کالکان هشدارداد: جنگ غرب در شمال کردستان هم گسترش خواهد یافت

کالکان هشدارداد: جنگ غرب در شمال کردستان هم گسترش خواهد یافت

«دوران کالکان, عضو شورای رهبری ک.ج.ک» در مورد پشتیبانی ترکیه از گروه‌های تبهکار سوری علیه غرب کردستان و حمله به کردها, گفت:«اگر ترکیه بزودی مواضع خود را تغییر ندهد, باید بخوبی بداند که جنگ غرب کردستان , ترکیه را هم فراخواهد گرفت». کالکان در مورد روند چاره‌یابی دموکراتیک سخنرانی کرد و اذعان داشت که حزب حاکم آ.ک.پ ترکیه از روز نوروز تاکنون پروژه دموکراتیزاسیون جدی‌ای ارایه نداده و اگر مواضع مثبت دربرنگیرد, بدون‌شک گریلا چاره‌ای خواهد اندیشید.

کالکان در مصاحبه با برنامه «سلا سور» شبکه تلویزیونی «استریک تی‌وی» گفت که دولت آ.ک.پ ترکیه اگر تا 1 سپتامبر پروژه دموکراتیزاسیون خود برای حل سیاسی دموکراتیک ارایه ندهد, اثبات خواهد ساخت که هنوز روند چاره‌یابی سیاسی دموکراتیک را آغاز نکرده است.

کالکان خاطرنشان ساخت که از روز نوروز تاکنون تمامی تلاش‌های رهبر خلق‌کرد, عبدالله اوجالان و جنبش آزادیخواهی کرد در این راستان بوده و گفت:«بدون‌شک پیشبرد روند صلح به خلق زمینه‌ای از طریق مبارزات سیاسی دموکراتیک بستگی داشت. بنا به برنامه‌ریزی‌های انجام شده هم در روز 1 ژوئن می‌بایست وارد مرحله دومین صلح می‌شدیم, اما نشد. علی رغم گذشته سه ماه هنوز دولت ترکیه گامی جدی برنداشته و پروژه‌ای جدی ارایه نداده».

زمینه‌ای سیاسی خلق نشد

کالکان در ادامه افزود:«زمینه‌ای برای پرداختن به سیاست دموکراتیک خلق نشد. بعنوان مثال زندانیان سیاسی پرونده ک.ج.ک هنوز آزاد نشده‌اند. این زندانیان بخاطر پرداختن به سیاست محاکمه می‌شوند. زندانیان بیمار هم آزاد نمی‌شوند. اجازه فعالیت سیاسی نمی‌دهند. نمونه بارز آن را در لیجه دیدیم. مردمی که احداث پایگاه‌های نظامی را محکوم ساختند, مورد حمله مسلحانه قرار گرفتند. تظاهرات مردمی استانبول هم سرکوب شد. 5 تن کشته و هزاران تن زخمی شدند. هنوز معلوم نیست که چندین تن بازداشت شده‌اند. آیا با چنین وضعیتی پیشبرد مبارزه سیاسی ممکن است؟ خیر. آ.ک.پ زمینه سیاسی را از میان برد.»

کالکان در ادامه سخنان خود گفت که خلق‌کرد هر آنچه از عهده‌اش برآمده انجام داد, اما دولت ترکیه از روند صلح برای منافع انتخاباتی خود استفاده می‌کند. کالکان افزود:«اظهارات نخست‌وزیر , اردوغان را شنیدیم. من متعجب شدم. می‌گفت چه روند صلحی؟ تنها هدف ما انتخابات است. خود دولت ترکیه اقرار کرد که روند, روند چاره‌یابی و صلح است, اما هم‌اکنون انکار می‌کند. هم‌اکنون برخی جناح‌ها می‌گویند پ.ک.ک نیروهایش را خارج نساخت و سلاح برزمین نگذاشت».

کالکان افزود:«اما پ.ک.ک تاکنون به چه دولت و طرفی گفته قبل از هر گام دموکراتیک نیروهایش را به خارج از مرز برده و سلاح برزمین می‌گذارد؟! کی چنین تعهد و قولی داده است. اینها همه دروغ است. اتهام‌زنی است. جنبش ما به موقع نیروهایش را خارج ساخت. در 23 مارس هم آتش‌بس اعلام کرده است. پ.ک.ک بنا به فراخوان رهبر آپو نظامیان اسیر را آزاد کرد, اما دولت آ.ک.پ ترکیه به وعده‌های خود عمل نکرد. حتی یک زندانی بیمار را هم آزاد نکرد. کاملا مشخص است که کدام طرف به وعده‌هایش عمل نکرد. خود اردوغان از روند صلح حاشا کرد و اگر خود دولت چنین کاری بکند, دیگر مشخص است که زمینه برای فعالیت سیاسی هموار نشده و باید راهکارهای مبارزاتی دیگری دربرگرفته شود».

گریلا چاره‌ای دیگر خواهد اندیشید

کالکان در ادامه سخنان خود گفت:«اعلام آتش‌بس و عقب‌نشینی گریلاها همه در راستای پیشبرد چاره‌یابی مسئله کرد و دموکراتیزه شدن ترکیه بود. با رهبر آپو در امرالی دیدارهایی انجام شد. در این دیدارها مشخص شد که چاره‌یابی سیاسی دموکراتیک متحقق و رهبر آپو هم آزاد خواهد شد. مسلم گشت که مسئله کرد چاره یابی و ترکیه دموکراتیزه خواهد شد. آیا نیروی گریلا بی‌هوده و بی‌جهت به کوهستان رفته؟ مگر برای چه سلاح بدست گرفته‌اند. مسلما برای این بود که مسئله‌ای حل‌ناشده در میان بود که می‌بایست چاره‌یابی می‌شد. اهدافی عظیم داشتند و بدنبال آزادی و هویت خود بودند. حال اگر دولت آ.ک.پ گامی برندارد, مسلما نیروی گریلا هم به راه چاره‌ای دیگر متوسل خواهد شد. باید همگان این را بخوبی بدانند».

سازش قدرت‌ها علیه غرب کردستان

کالکان در بخش دومین برنامه هم , حملات اخیر علیه غرب کردستان, نقش ترکیه در این حملات را مورد تحلیل قرار داد.

کالکان افزود اگر دولت ترکیه به پشتیبانی از گروه‌های تبهکار جهادی ادامه دهد, آنگاه مواضع همه کردها تغییر خواهد یافت. در غیر اینصورت جنگ غرب کردستان, ترکیه را هم دربرخواهد گرفت.

کالکان افزود:«برخی قدرت‌ها از گروه‌های حمله‌کننده به غرب کردستان پشتیبانی می‌کنند. این قدرت‌ها در عین حال قدرت‌هایی هستند که دشمن یکدیگر هم می‌باشند, اما وقتی پای مسئله کرد در میان باشد, متحد می‌شوند. بصورت عملی متحد گشته‌اند. به توافق‌ها و سازش‌هایی علیه خلق‌کرد دست زده‌اند. آنها اراده آزادانه خلق‌کرد را رد می‌کنند. نمی‌خواهند کردها به لحاظ دموکراسی‌خواهی پیشرفت کنند. مخالف کسب جایگاه سیاسی از سوی کردها هستند. برخی از آن قدرت‌ها منطقه‌ای و برخی هم جهانی می‌باشند. آمریکا, اروپا, ترکیه, ایران و سوریه جزو آن قدرت‌ها می‌باشند. حزب‌الله و القاعده هم یک بلوک جداگانه هستند. مخالفان سوریه هم در این سازش‌های ضدخلق‌کرد جای دارند. سال گذشته وزارت خارجه ترکیه به سفارتخانه خود در هولیر در این زمینه دستوراتی داد. اگر بخوبی به این دستورات که افشا شد, بنگریم می‌بینیم که تمامی توطئه‌های امروزه سال گذشته توسط احمد داوداوغلو طرحریزی شده‌اند».

ترکیه از همان اوایل گرفتار جنگ شده

کالکان تصریح کرد:«ترکیه از همان اوایل گرفتار جنگ سوریه شده. باید همگان بر آن واقف باشند. در شمال کردستان بنا به فراخوان رهبر آپو آتش بس اعلام و تلاش‌های سیاسی دموکراتیک آغاز شد. گروه‌های تبهکار سوری مزدور ترکیه هم از این امر سوء‌استفاده می‌کنند. می‌خواهند اراه آزادانه انقلاب خلق‌کرد در غرب کردستان را به شکست بکشانند. همه کس این را بخوبی می‌بیند. خلق‌کرد هم این حقایق را می‌داند, اما باید دولت آ.ک.پ ترکیه هم حتی برای یک بار هم شده آن را ببیند و بداند».

جنگ شمال کردستان و ترکیه را هم در برخواهد گرفت

کالکان در ادامه یادآور شد:«اگر تاکنون جنبش ما مواضعی تند در برنگرفته, بخاطر رهبرآپو بوده. خواستیم روند صلح به بن‌بست نرسد. نباید آ.ک.پ تصور کند که ما نمی‌دانیم و نمی‌بینیم. من به جرأت می‌گویم که اگر دولت آ.ک.پ ترکیه مواضع خصمانه خود را ادامه دهد و از تبهکاران سوری پشتیبانی و در ترکیه پناهشان دهد, مواضع کردهای غرب کردستان هم تغییر خواهد کرد. مواضع تمامی خلق‌کرد تغییر خواهد کرد. ما نه دیوانه‌ایم و نه احمق. خیال نکنند قتل‌عام‌ کردهای غرب کردستان و مجبورساختن‌شان به پناهندگی را از یاد برده‌ایم. هیچ کردی هم از یاد نخواهد برد. هیچ‌کس برای همیشه نظاره‌گر باقی نخواهدماند. اگر ترکیه مواضعش را تغییرندهد, آنگاه جنگ موجود در غرب کردستان, ترکیه را هم خواهد سوزاند. من نمی‌خواهم کسی را تهدید کنم, اما جنگ تنها به جزیر, حلب و عفرین محدودنخواهد شد.»

باید القاعده در موردعملکردهایش توضیح دهد

کالکان اذعان داشت که گروه‌های جهادی تبهکار که به غرب کردستان حمله می‌کنند, می‌گویند ما وابسته به القاعده می‌باشیم. کالکان افزود, باید القاعده در این زمینه توضیح دهد. وی افزود:«گروه‌های وابسته به القاعده به حملاتشان ادامه می‌دهند. تاجایی که من می‌دانیم ما با القاعده سر جنگ نداریم. هر چهاربخش کردستان هم با القاعده سرجنگ ندارند. اما چرا القاعده گروه‌های وابسته به خود را به جنگ کردهای مظلوم و مسلمان فرستاده؟ چرا اجازه چنین کاری می‌دهد. لذا باید القاعده این عملکردش را توجیه کند. هرچهاربخش کردستان منتظر چنین توضیحات القاعده هستند. اگر دشمنی می‌کنند, باید آشکارا بگویند,درغیر اینصورت چرا از حملات جلوگیری نمی‌کنند. اگر توجیه نکنند, اثبات خواهد شد که توطئه‌ای درکار است».