هزاران تن از کردهای الیح طی راهپیمایی از دولت ترکیه خواستند گام عملی بردارد

هزاران تن از کردهای الیح طی راهپیمایی از دولت ترکیه خواستند گام عملی بردارد

«آیلا آکاد آتا» پارلمانتار شهر الیح شمال کردستان در مجلس ترکیه, در راهپیمایی هزاران شهروند الیحی با عنوان «دولت ترکیه گام عملی بردار» شرکت کرد و گفت با لغو امتیاز شبکه‌های کردی ROJ TV, NÛÇE TV û MMC دادگستری دانمارک مهر خود را بر حکمی شرمگینانه زد. وی افزود که خلق کرد چنین اقدامی را فراموش نخواهد کرد.

تشکیلات حزب صلح و دموکراسی در شهر الیح با شعار «دولت ترکیه گام عملی بردار» یک راهپیمایی باشکوه برگزار کرد. هزاران نفر در پارک «چای» شهرداری تجمع کرده و بسوی میدان جمهوریت دست به راهپیمایی زدند. شماری از مسئولین حزب صلح و دموکراسی, اعضای مجلس شهرداری همراه با اقشار مختلف شهر در این راهپیمایی شرکت کردند.

«رحشان چاربوغا» از مسئولین تشکیلات حزب صلح در الیح گفت مرحله کنونی بسیار حساس است و دولت دارای مسئولیت‌ها و وظایفی است. وی افزود:«مبارزات 40 ساله کردها برای آزادی , دستاوردهای عظیمی آفریده است که بنیان همه چیز است. یکی از مطالبات اساسی ما از دولت , آزادی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان است».

چاربوغا در ادامه افزود که همه خلق‌های ترکیه آزادانه بتوانند به زبان مادری خود آموزش ببینند. باید زندانیان سیاسی بویژه زندانیان بیمار هرچه زودتر آزاد شوند. روند احداث پایگاه‌های نظامی جدید, سدسازی‌ها و غیره متوقف شود و به نابودی اکولوژی در کردستان و ترکیه پایان دهند.

پس از وی , آیلا آکاد آتا, نماینده حزب صلح در مجلس هم سخنانی ایراد کرد و گفت:«نباید مجبور می‌شدیم که خطاب به دولت ترکیه بگوییم گام‌هایی عملی برای پیشبرد صلح بردارد. پس از جنگ 30 ساله حکومت بخوبی می‌داند که چه گام‌هایی بردارد. باید دست از انکار فرهنگ و زبان کردها بردارد. خلق‌کرد در همه شرایط پایبندی خود رهبر خود, اوجالان را اعلام می‌دارد. باید جناب اوجالان آزاد شود. دولت ناچار است راه سیاست دموکراتیک را هموار سازد. خلق‌کرد و نیروهای دموکراسیخواه می‌خواهند ترکیه از سیاست انکار و آسمیلاسیون دست بردارد و در این چارچوب گام‌هایی عملی برای برقراری صلح بردارد».

آتا همچنین لغو امتیاز سه شبکه تلویزیونی کردی ROJ TV, NÛÇE TV û MMC از سوی دادگاه دانمارک را بشدت محکوم ساخت و گفت:«همانطور که 3 زن سیاستمدار و انقلابی کرد در پاریس ترور شدند, و واقعه آن ترور هنوز از یاد کردها نرفته, امروزه هم لغو امتیاز سه شبکه کردی تداوم همان نسل‌کشی فرهنگی علیه کردها از سوی دانمارک است. تصمیم دادگاه بسیار شرمگینانه است».