کردها در مجلس ایران نیز با تبعیض روبرو هستند. هیچیک از نمایندگان کرد مجلس ایران امسال نیز همچون سالهای گذشته در کمیسیون 54 نفری تلفیق بودجه سال 92 جای نگرفتند. خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته است، عضویت در کمیسیونهای مهم و تخصصی مجلس همواره از دغدغه های وکلای مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی بوده است.
خبرگزاری مهر در گزارشی اختصاصی درباره معرفی اعضای کمیسیون تلفیق بودجه سال 92 پس از اشاره به تأخیر طولانی در معرفی نمایندگان عضو در این کمیسیون، در رابطه با عدم حضور نمایندگان کرد در این کمیسیون نوشته است ، این بار نیز در میان اسامی اعلام شده همانند اکثر سالهای قبل بازهم نام هیچ نماینده ای از کردستان در این کمیسیون حیاتی و بسیار مهم به چشم نمی خورد.
مهر در ادامه گزارش خود با اشاره به چگونگی شکل گیری کمیسیونهای مجلس مینویسد، عضویت در کمیسیونهای مهم و تخصصی در مجلس شورای اسلامی همواره از دغدغه های وکلای مردم کردستان در مجلس بوده است .
این گزارش در اشاره به اهمیت کمیسیون تلفیق بودجه میگوید، کمیسیون تلفیق از جمله کمیسیونهای تاثیرگذار مجلس است. بررسی وضعیت بودجه، تلفیق آن با قوانین، جرح و تعدیل ها در بودجه توسط اعضای این کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد و اعضای این کمیسیون می توانند با هماهنگی صورت گرفته با نماینده دولت و وزارت خانه های دولتی اعتبارات بیشتری را به سمت و سوی پروژه های عمرانی حوزه انتخابیه خود سوق دهند و در مجموع در افزایش اعتبارات اختصاص پیدا کرده به استان خود نیز نقش موثری دارند.
برپایه این گزارش در میان اعضای معرفی شده کمیسیون تلفیق نمایندگانی از بیشترین استانهای کشور و حتی اسم چندین نماینده از یک استان نیز دیده میشود درحالیکه به گفته خبرگزاری مهر از استان " کم برخورداری " همچون کردستان هیچ نماینده ای در این کمیسیون وجود ندارد.
مهر در گزارش خود با اشاره به اینکه سیاست گذاران و تصمیم گیران اصلی در مجلس به ویژه اعضای هیئت رئیسه باید نقش بیشتری را برای نمایندگان مناطق محرومی همچون کردستان قائل شوند، مینویسد، حضور حتی یک نماینده از کردستان در کمیسیون تلفیق می تواند زمینه را برای توزیع عادلانه تر اعتبارات فراهم کند چرا که معمولا نمایندگان به دلیل ظرفیت ها و ارتباطات مردمی اطلاعات دقیق و به روزی از وضعیت استان خود در اختیار دارند می توانند در زمان بررسی لایحه بودجه نظرات خود را اعمال کنند.
خبرگزاری مهر در پایان گزارش خود چنین آورده است: هر چند که رشد اعتبارات عمرانی کردستان در دو بخش ملی و استانی طی چند سال اخیر ناچیز و حداقلی بوده است و با کمال تاسف در یکی دو سال نیز با کاهش جدی مواجه شد ولی انتظار می رود که علیرغم محدودیت اعتباری در کشور، سال آینده وضعیت بودجه در کردستان شرایط بهتری داشته باشد تا با استفاده از اعتبارات تخصیص یافته زمینه برای رفع محرومیت ها و کمبودهای کردستان در حوزه ها و بخش های مختلف فراهم شود.