خلق کورد- علویمان نباید خانە و سرزمین خود را ترک کند

کمیتە خلق و باورهای کنفدرالیسم جوامع کوردستان اعلام نمود کە خلق کورد علوی در جریان زمین لرزە دچار آسیب شدە است و لازم است کە نسبت بە طرحهای نابودگرانە و اشغالگرانە دولت ترک توجە داشتە و خانە و سرزمین خود را ترک نکنند.

کمیتە  خلق و باورهای کنفدرالیسم جوامع کوردستان بە مناسبت رویداد زمین لرزە ٦ فوریە با مرکزیت مرعش ضمن اظهار تسلیت بە بازماندگان افرادی کە جان خود را در جریان آن از دست دادەاند، آرزوی بهبودی برای مصدومان نمود.

کمیتە  خلق و باورهای کنفدرالیسم جوامع کوردستان اعلام نمودە است کە:

بدون تردید زمین لرزە از بلایای طبیعی طبیعتی است کە ما بخشی از آن هستیم. اما آنجە کە در این میان غیر طبیعی است نحوە زندگی انسانهایی است کە در یک منطقە ساکن بودە و بە انحای مختلف بە مقابلە با این رویداد طبیعی می پردازند. . با توجە بە اینکە نسبت بە خطوط گسل اگاهی و اطلاع وجود دارد، میتوان پیش بینی نمود که زلزله در کجا و در چه سطحی رخ خواهد داد، اگر نتایج مخرب زلزله در سطح زمین لرزە کنونی باشد، این وضعیت غیرعادی تلقی خواهد شد. البته در چنین شرایطی دولت مسئول چنین رویدادی خواهد بود زیرا حق خودمدیریتی جامعه را غصب کردە و خود را تنها قدرت در تمامی عرصه های زندگی قلمداد می کند. . زیرا این دولت مسئولیت اسکان زندگی اجتماعی است. از همین رو، دولت ترکیه مسئول نتایج هر دو زمین لرزە مرعش است. زیرا در این رابطە اقدامات لازم را انجام ندادە است و در نتیجە آن افراد زیادی جان خود را از دست دادەاند و در نتیجە دولت ترک قاتل و مسئول از دست دادن جان انسانها بە شمار می رود. غیراخلاقی ترین، منفعت طلب ترین و سرمایه داری ترین دولت آن نیز دولت AKP-MHP بودە است. در جاهایی که نباید در آن  بە ساخت و ساز دست می زد را برای ساختمان سازی پیشنهاد کردە است، کردد، پیشنهاد داد، تحت عنوان «ساختمان سازی در ثبات» بە رانت خواری دست زد، با وجود آنکە ترکیه و کردستان زلزله خیز هستند ، اقدامات لازم را انجام ندادە و تدابیر لازم را اتخاذ نکرد. در نتیجە سوء مدیریت در جریان زلزله و عملکرد سوء دولت تعداد زیادی جان خود را از دست دادند. قطعا در قبال مسئولیت خلق چنین تابلوی سهمگینی حساب پس خواهد داد.

نمیتوانند از زیر با مسئولیت شانە خالی کنند

حاکمیت AKP-MHP که تعداد زیادی از مردم را به قتل رساندە است، در شهرهای ویران شدهاز ارائە  کمکهای لازم به خلق خودداری کرد و همچنین مانع از کمک افرادی شد که درصدد بودند بە زلزلە زدگان کمک کنند؛  بدین ترتیب بار دیگر نشان داد که این حاکمیت تا جە اندازە غیرانسانی، منفعت طلب و غیرانسانی بودە و تا جە اندازە دشمن بشریت است. به جای کمک رسانی به مناطق زلزله زده، تلاش کردە است تا چهره ضد بشری، منفعت طلب و رانتخوار خود را پنهان کند. علیرغم اینکه در جان از دست دادن شمار فراوانی از کشتە شدگان مسولیت دارد، تنها چیزی که او به آن می اندیشد بقای حضور خود در قدرت است. و این خواست را با اعلام وضعیت اضطراری، سرکوب، تهدید و تلاش برای تحریف حقیقت و همچنین کشتار انجام دهد. بە هر اقدامی دست می زند  اما نمی تواند از پاسخگویی و زیر بار مسئولیت اعمال خود شآنە خالی کند.

حاکمیت کوردهای علوی را مانند دشمنی ملاحظە می کند کە باید نابود شوند

همانگونە که مشخص است کانون زلزله منطقه ای است که ساکنان آن عمدتا مردم کورد-علوی ما هستند. خلقمان در منطقه زلزله زده می گویند که دولت ترکیه که خود را «یکی از قوی ترین دولت های جهان» معرفی می کند، اما به جای کمک به آنها، مانع از تحویل کمک های اجتماعی می شود، تنها بە این دلیل کە هویت ساکنان منطقە کوردی و علوی است. این ارزیابی مردم ما یک واقعیت است. زیرا در طول تاریخ تاکنون دولت ترک تنها یک سیاست را در قبال کورد و علوی در پیش گرفتە است کە آن نیز  سیاست نسل کشی است. کورد خلقی شناختە شدە بە شمار می رود کە از طریق نابودی فیزیکی و آسیمیلاسیون در میان ترکیە و با حملات فرهنگی درصدد نابودی آن برآمدەاند. علوییت نیز در این میان اعتقادی بودە است که می‌خواهند آن در رون دولت ملت ترک-اسلامی منحل و نابود کنند. بنابراین بعد از زلزله به جای بسیج تمام امکانات، مشاهدە می شود کە مانع از اراە کمکها بە این منطقە می شوند. دلیل این امر این است که مناطق زلزله زده هویت کوردی- علوی دارند. از آنجایی که کوردی و علوی هویت هایی هستند که از نظر حاکمیت باید از بین بروند و زمین لرزە نیز در این میان بدترین تاثیر را بر مناطق کوردستان علوی-نشین گذاشتە است، دولت ترک این ویرانی و مرگ را به فرصتی برای تداوم سیاست های نسل کشی خود مبدلکردە است. زیرا حاکمیت خلق این منطقه را دشمنانی می بیند که باید نابود شوند. دولت نسل کش ترکیه به دلیل بی کفایتی مردم را نادیده نگرفتە است، بلکە در مقابل، این رویکرد عمدی و نتیجه یک سیاست برنامه ریزی شده  برای نسل کشی است.

رویدادهای سال ١٩٧٨ در مرعش حملەای برای نابودی همە جانبە بود

تخریب مناطق کورد-علوی و هویت آنها یکی از سیاستهای دولتی بە شمار می رود. این سیاست قدمتی یک صد ساله دارد و همانطور که معلوم است، پس از تشکیل حزب ما، یعنی در ژانویە ١٩٧٨، در مرعشی که زلزله در آن  رخ داد، حمله گستردەای برای نسل کشی و پاکسازی جمعیت کورد - علوی انجام شد. بیش از هزار نفر از افراد خلقمان  بە طرز فجیعی به قتل رسیدند و با چنین اقدامی خواستند بقیە  میهن را ترک کنند. این کار با تهدید، سیاه نمایی و فشار انجام شد. همچنین خلق به ترک کوردستان تشویق شدند. این کار به گونه ای بود که هم دولت ترکیه خروج از این کشور را تسهیل می کرد و هم برخی از کشورهای اروپایی با آن همکاری می کردند و آنان را به بهانه «سکنا دادن و پذیرفتن» می پذیرفتند. حقیقت این بود کە در این میان یکی از طرح های گلادیو در حال اجرا بود. بر این اساس باید ابتدا جنبش ما متوقف می شد تا وارد جغرافیای کورد-علوی نشود. در این منطقه این سیاست نابودگرانە – و خالی کردن منطقە از سکنە اجرا شد و تا حدودی نیز به نتیجه رسید. جمعیت زیادی از مردم این منطقه از کوردستان مهاجرت کردند، به کلان شهرها مهاجرت کردند  یا عمدتا به اروپا مهاجرت کردند.

حاکمیت آ.ک.پ/م.ه.پ تلاش دارد تا از زمین لرزە بە مثابە یک فرصت بهرەبرداری کند

اتفاقات ەوی داده در جریان زمین لرزە  نشان می دهد که می خواهند سیاست نیمه کاره نابودی و واداشتن بە کوچ و مهاجرت اجباری  و خالی کردن منطقە از سکنە را به وسیله زلزله تکمیل کنند. آنها قبلا بسیج شده اند تا خلق کورد-علوی ما از منطقه زلزله زدە کوچ کنند. به همین دلیل  هیچ اقدامی را در راستای کمک بە ززلزلە زدگان انجام نمیدهند و با گفتن اینکە دیگر  «زندگی اینجا نیست» سعی می کنند خلقمان به طور کامل از این منطقە جارج شوند. در همین راستا، سیاست مهاجرتی- نسل کشی یک صد ساله بە نتایج خود دست پیدا می کند.، اماکن کورد-علوی را خالی می کنند و «مهاجرانی» را جایگزین آن می کنند که به عنوان ابزار سیاست نسل کشی کورد مورد استفاده قرار گرفته اند. پیش از این در رسانه ها منتشر شده بود که اردوگاه هایی را برای مهاجران عرب سنی در مرعش بر پا کردەاند، و این در حالی است کە جمعیت مرعش کاملاً کرد و علوی است. همین مسئلە به تنهایی نشان می دهد که چه نوع سیاستی در رابطه با سرزمین کورد-علوی در جریان است، و درصدد هستندسیاستهای تغییر جمعیتی می خود را  انجام دهند. هم اکنون نیز  هم می خواهند از زلزله به عنوان فرصتی برای دستیابی به نتایج ملموس در سیاست تخلیه – کوچ اجباری - نابودی استفاده کنند.

لازم است خلق کورد-علویمان سرزمین و خانە خود را ترک نکند

این نقشه دولت ترکیه برای کشتار است، مردم کورد-علوی ما لازم است کە از این طرح سیاسی تهاجم و نسل کشی آگاه باشند، سرزمینی را که روی آن رشد کرده ااند، رها نکردە در از آن دفاع کنند. خود از آن دفاع کنند. با بقا در سرزمین خود، با قدرتمندتر کردن پیوندشان با سرزمین و فرهنگ خود، سیاست های مذکور را باطل کنند. خلقمان در خارج از میهن، و نیروهای دموکراتیک همه مسئول  هستند که از مقاومت مردم کورد-علوی برای حفظ موجودیت خود در قوی ترین شکل خود حمایت کنند.

زمین لرزە نشان داد کە جامعە تا چە حد منسجم و حمایتگر است

دولت نشان داده است که دولت تا چە با جامعە مخالف است، دولت AKP-MHP چقدر ضد اخلاقی عمل کردە  است. این زمین لرزە از سوی دیگر نشان داد که جامعه چقدر زنده و منسجم و حامی است. از یک سو این رویداد نشان دهندە ذلت بزرگی است که با کلمات قابل وصف نبودە  و از سوی دیگر غرور بزرگی را نشان میدهد که بشریت می تواند به آن افتخار کند. از یک سو، نشان دهندە موجوداتی که از دایرە انسانیت بیرون آمده اند، و از سوی دیگر، نشان دهندە زیباترین نمونه های حمایت از زندگی انسان است. این دو تصویر از نگاە تمام جهان به عنوان سویەهای متضاد تلقی می شوند. از همین رو این واقعیت یک بار دیگر مشخص شد که جامعه و نیروهای دولت گرا با یکدیگر متفاوت هستند.

نیروهای حامی استبداد که مسئول نتایج ویرانگر این زلزله هستند، برای صرفه جویی در هزینه ها و حامیان خود و پنهان کردن واقعیت ها درصدد برآمدند نیروهای نظامی را بسیج کردە  رسانه ها را به ابزار جنگ ویژه تبدیل کردند. . خلق نیز به ماهیت حمایتی انسانیت پی بردە و بر مبنای روحیه انسجام و حمایت، بلافاصله به مناطق زلزله زده شتافتند، خلق برای کمک به نیازمندان بسیج شد.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که این روحیه نسجام و همراهی را بیش از پیش افزایش دادە و آلام بازماندگان مناطق زلزله زده را التیام بخشیدە و با هم برای حل مشکلات بسیج شویم. این اقدام هم برای بیرون آوردن اجساد کسانی کە جان خود را از دست دادەاند، هم برای رفع نیازهای ضروری خلق، هم برای رفع مشکلات مروط بە یافتن محل سکونت و هم برای از بین بردن اثر مخرب زلزله به صورت مری پیوستە لازم است کە انجام شود. این رویە باید در حدی حمایت شود که آحاد خلقمان مجبور به ترک محل خود نشوند. لازم است برای بازسازی ساختمان ها و شهرک ها در مناطقی که هنوز مناسب بودە و آسیب ندیدەاند ، پشتیبانیهای قدرتمندی صورت گیرد. برای این کار لازم است کولکتیفهای کارگری ایجاد شوند، ساختمان‌ها با همکاری جمعی ساخته شوند، کمک‌های مالی لازم در این بارە صورت گیرد و مناطق مناسب برای  زندگی به شکلی مناسب بازسازی شوند. زمانیکە جامعه قدرت خود را منسجم می کند، مشکلی وجود ندارد که نتوان بر آن غلبه کرد. زیرا بزرگترین قدرت، خود جامعه است. آنچه کە در این میان مهم است این است که ما خود را از زندگی شخصی که مدرنیته سرمایه داری بر ما دیکته می کند و  نیز از استثمار رژیم نسل کشی که مردم را از یکدیگر جدا می کند، رها کنیم. پس از وقوع ززمین لرزە ، تمامی گروه های اجتماعی  در ترکیه برای کمکبە مناطق  زلزله زده بسیج شدند و به همکاریهای امدادرسانی پیوستند. این رویکرد بار دیگر نشان داد که مدرنیته سرمایه داری و سیاستهای رژیم آدمکش ا جە اندازە میتواند ناموفق باشد  و جامعه پذیری نیز تا جە حد میتواند قدرتمند  باشد. همه بار دیگر مشاهدە کردند که اقتدارگرا و اقتدارگرایی  قمی تواند تا چە  اندازە آزار دهنده، ضعیف و شخصی باشد و جامعه میتواند تا چە اندازەای حمایتگر، مسئولیت پذیر و جمعی باشد. بار دیگر مشاهدە شد که ماهیت اجتماعی و جمعی مردم در برابر انواع هجمه ها تا چە میزان سر زندە و با طراوت است. از همین رو است کە وقت کە  خلق بر جامعه پذیری اتکا داشتە و آن را توسعه دهند، می توانند به تمام آلام و رنجها پایان دادە، سختی ها و مرارتها را از میان بردارند. بدون تردید، این گامی  بزرگ در راستای سیاست دموکراتیک بە شمار می رود. زیرا ساماندهی شبکه های پشتیبانی حایز اهمیت بودە  و ضروری شمار می رود. سیاست دموکراتیک در اصل نیز به معنای حل مشکلات اجتماعی است. این وظیفه سیاست دموکراتیک است که حمایت و روحیه وحدت و انسجام جامعه را سازماندهی کند. مسئولیت و اراده ای که تاکنون نشان داده شده است  حاکی از این واقعیت است  می توان به این مهم دست یافت. از همین رو بدون اتکا به مسئولان و دولت کە دشمن طبیعت، زندگی، جامعه و خلق به عنوان نیروهای اجتماعی است، باید تمام کارها توسط خلق و جامعە انجام شود.

از سوی دیگر، ما باید با دولت و دولتی که مسئول این فروپاشی است مبارزه کنیم. ما باید از طریق تداوم  مبارزه دولت را بە پاسخگویی واداریم. ما باید حساب عملکرد آنها را از آنان درخواست کنیم تا بتوانند محیط زیست و طبیعت، زندگی خلق را تضمین و ایمن کنند، در غیر این صورت در کوردستان و ترکیە  که منطقه ای زلزله خیز بە شمار می رود، در آیندە نیز باید شاهد روی دادن چنین ویرانی هایی در مقیاس وسیع باشیم.