جنگ ناتو در خاورمیانه بیش از پیش تحمیل میگردد/ کمکهای تسلیحاتی افزایش مییابد
جنگ ناتو در خاورمیانه بیش از پیش تحمیل میگردد/ کمکهای تسلیحاتی افزایش مییابد
جنگ ناتو در خاورمیانه بیش از پیش تحمیل میگردد/ کمکهای تسلیحاتی افزایش مییابد
در حالی که تنها قریب به سه ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری ایران, مذاکرات اتمی با این کشور مجددا موکول شده و به نتایجی نمیرسد. اما کشورهای مختلف غربی و ناتو در ارتباط با رویارویی با سوریه و ایران اخیرا پیشنهادات و اظهارات جنگافروزانهای ارایه دادهاند و در رویارویی با آن ایران هم به کمکهای خود به رژیم بشار اسد شدت بخشیده. همه این مسایل نشان از نوعی آرایش جنگی در منطقه دارد. آمریکا, فرانسه و اتحادیه اروپا دیروز اعلام کردند که مایلند کمکهای تسلیحاتی به مخالفان سوریه را افزایش دهند.
اوباما: همه گزینهها برای توقف برنامه اتمی ایران روی میز است
به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما یک هفته پیش از سفر به اسرائیل درمصاحبه با شبکه دو این کشور گفت: «ما فکر میکنیم بیش از یک سال یا چیزی در این حدود طول خواهد کشید که ایران در واقع یک بمب تولید کند اما بدیهی است که ما نمیخواهیم به این موقع خیلی نزدیک بشویم.»
باراک اوباما قرار است برای نخستین بار در طول ریاستجمهوری خود روز ۳۰ اسفند به اسرائیل سفر کند. دیدار وی از اسرائیل سه روز به طول خواهد انجامید.
باراک اوباما روز پنجشنبه ۲۵ اسفند بار دیگر تکرار کرد که اگر دیپلماسی در مورد ایران شکست بخورد «همه گزینهها روی میز خواهد بود» که اشاره به گزینه نظامی است.
باراک اوباما در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «پیام من به (بنیامین نتانیاهو) مانند گذشته خواهد بود: اگر ما بتوانیم (مناقشه هستهای) را از راه دیپلماتیک حل کنیم، راهحل بادوامتری خواهد بود. اما اگر نشد، من همه گزینهها را مد نظر خواهم داشت.»
هنگامی که از باراک اوباما پرسیده شد، آیا حمله به تاسیسات هستهای ایران گزینه واقعگرایانهای است، وی درپاسخ گفت: «وقتی من میگویم همه گزینهها روی میز است یعنی همه گزینهها روی میز است و واضح است که ایالات متحده تواناییهای چشمگیری دارد.»
اتحادیه اروپا ارسال سلاح به مخالفان اسد را بررسی میکند
در دومین سالگرد شروع اعتراض ها در سوریه، اتحادیه اروپا هم می خواهد ممنوعیت ارسال سلاح برای مخالفان حکومت بشار اسد را بردارد.
رهبران فرانسه و بریتانیا، سعی می کنند تا دیگر اعضای اتحادیه اروپا را مجاب کنند تا در نشست بروکسل به برداشتن ممنوعیت ارسال سلاح به اسد رای دهند.
در این نشست همچنین قرار است تا روابط با روسیه، مهمترین متحد دولت سوریه را هم مورد بررسی قرار دهند که این مسایل میرساند که اکثر اعضای ناتو مایل به چنین راهکارهایی شدهاند. این کشورها برای مشروع کردن کمک تسلیحاتی خود هم ایران و روسیه را به کمک تسلیحات به بشار اسد متهم میکنند.
آقای اولاند گفت: "هم اکنون هم سلاح به سوی سوریه روان است. اما به سوی حکومت و به خصوص از جانب روسیه."
بی بی سی می گوید که آلمان، اتریش و سوئد چندان تمایلی به برداشته شدن ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه ندارند.
فرانسه خواستار لغو تحریم ارسال سلاح برای مخالفان میشود
خبرگزاری ها به نقل از فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه می گویند که دولت او قصد دارد در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل خواستار لغو تحریم ارسال سلاح برای شورشیان در سوریه شود. فرانسوا اولاند روز پنج شنبه در بروکسل گفت که باید برای مشکل سوریه راه حلی سیاسی پیدا شود اما باید حکومت سوریه زیر فشار قرار گیرد.
فرانسوا اولاند افزوده است که روسیه همچنان برای بشار اسد سلاح می فرستد ، بنابراین اتحادیه اروپا هم باید به طرف مقابل کمک کند و بریتانیا و فرانسه در این باره اتفاق نظر دارند.
روسیه تسلیح مخالفان بشار اسد را ناقض قوانین بین المللی دانسته است.
از طرف دیگر منابع خبری غربی از ارسال سلاح برای رژیم بشار اسد توسط ایران خبر میدهند و این بدان معناست که از طرفی ایران و روسیه و از طرفی هم ناتو درحالی که دم از راهحل سیاسی میزنند, برعکس کمکهای تسلیحاتی بیشتری به رژیم اسد و مخالفان آن را افزایش میدهند.
رویترز: کمک نظامی ایران به حکومت سوریه افزایش یافته است
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه در گزارشی اختصاصی به نقل از دیپلماتهای غربی نوشت که ایران در ماههای اخیر حمایت نظامی خود از حکومت بشار اسد در سوریه را به طور قابل توجهی افزایش داده است.
بر اساس این گزارش که روز پنجشنبه، ۲۴ اسفند، منتشر شد، مقامات غربی میگویند که بخشی از تسلیحات نظامی ایران همچنان از طریق عراق وارد سوریه میشود، اما مسیرهای دیگری نیز وجود دارند، مانند ترکیه و لبنان که کاروان اسلحههای ایرانی از آنجا میگذرد.
یک دیپلمات ارشد غربی با شرط عدم انتشار نامش به رویترز گفت: «ایران به شکل گستردهای به حکومت سوریه کمک میکند. آنها در این سه چهار ماه اخیر ارسال سلاح به سوریه از طریق آسمان عراق را شدت بیشتری بخشیدهاند و اکنون با کامیون نیز به سوریه سلاح میرسند. اما مقامات عراق این مسئله را نادیده میگیرند.»
وخیمتر شدن شرایط خاورمیانه
هرچند میرود که سقوط بشار اسد نزدیکتر شود, اما با افزایش کمکهای تسلیحاتی به دو طرف رژیم و مخالفان سوری, می رود که جنگی فرقهای ـ مذهبی تشدید شود و این جنگ هم بنا به تنشهای داخلی عراق میان شیعیان و سنیان به عراق هم سرایت کند؛ درحالی که انتخابات ایران هم نزدیک میشود که فرصتی مناسب برای غرب جهت دخالت در ایران به هرنحوی خواهد بود. همه این مسایل خبر از جنگی دارد که در یک طرف آن ناتو و در دیگر طرف آن قطب شیعه قرار دارد. پس با چنین آرایشهای نظامیای میرود که وضعیت خاورمیانه بیش از پیش وخیمتر شود.