در دومین شهر بزرگ سوریه یعنی حلب , شمار زیادی از محلات به دست ارتش آزاد ترکیه تصرف شده است . این ارتش توسط کشورهای غربی حمایت میشود. اما بخش بزرگی از شهر همچنان تحت کنترل نیروهای رژیم بعثی است. در هر دو محله بزرگ که قریب 600 هزار کرد در آن ساکن هستند, هرچند صدای شلیک توپ و اسلحه به گوش میرسد, اما تاحد زیادی آرام است. ولی شرایط زندگی روزانه شهروندان با دشواری زیاد روبرو شده.
رژیم سوری طی روزهای اخیر حملات خود علیه مخالفان در شهر حلب را افزایش داده است. پس از حملهای انتحاری که در آن مقامات بلندپایه سوریه در دمشق کشته شدند, رژیم نیروهای مخالفان را وادار به عقب نشینی کرد و بمباران حلب را آغاز کرد.
هرچند هرروزه اخبار کشتن دهها تن میرسد, اما تاکنون آماری موثق در مورد شمار کشته شدگان در دست نیست. دیدبان حقوق بشر سوری که مرکز آن در لندن قرار دارد, اعلام کرد که از ماه مارس 2011 تاکنون در سوریه بیش از 20 هزار نفر کشتهشدهاند. سازمان ملل هم اعلام کرد که صدها هزار نفر هم آواره شدهاند.
دو محله تحت کنترل کردهاست
از شب گذشته تا به امروز محله «شکیف» بشدت توپباران میشود. در حملات توپخانهای تعدادی کشته شدهاند اما آمار دقیقی از آن کشته شدگان در دست نیست. این محله پس از محله شیخ مقصود قرار گرفته که کردها در آن زندگی بسر میبرند. محله شیخ مقصود و اشرفیه تحت کنترل کردها قرار دارد. نیروهای مخالفان و رژیم تاکنون وارد این دو محله نشدهاند و همچنان تحت کنترل «نیروهای مدافع خلق» است.
چندین محله به نامهای صلاحالدین, حیدریه, شیخ خالد, هندان و آزاد به تصرف ارتش مخالفان سوریه در آمده است. دولت هم برای تصرف مجدد آن محلات بشدت حمله میکند, اما نتایجی حاصل نکرده است. گفته میشود که 60 درصد شهر حلب تحت کنترل نیروهای رژیم بعثی است.
رئیس مزدوران کشته شد
زینو بری, عضو نیروهای پاراملیتر که وابسته به رژیم است و از نفوذ زیادی برخوردار است, همراه با تعدادی از هوادارانش توسط ارتش آزاد سوریه دستگیر و کشته شد. گفته میشود که این شخص ظلم بسیاری به مردم کرده است.
شرایط زندگی روزانه بسیار سخت شده است
گفته میشود که بخاطر شدت درگیریها در شهر حلب اوضاع اقتصادی و تأمین معاش روزانه شهروندان به خطر افتاده است. در شهر برق و آب قطع میشود و هرگونه تردد ممنوع گردیده. لذا شهروندان نمیتوانند مایحتاج غذایی خود را برآورده سازند.
در محلات کردنشین هم مشکلات فوق وجود دارد. اما گفته میشود که در نتیجه فعالیتهای «مجلس خلق » هماکنون مسئله کمبود آرد حل شده است. کماکان خانوادههای کرد محلات را ترک نمیگویند, این در حالی است که تا چندروز پیش بسیاری از آنها محلات شیخ مقصود و اشرفیه را ترک کرده بودند.
افزایش زیاد نرخ مواد سوختی و تردد داخل شهری هم یکی دیگر از مشکلات عدیده شهر حلب است که شهروندان را در تنگنا قرار داده است. هر روز به مدت ده ساعت برق شهر قطع میشود. بنزین از پنجاه لیره به 250 لیره افزایش یافته است.