KCK: اجازه پیروی ترکیه از سیاست مشغول‌سازی را نمی‌دهیم

KCK: اجازه پیروی ترکیه از سیاست مشغول‌سازی را نمی‌دهیم

«ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک» اعلام کرد که تداوم روند چاره‌یابی بصورت یک‌طرفه امکان‌ناپذیر است و خاطرنشان ساخت که می‌خواهند پروژه‌های دولت ترکیه برای چاره‌یابی مسئله کرد را ببینند. ک.ج.ک از دولت آ.ک.پ و اردوغان خواست که بدون هیچ‌گونه دلیل‌تراشی, برای چاره‌یابی کامل, گام‌هایی بردارد وافزود:«از این پس به دولت ترکیه اجازه نمی‌دهیم از به سیاست مشغول‌سازی ادامه دهد».

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک در مورد روند چاره‌یابی دموکراتیک بیانیه‌ای مکتوب صادر کرد و گفت که دولت ترکیه بامسئله کرد و حل آن برخوردی جدی ندارد. ک.ج.ک بویژه به اظهارات اخیر اردوغان , نخست‌وزیر آن کشور اشاره کرد. ریاست مشترک ک.ج.ک تصریح کرد که هنوز دولت ترکیه گامی مثبت و چشمگیر برنداشته و گذشته از آن, اردوغان هم می‌گوید نیروی گریلا از ترکیه خارج نشده است. ک.ج.ک افزود که این امر نشان می‌دهد که دولت ترکیه هنوز هم از سیاست مشغول‌سازی و جنگ روانی دست برنداشته است».

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک در بیانیه خود گفت:«جنبش آزادیخواهی کرد با اراده یک‌طرفه خود در ترکیه آتش‌بس برقرار ساخت. پس از آتش‌بس سال 1999 , آتش بس کنونی مهم‌ترین آتش‌بس می‌باشد. به خروج نیروهای گریلا اراده کردیم. جنبش آزادیخواهی خلق‌کرد با این مواضع خود به ترکیه فرصتی داد که برای چاره‌یابی مسئله کرد گامی بردارد. بجای اینکه از این امر محترمانه استقبال کند و گام‌هایی جدی بردارد, هنوز هم پایگاه‌های نظامی می‌سازد و به سدسازی‌ها هم ادامه می‌دهد. همچنین بر شمار مزدوران محلی مسلح می‌افزاید و تبهکاران را تحریک به حمله علیه کردهای غرب کردستان می‌کند.این موارد اثبات می‌کند که دولت ترکیه غیرجدی است. 9ـ 10 ماه بیهوده گذشت. بنا به اظهارات اخیر اردوغان, مشخص است که گام‌هایی برداشته نخواهد شد».

ک.ج.ک می‌گوید نخست‌وزیر ترکیه بجای اینکه بابرداشتن گام‌هایی به فداکاری‌های یک‌طرفه جنبش کردی پاسخ دهد, می‌گوید «گریلاها خارج نشده‌اند, آنهایی که به خارج از مرزها هم رفته‌اند, نوجوانان, سالخوردگان و زنان هستند». ک.ج.ک گفت این اظهارات غیرجدی نخست وزیر نشانه تلاش دولت برای بهانه‌تراشی است. در ادامه بیانیه آمده:«آنهایی که واقعیت ترکیه را درنیابند, ادعا خواهند کرد که «ترکیه گام‌هایی مهم برداشته, اما کردها نسبت به آن ناراضی هستند».هنوز گامی برداشته نشد, اما چنین اظهاراتی برزبان رانده می شود. این امر نشان می‌دهد که دولت ترکیه هنوز از سیاست مشغول‌سازی و ترویج جنگ روانی دست برنداشته است».

نخست‌وزیر با رد همه‌چیز مسئله کرد را چگونه حل می‌کند؟

ک.ج.ک در ادامه می‌افزاید:«نخست‌وزیر در مورد بنیادی‌ترین مطالبه کردها یعنی «آموزش به زبان مادری کردی» می‌گوید «غیرممکن است, کردی زبان رسمی را تباه و کشور را تجزیه می‌کند» که این اظهارات عقلیت نخست‌وزیر را نشان می‌دهد. همانند ملی‌پرست‌ها می گوید «زبان مادری موجب تجزیه کشور می شود». باید نخست‌وزیر بداند که تاکنون عرب‌بودن فلسطینی‌ها, آموزش به زبان عربی آنها و همچنین حق خودمختاری‌شان را رد نکرده است. این سیاست ترکیه تنها برای سرکوب کردهاست. نسل‌کشی فرهنگی که توسط ترکیه جریان دارد, در هیچ‌ جای جهان مشاهده نمی‌شود. عملکردهای ترکیه در این زمینه را می‌توان تنها با عملکرد دولت‌های دیگر حاکم بر کردستان مقایسه کرد.

از نخست‌وزیر پرسیده خواهد شد: اگر تو خودمدیریتی کردها و آموزش به زبان مادری را نپذیری, آنگاه چگونه مسئله کرد را حل خواهی کرد؟ بدون بهبودی شرایط رهبر آپو, آکتور اصلی روند صلح, چگونه می‌توانی مسئله را چاره‌یابی کنی؟ آیا کمیسیون عقلا هم در گزارش خود به این مطالبات اشاره‌ای نکردند؟

باید بدون‌ پیش‌شرط گام‌هایی برداشته شود

دولت آ.ک.پ بدون هیچگونه دلیل‌تراشی باید برای حل دایمی مسئله کرد گام‌هایی بردارد. رهبر ملت‌کرد و جنبش ازادی‌خواهی وظایف خود را بجای آوردند. غیر از عقلیت دولت که یک مانع جدی است, هیچ مانعی برای حل مسئله کرد باقی نمانده. از تهیه یک بسته پیشنهادی نوین قانون اساسی بحث می‌کنند, اما کاملا مبرهن است که آنچه برای اطلاع افکارعمومی و مطبوعات منتشر شده, تنها تلاشی برای تداوم سیاست مشغول‌سازی کردهاست. هر اقدامی بدون دیالوگ با رهبر ملت‌کرد و حزب ب.د.پ به مثابه یک گام یک‌طرفه است و جوابگوی مطالبات نخواهد بود. عملکردهایی یک‌طرفه که کردها را نادیده می‌گیرد, همان عقلیتی است که مسئله‌کرد را به وجود آورده, باید دست از این مواضع خود بردارند. باید بطور قطع بدانند که هر اقدام یک‌طرفه نمی‌تواند مسئله‌کرد را چاره‌یابی کند.

نارضایتی حزب آ.ک.پ علیه ضرب‌العجلی که رهبر ملت‌کرد و جنبش آزادیخواهی کردها در قبال روند چاره‌یابی اعلام کرده‌اند, نگران کننده است. دولت آ.ک.پ ده سال است می‌گوید: مسئله کرد طوری نیست که بتوان در عرض چند ماه حل کرد و با این اظهارات چندین سال را پشت سر گذشت. به سیاست مشغول‌سازی متوسل می‌شود. اگر قصد حل مسئله کرد را دارد باید پروژه‌های خود را ارایه دهد, آنگاه خواهیم دید که مسئله کرد در مدت‌زمانی کوتاه حل خواهدشد. مسئله مهم, داشتن نیت پاک برای حل مسئله و داشتن پروژه است.

خلق‌کرد می‌خواهد بداند پروژه‌های دولت ترکیه برای حل مسئله کرد چیست. اگر ترکیه قصد و پروژه‌ای برای حل دارد, آنگاه باید بدون توسل به راهکارهای فریب‌کارانه باید سریعا ارایه دهد. نباید تنها کردها بلکه همه تشکل‌ها و نهادها و جناح‌های دیگر هم باید از آن پروژه مطلع شوند. در غیر اینصورت کردها فریب نخواهند خورد. مسلما سیاست‌های مشغول‌سازی و عدم حل با شکست مواجه خواهد شد.»