیس‌جمهوری ایران برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیدارهای دیپلماتیک در حاشیه آن به نیویورک رفته و در روزهای گذشته دیدارها و مصاحبه‌هایی با رسانه‌های عمده آمریکایی داشته است.

به گزارش واشنگتن‌پست، حسن روحانی درباره زمان دست‌یابی به یک توافق هسته‌ای با کشورهای ۱+۵ به این روزنامه گفته است: "هرچه زودتر به این توافق برسیم، برای همه بهتر است. اگر بشود سه ماهه به این نتیجه رسید که این ترجیح ایران است. اما شش ماه هم خوب است. به‌هر‌حال حرف همین چند ماه آینده است؛ نه چند سال."

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی بار دیگر تاکید کرده که "قدرت کامل" دارد تا مذاکرات هسته‌ای را به نتیجه برساند.

طبق این گزارش، گزارش‌های اطلاعاتی دولت‌های غربی نیز این گفته آقای روحانی را تایید کرده‌اند.

واشنگتن‌پست نوشته است تحلیلگران می‌گویند آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، "از موج فراگیر حمایت از سیاست‌های میانه‌روانه او غافل‌گیر شده و به او فرصت داده است که با غرب به توافق برسد".

حسن روحانی در این مصاحبه گفته که آماده است اقداماتی برای شفاف‌کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران و تایید این که تهران نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای بسازد، صورت بدهد.

او درباره این که این اقدامات چه می‌تواند باشد، به سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ میلادی اشاره کرده که خود مذاکره‌کننده ارشد اتمی ایران بود.

آقای روحانی یادآوری کرده است که در آن‌زمان تهران پروتکل‌های الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین بازرسی‌های آژانس هسته‌ای برای ارزیابی "ابعاد احتمالا نظامی" فعالیت‌های ایران را پذیرفت.

این روزنامه آمریکایی نوشته است که رئیس‌جمهوری ایران تصریح نکرده که برای توافق هسته‌ای، تهران به چه سطحی از غنی‌سازی رضایت می‌دهد.