دوران کالکان, عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در مصاحبه با تلویزیون «نوچه تیوی» اذعان داشت که قتل سکینهجانسز از بنیانگذاران حزب پ.ک.ک و فیدان دوغان عضو کنگره ملی کردستان و لیلا شایلهمز عضو جنبش جوانان کرد بخشی از کنسپت و همپیمانی بینالمللی برای نابودی جنش آزادیخواهی خلقکرد است.
کالکان اذعان داشت که وقتی هفته گذشته با برنامه «سیلا سور» «ستیرک تیوی» مصاحبهای انجام داده, در پاسخ به این پرسش که «آیا پ.ک.ک سلاحهایش را برزمین میگذارد؟ به نظر شما چی بر سر پ.ک.ک و خلقکرد خواهند آورد؟» گفته:«ما پاسخ این پرسش را در پاریس دریافت کردیم. واقعه پاریس پاسخی روشن برای این پرسش بود». کالکان خاطرنشان ساخت که از این نظر کاملا به قناعت رسیده است و افزود:«لذا واقعه پاریس امری عادی نیست, چراکه با مرحله کنونی در ارتباط است. یک توطئه طرحریزی شده و بخشی از کنسپت و همپیمانی برای نابودی جنبش کردی است».
کالکان در خصوص چگونگی قرائت از این قتلعام, گفت:«مورد هدف قرار دادن رفیق ما, سکینه جانسز به معنای همپیمانی برای نابودی جنبش کردی است. برخی از نیروها و اشخاص هفتههاست در رسانهها علیه ما مینویسند. هر روزه میگویند باید رهبران پ.ک.ک را بکشید, آنقدر نوشته اند که دیگر خون از قلمشان میچکد. لذا به سخنان این اشخاص عمل شد. این حملات کاملا بر ضد جنبش, رهبری, موجودیت و آزادی خلق ما است».
«میخواهند مدیریت جنبش ما را مورد هدف قرار دهند»
دوران کالکان همچنین یادآور شد که نباید چنان تصور شود که با این حملات تنها رفیق سکینه جانسز را مورد هدف قرار دادهاند. وی افزود:«چنانچه عیان است, میخواهند با این راهکارهای پلید نابودگرانه, مدیریت جنبش ما را مورد هدف قرار دهند و به این قتلعامها ادامه دهند. دسایسشان را بر این اساس برنامهریزی کردهاند. درصدد عملی کردن آن هستند. پیشتر هم شایعاتی پخش شده بود, میگفتند در کوهستان قندیل توطئهای گسترده علیه ریاست شورای رهبری ما صورت میگیرد. این مسایل را هرروزه در مطبوعات منتشر میکردند».
دوران کالکان, عضو شورای رهبری ک.ج.ک اذعان داشت که ترور سکینه جانسز در اروپا چندین تأویل به دنبال دارد و گفت:«در مرحله کنونی علیه حزب و رهبری ما حملاتی شدید صورت میگیرد. خواستهاند با این حمله پیامی به خلق ما در اروپا بدهند. نیروهای زیادی در این همپیمانی دست دارند. لذا آشکار ساختن جوانب این قتلعام بسیار مهم است».
کالکان تأکید کرد که آشکار ساختن جوانب این سوءقصد در راستای چارهیابی مسئله کرد و دموکراتیزهکردن ترکیه گامی بسیار مؤثر خواهد بود. وی افزود:«درصورت عدم آشکار ساختن قتلعام پاریس, نباید کسی تصور کند که مسئله کرد چارهیابی و ترکیه دموکراتیزه میشود. این یک واقعه جدی و مهم است. در این زمینه هم مسئولیت مهمی بر دوش دولت فرانسه قرار گرفته».
باید فرانسه متناسب با تاریخ خود نقش خویش را ایفا کند
کالکان در ادامه گفت اگر دولت فرانسه ادعا میکند که مهد دموکراسی است, باید جوانب آن قتلعام را آشکار کند. باید هویت اشخاص و قدرتهایی که در آن دست دارند را افشا کند. با این کار, فرانسه میتواند تا حدی از بار سنگین و مسئولیتش در قبال خلقکرد, نجات یابد. هماکنون همه مسئولیتها برعهده فرانسه است.
کالکان همچنین تأکید کرد که این جنایت به شیوهای کاملا حرفهای صورت گرفته و از پیش برنامهریزی شده است.
کالکان همچنین افزود که هدف از این قتلعام, انتقامگیری از زنان کرد, خلقکرد و پ.ک.ک است. وی گفت:«با اینکار خواستند کردها را دچار رعب و وحشت کرده و منفعل سازند. بر این مسایل بخوبی واقفیم. میخواهند کنسپت نابودی ما را به شیوهای دیگر تداوم بخشند».
کالکان همچنین در مورد اظهارات و ادعاهای رجب طیب اردوغان نخستوزیر ترکیه و معاون او حسین چلیک گفت:«اظهارات و ادعاهای آنها اعتراف ضمنی به انجام این جنایت و ترس از عواقب آن است. درحالی که هنوز خبر اعلام نشده و کسی آن را نشنیده بود, آن دو در ترکیه اظهارنظر کردند. آنها چگونه به آن زودی خبر دریافت کردند؟ چرا با عجله و زود اظهار نظر کردند؟ خبر قتلعام هنوز در مطبوعات کرد و جهان منتشر نشده بود در مطبوعات ترکیه وارونه جلوه داده شد. روزنامههای زمان, ینیشفق و غیره که ارگان دولت آ.ک.پ هستند, ادعا کردند که این قتلعام در پی اختلافات داخلی پ.ک.ک صورت گرفته. مسلما آنها با احساس ارتکاب به جرم و جنایت دست به این کار زدند. پس شریک جرم هستند. اظهارات مملو از واهمه حسینچلیک به معنای ترس او از افشای جنایتش است».
کالکان اذعان داشت که دولت ترکیه و آ.ک.پ هراندازه در قتلعام روبوسکی مسئول است, در قتلعام پاریس هم مسئول میباشد. وی افزود:«خلقما و نیروهای دموکرات هم چنین درکی از این واقعه دارند. لذا طرز برخوردشان بر آن مبنا استوار خواهد بود. اگر آ.ک.پایها در این جنایت دست ندارند, آنگاه باید گامهایی مثبت بردارند. دولت پنهانی ترکیه و آ.ک.پ در این جنایت دست دارند. حتی حامیانی هم دارند. این واقعه با مرحله مذکرات صلحجویانه رهبر آپو در ارتباط است, درصدد برهم زدن این مرحله هستند».
کالکان گفت که تا به آخر قضیه جنایت پاریس را دنبال میکنند و از نیروهای دموکراسیخواه هم خواست که حتی یک ثانیه هم از پای ننشینند.