کنفرانس اقتصاد دموکراتیک به کار خود پایان داد
کنفرانس اقتصاد دموکراتیک به کار خود پایان داد
کنفرانس اقتصاد دموکراتیک به کار خود پایان داد
کنفرانس اقتصاد دموکراتیک که به مدت 2 روز در شهر وان شمال کردستان ادامه یافت, با قرائت قطعنامه پایانی به کار خود پایان داد. این کنفرانس در مورد منابع انرژی, آب, تجارت, صنعتگرایی, کشاورزی, عمران, فعالیت رسانهای, خودمدیریتی دموکراتیک, کمونهای روستاها, تعاونیها, مدیریتهای محلی, بهداشت , آموزش, زنان و بسیاری دیگر از موضوعات تصمیماتی مهم اتخاذ و آن را به «شهدای کوبانی, کارگران جانباخته در سوما, اسپارت, استانبول, ارمنک, زونگولداک و شرناخ» تقدیم کرد.
کنفرانس اقتصاد دموکراتیک که از سوی «کنگره جامعه دموکراتیک, ک.ج.د» ,«شهرداری شهرهای بزرگ(آمد, وان و ماردین)» و «اتاق تجارت و صنایح شهر آمد , در مرکز فرهنگی نودا متعلق به شهرداری وان برگزار شد, با گفتگوهای مفصل به مدت دو روز به طول انجامید. این کنفرانس با شعار «خاک, آب و انرژی را کمونالیزه کنیم و حیاتی آزاد و دموکراتیک به ارمغان آوریم» برگزار و با قرائت قطعنامه پایانی بکار خود پایان داد.
عایشه گوککان به قطعنامه را به زبان کردی و «فرات آنلی», رئیس مشترک شهرداری آمد هم به زبان ترکی قرائت کردند. آنلی بیان کرد که کنفرانس وان اثبات کرد که سرمایهداری جهانی بحران کنونی را به بحران جهانی اکولوژیک مبدل ساخته و منابع آب و انرژی خاورمیانه را مطابق منافع خود تحت حاکمیت قرار میدهد.
آنلی افزود که کردستان با تهدیدهای مدرنیته سرمایهداری روبرو شده است و افزود:«هویت های ملی, مذهبی, جنسیتی و زبانی ترکیه با قتلعامهای سیاسی, اجتماعی, فرهنگی و اقتصادی روبرو میشوند. اشغالگری در کردستان بیش از پیش ریشه میدواند و حاصل رنج, زحمات , منابع طبیعی و حتی زنان را استثمار میکند. خلق کرد قریب 40 سال است مبارزه میکند و در نتیجه آن, به سازماندهی رسیده است. با این سازماندهی هم میخواهد حیاتی نوین به ارمغان آورد. کنفرانس ما در مبارزه با سرمایهداری, نیرویش را از زنان مبارز کوبانی دریافت میکند و امید به آیندهای برابر , آزاد و عادلانه را زنده میسازد».
پارادایم اوجالان تنها راه حل است
آنلی افزود که پارادایم خاص اوجالان مایه حل مسایل خواهد شد و در راستای تحقق خودمدیریتی دموکراتیک, راه تشکیل مدیریتهای محلی و ذاتی , بویژه اقتصادی را دربرگرفتهاند و افزود:«ما بر این باوریم که پارادایم رهبر ملتکرد, جناب عبدالله اوجالان که مبتنی بر دموکراسی, کمونالیسم, زنان, آزادیخواهی, اکولوژی, برابری و مشورت است, اقتصاد آزاد را پیشبرد خواهد داد. آنلی خواست دیگر از منابع آبی برای مقاصد تجاری استفاده نشود و بجای آن, تعاوتیهای کشاورزی و روستاها پیشبرد یابد. آنکلی ضمن اشاره به افزایش بیکاری, خاطرنشان ساخت که همه معضل بیکاری همه اقشار جامعه را حل خواهند کرد. وی بیان کرد که باید از این پس تجارت تحت کنترل جامعه باشد و به آن خدمت کند. آنکلی یادآور شد که شهرداریهای کردستان دارای اهمیتی زیاد بوده و تاکنون تحت حاکمیت مرکزی بودهاند, اما از این پس باید به جامعه خدمت کنند».
آنلی در مورد محورهایی همچو آموزش, بهداشت و فعالیت رسانهای هم مسایلی برزبان راد و خواست این عرصهها برای خدمت به زنان, جوانان و جامعه بکار گرفته شوند. آنلی خاطرنشان ساخت که باید در عرصه اقتصادی , نیرو و اراده زنان در اولویت باشد و ادبیات زنان حاکم گردد. آنکلی در مورد خاک, آب, انرژی, زراعت و معادن هم گفت از این پس این موارد نباید با آسیب و ضرر روبرو باشند و طبیعت ویران نگردد. وی خواست که مدیریتهای محلی هم برای دفاع از منابع حیاتی طبیعی خود را سازماندهی کرده و برنامهریزی کاری داشته باشند. آنکلی در خاتمه گفت باید همهچیز مطابق ذهنیت خودمدیریتی دموکراتیک و اقتصادی پیشبرد یابد و کمونها تشکیل و برای دفاع از منابع آب, خاک و انرژی خود را سازماندهی کنند.