دوران کالکان, عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک, اعلام کرد که دولت اردوغان و حزبش که درصدد نابودی پ.ک.ک است, در رویارویی با مقاومت کردها به بنبست رسیده است. کالکان گفت که دولت و نهاد سیاسی بزرگترین مانع فراروی حل مسئله کرد در ترکیه است. وی ضمن اشاره به اهداف اردوغان برای سال 2023 , گفت:«تو چگونه میتوانی خود را به سال 2023 برسانی؟ اول به سال 2013 فکر کن. معلوم نیست که چه اتفاقاتی خواهد افتاد».
دوران کالکان مواضع کردها و دولت ترکیه را در مصاحبه با روزنامهنگار «باقی گل» مورد ارزیابی قرار داد.
کالکان اذعان داشت که جنگ در کردستان در سال جاری شدت یافته . وی افزود:«هماکنون تمامیتلاششان این است که وانمود کنند در سی سال گذشته هیچ جنگی در کردستان روی نداده است. میخواهند وانمود کنند که فاشیسم 12 سپتامبر در کردستان اعلام جنگ نکرده است. حتی میخواهند بگویند که قبل از کودتای فاشیستها در 12 سپتامبر کردستان مورد استعمار و استثمار قرار نگرفته و هیچ قتلعامی روی نداده. ترکیه قبول ندارد که مقاومت 15 آگوست کردها که همچنان ادامه دارد, علیه کودتای فاشیسم صورت گرفته و گریلا پا به عرصه گذاشته است. توطئهگران ترکیه و بینالدولی وقتی که به توطئه بینالمللی علیه پ.ک.ک و رهبر آپو دست زدند, به آن قناعت رسیدند که دیگر خلقکرد نمیتواند مقاومت کند, پ.ک.ک نمیتواند بجنگد و گریلا نمیتواند مبارزه کند. اما سال 2012 سال اثبات موجودیت گریلا و خلق کرد بود. همه به این اشتباهات دچار شدند. توطئه بر محافل سیاسی بینالمللی تأثیر گذاشت, اما پس از اینکه علیه توطئه بینالمللی مقاومتی بینظیر صورت گرفت, همه توطئهگران متحیر شدند. گفتند خلقکرد و پ.ک.ک دیگر توانایی ادامه جنگ را ندارند, در جنوب کردستان هم چنین نظراتی در میان بود, اما وقتی که در 1 ژوئن 2004 به عملیات مقابلهبه مثل علیه ارتش ترکیه دست زدند, گفتند که حملاتی محدود است و پ.ک.ک نمیتواند به جنگ ادامه دهد. خیال کردند که پ.ک.ک پتانسیل موجود خود را از دست داده و در کنار کردها نمیتواند جنگی دیگر را آغاز کند. حزب اردوغان به این خیال واهی بیشتر اعتقاد داشت. خیالکردند که همهچیز بر وفق مراد آنهاست و به بازیهای سیاسی پلید دست زدند».
کالکان اذعان داشت که دولت اردوغان و حزبش در سال 2009 دستور جنگ را صادر کرد. وی افزود که این تصمیم دولت ترکیه در 14 آوریل 2009 با موج بازداشتهای شهروندان و سیاستمداران کرد آغاز شد. کالکان میافزاید:«دولت اردوغان و حزبش در 14 آوریل 2009 تصمیم به جنگ گرفت. میدانست اگر اعلام جنگ کند, خلقکرد به مقاومت دست میزنند و باردیگر به قیام برمیخیزند, لذا تدابیری اتخاذ کردند و موج بازداشت کردها آغاز شد. در سال 2009 جنگی برای شکستن مقاومت کردها توسط دولت ترک آغاز و در سالهای 2010 و 2011 هم ادامه یافت.».
کالکان گفت که دولت اردوغان و حزبش با بیان اینکه صمیمی و متعهد هستند, با خود گفتند که تا سال 2012 باید پ.ک.ک نابود میشد. وی گفت:«مشاور اردوغان, یالچین آکدوغان میگفت که تا مارس 2012 حزب پ.ک.ک نابود میگردد. اما هماکنون این گفتههای خود را فراموش کردهاند. خیال واهی در سر داشتند و مطابق آن به جنگ دامن میزدند. از همه سو و با تمام توان حمله میکردند. آنکه حملهور میشد, پ.ک.ک و خلقکرد نبودند, بلکه دولت اردوغان و حزبش بود».
کالکان اظهار داشت که دولت حزب حاکم ترکیه در 12 ژوئن 2012 به تنهایی برای تدوین قانون اساسی جدید ترکیه دست به انتخابات زد ولی با شکست روبرو شد, لذا از ماه ژوئن 2012 این دولت سیاستی جنگافروزانه شدید در برگرفت.
کالکان میگوید که سیاست دولت حاکم ترکیه در قبال خلقکرد و انقلابیون سیاست نابودگری و جنگافروزی است. به حملهای تمام عیار و همهجانبه دست زده است. وی افزود:«مطابق برنامه میبایست دولت و حزب اردوغان در جنگ با خلقکرد و پ.ک.ک پیروز میشد و پس از آن میبایست قانون اساسی نوین را مطابق میل خود تدوین میکردند. اما اینگونه نشد. اردوغان سوگند خورد که پس از 12 ژوئن 2011 قانون اساسی را تدوین کند. اما هماکنون 15 ماه از آن موقع گذشته و قانونی در میان نیست. حتی نامی از آن برده نمیشود.
کالکان یادآور شد که توطئههای حزب اردوغان در سایه مقاومت گریلا به شکست انجامید . وی افزود:«هنوز هم ادعا میکند که میخواهد پ.ک.ک را نابود کند و به توطئههایی دست میزند. حملاتی پلید ترتیب میدهد. دولت ترکیه در رویارویی با مقاومت پ.ک.ک روبه زوال و نابودی است, هماکنون بیچاره و ناامید شده است.
کالکان گفت که در روزهای اخیر حکومت ترکیه به تقلی افتاده مسایلی از قبیل «آغاز مذاکرات با پ.ک.ک » را مطرح میسازند. کالکان افزود:«از هر نظر به اوضاع و نتایج سال 2012 بنگریم , میبینیم که سیاستهای دولت اردوغان و حزبش به هزیمت کشیده شده و فروپاشیده. خلقکرد با پیشاهنگی پ.ک.ک به پیروزیهایی ارزشمند رسیده است. اوضاع کنونی چنین است».
کالکان میگوید که امروزه خلقکرد در هر چهار بخش کردستان بیش از پیش به حمایت همدیگر میپردازند. وی میگوید:«تازمانی که مسئله کرد چارهیابی نشود, هیچ گامی برداشته نخواهد شد.»
کالکان در ادامه میافزاید:« دولت اردوغان و حزبش ادعا میکنند که تا سال 2023 هم برسر قدرت میمانند. به این تبلیغات واهی دست میزنند. میخواهند باردیگر جامعه را فریب دهند. این دولت توان حل مسئله کرد را ندارد».
کالکان در ادامه سخنان خود افزود:«هماکنون مناسبترین مرحله برای چارهیابی مسئله کرد است. کردها از اتحاد, ایدئولوژی, سازماندهی, نیروی نظامی و سیاستی تعیینکننده برخوردارند. خلقکرد با مقاومتها و سیاستهای خاص خود موجودیتشان را اثبات نموده اند. کردهای هر چهار بخش کردستان یعنی شمال, جنوب, شرق و غرب برای چارهیابی آماده هستند».
کالکان گفت هماکنون تنها دولت ترکیه و عرصه سیاسی آن است که برای چارهیابی مسئله کرد آماده نیست. احزاب سیاسی, مجلس و نهادهای دولت تن به حل مسئله کرد نمیدهند و مخالف آن هستند.