حکومت عراق برای دریافت هرچه زودتر 36 فروند جنگنده اف-16 که از ایالات متحده آمریکا خریداری کرده است، این دولت را تحت فشار قرار میدهد. اما مقامات واشنگتن نمیخواهند که در چنین مدت کوتاهی آن هم در شرایطی که حکومت مالکی با کردها و سنیهای این کشور دچار مشکل شده و ارتش کشور نیز تحت حاکمیت مالکی بوده، این جنگندهها را به عراق تحویل دهد.
کردها بیشترین نارضایتی را در رابطه با قرارداد خرید هواپیماهای جنگی با شرکت Lockheed Martin ابراز داشتهاند. مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان موضعگیری نوری المالکی را دیکتاتوری عنوان کرده و مخالفت خود را با قراردادهای تسلیحات نظامی ابراز داشته بود.
بنا به گزارشات از واشنگتن این احتمال داده میشود که از این جنگندههای اف-16 جهت جنگهای داخلی استفاده شود. اما حکومت عراق در چارچوب قراردادهای گذشته، به تجهیز ارتش به تسلیحات پیشرفته پرداخته است. تا به امروز آمریکا، موشک، سیستم رادار و دیگر تسلیحات نظامی ارتش عراق را تأمین میکند.
حکومت بغداد یکی از بزرگترین خریداران تسلیحات نظامی آمریکا به شمار میآید. در این رابطه گفته شده است که حکومت بغداد که از متفقین ایالات متحده آمریکا میباشد، در سال آینده قریب 10 میلیارد دلار تسلیحات نظامی از این کشور خریداری کند.
حکومت بغداد در ماه ژوئیه گذشته قراردادی 71.5 میلیون دلاری با شرکت گودریچ آمریکایی برای دریافت 4 فروند هواپیمای جاسوسی به امضا رسانده بود. همچنین در ماه مارس نیز قراردادی 87.8 میلیون دلاری را با شرکت Northrop Grumman برای تأسیس سیستم رادار به امضا رسانده است. این در حالی است که حکومت مالکی در ماههای سپتامبر و دسامبر گذشته 36 فروند هواپیمای اف-16 را از آمریکا خریداری کرده است.
براساس طرحهای حکومت بغداد این 36 فروند هواپیما بایستی تا سال 2014 و 2015 فعالیتهای خود را آغاز کنند. خلبانهای این جنگندهها نیز در آمریکا آموزش خواهند دید.
اما حکومت اقلیم کردستان با خرید تسلیحات پیشرفته برای ارتش عراق که تحت کنترل حکومت مالکی است مخالف میباشد. حکومت اقلیم کردستان از دولت ایالات متحده آمریکا درخواست کرده است که یا فروش این جنگندهها به عراق را به تعویق انداخته و یا با فروش تسلیحات نظامی سنگین به حکومت اقلیم کردستان موافقت کند.