کاراسو: ارزشمندترین مبارزه جهان و تاریخ بشریت؛ مبارزه زنان است

مصطفی کاراسو عضو شورای رهبری ک‌ج‌ک در سالگرد آغاز «انقلاب ژن، ژیان، ئازادی» و قتل حکومتی ژینا امینی، ضمن گرامیداشت یاد همه‌ی شهدای زن گفت: ایستادن در برابر مبارزات زنان، ایستادن در برابر تاریخ ایران، حقیقت ایران و نبرد با حقیقت خودشان است.

مصطفی کاراسو عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک) بخشی از مصاحبه‌ای که با شبکه تلویزیونی مدیا هابَر انجام داد را به «قیام زن، زندگی، آزادی» که چند روز پیش سالگرد آغاز آن و قتل زن جوان کورد ژینا امینی بود اختصاص داد. کاراسو که «قیام زن، زندگی، آزادی» را مبارزه زنان تعریف می‌نماید در این رابطه ارزیابی‌های مهمی ایراد نمودند.

متن کامل بخش مذکور مصاحبه کاراسو به شرح زیر است:

در جامعه ایران زنان بیشتر از سایر زنان خاورمیانه خواهان آزادی‌اند

ابتدا می‌خواهم بگویم که ارزشمندترین مبارزه جهان و تاریخ بشریت؛ مبارزه زنان است. خیلی ارزشمند است، مبارزه‌ای بامعنی است. به این مناسبت یاد ژینا امینی و همه شهدای زن را با احترام و قدردانی گرامی می‌دارم. پس از قتل ژینا امینی، زنان قیام کردند. زیرا آنان خواهان آزادیند. چرا این مهم در ایران روی داد؟ در حقیقت این واقعه به تاریخ ایران مرتبط است. قیام زنان کورد نیز به تاریخ کوردها مرتبط است. کوردستان جغرافیای جامعه نوسنگی است، ایران نیز بخشی از آن است. جغرافیایی اصیل که در تاریخ بشریت زنان در آن نقش اصلی را داشته‌اند؛ کوردستان و ایران است. لذا در جامعه ایران زنان بیشتر از سایر زنان خاورمیانه خواهان آزادی‌اند. دارای تاریخی با زندگی آزاد هستند.

ایستادن در برابر مبارزات زنان، نبرد با حقیقت خودشان است

کوردها و خلق‌های ایران دارای خصیصه‌ای این چنینی‌اند. این ویژگی بسیار برازنده‌ی تاریخ و جامعه ایران است. کسانی که در ایران سیاسی هستند، خودشان را با جامعه‌شناسی مشغول می‌کنند، آنها بخشی از حقیقت جامعه ایرانند. آنهایی که ایران را دوست دارند، دلسوز تاریخ ایرانند؛ باید با احترام از قیام زنان استقبال کنند و به آن اهمیت بدهند. ایستادن در برابر مبارزات زنان، ایستادن در برابر تاریخ ایران و در برابر حقیقت ایران و نبرد با حقیقت خودشان است. جمهوری اسلامی ایران با حقیقت خودش در جنگ است. برخورد منفی با سیستم آزادی زن، باید مانند برخورد منفی با تاریخ خود دیده شود.

مبارزه‌ی زنان صورت زیبا و تابنده‌ی خاورمیانه است

باید این‌گونه آن را ارزیابی نمود. قیام زنان در کوردستان و ایران متکی بر حفاظت از جامعه است. مانند اروپا نیست که به فردگرایی و رویکرد آزادی خرده‌بورژوایی متکی است. خط آزادی زن خطی است که بر جامعه متکی است؛ جامعه را حفاظت می‌کند؛ در برابر فردگرایی، در برابر ماده‌گرایی، در برابر ارزش‌های مدرنیته سرمایه‌داری از ارزش‌های اجتماعی و جمعی‌گرا حمایت می‌کند، یعنی دفاع از ارزش‌های مدرنیته سرمایه‌داری آنها را ازبین برده است. لذا بسیار مهم است. صورت زیبا و تابنده‌ی خاورمیانه است. لذا باید همه خلق‌های خاورمیانه به آن افتخار کنند. دولت ایران نیز باید به‌طور متفاوت با مسئله زنان برخورد کند. کسی نمی‌تواند با سرکوب زنان به‌پاخواسته در ایران را متوقف کند. ایران تغییر می‌کند و غیر از تغییر راهی در پیش ندارد. از راه خط آزادی زنان، تغییر در ایران روی می‌دهد. اشتباه است که دولت ایران این قیام را به نیروهای خارجی نسبت می‌دهد. با برخورد و رویکرد درست باید وضعیت زنان را ارزیابی نمود و سیاست و راه حل درست را خلق کرد.