کارایلان در مصاحبه با رویترز: ما در مرحله آشتی هستیم, دولت ترکیه باید گامهایی بردارد
کارایلان در مصاحبه با رویترز: ما در مرحله آشتی هستیم, دولت ترکیه باید گامهایی بردارد
کارایلان در مصاحبه با رویترز: ما در مرحله آشتی هستیم, دولت ترکیه باید گامهایی بردارد
كانال جهانی رویترز در کوهستان قندیل مصاحبه ای با مراد کاراییلان رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان انجام داده است . کاراییلان در این مصاحبه از مواضع و رفتارهای حکومتی ترکیه سخن می گوید که مایه بی اعتمادی طرف کرد است .
پاتریک مارکی و ایزابل کولس در گزارش خود علاوه بر مصاحبه با کاراییلان همچنین مشاهدات عینی خود در قندیل و نظراتی که از سوی شماری از نیروهای گریلا مطرح شده است را پوشش دادند.
در این گزارش پس از بازگویی شرایطی که نیروهای گریلا در آن زندگی می کنند به تخریب مقرهای گریلایی توسط هواپیماهای جنگی ترکیه اشاره و تأکید شده که نیروهای گریلایی مستقر در قندیل شکاکانه به موضوع آشتی با رژیم ترکیه نگاه می کنند.
در آغاز این گزارش آمده است مراد کاراییلان فرمانده نظامی اوجالان که از احساساتی متفاوت برخوردار است در مقری واقع در کوهستان قندیل به ما گفت صدها تن از رفقای من در کنارم جان خود را از دست دادند . من باید به شما بگویم که رفقای ما خواهان تداوم مبارزه هستند . سازمان تصمیم بر صلح گرفته اما مبارزان سطح متوسط می گویند می توانیم به جنگمان ادامه دهیم . ما اکنون در پی اقناع آنها برای قبول تصمیم آشتی هستیم.
رویترز خاطرنشان می کند در قندیل سه تا چهار هزار گریلا و در ترکیه حدود دو هزار و پانصد گریلا حضور دارند که یک نیروی موثر نظامی را تشکیل داده اند.
رویترز اظهارات نخست وزیر ترک در مورد عملیاتهای نظامی را تأئیدی بر تردید نیروهای گریلا به حسن نیت آنکارا می داند و می نویسد اردوغان گفته است تا زمانی که سلاحها بر زمین گذاشته نشوند ارتش ترک به عملیاتهای خود علیه پ.ک.ک ادامه خواهد داد اما در عین حال ضمانت داده که در حین عقب نشینی نیروهای گریلا آنها هدف حملات قرار نگیرند . کاراییلان نیز خواهان تضمین این موضوع در پارلمان ترکیه است و تأکید داشته که هواپیماهای جنگی ترک هنوز هم بر فراز کوهستانهای کردستان در حال پرواز هستند و نیروهای گریلا به نزدیک شدن جنگنده های ارتش به مناطق تحت اختیار خود واکنش نشان داده اند .
کاراییلان در ارتباط با تداوم تحرکات نظامی ترکیه به خبرنگاران رویترز گفته است ما برای هر دو گزینه جنگ و آشتی آمادگی داریم و اگر در برابر نیروهای ما حمله ای صورت بگیرد از حق دفاع استفاده خواهیم کرد .
در ادامه گزارش، رویترز به نقل از کاراییلان نوشته هنوز بسیار زود است که در مورد خلع سلاح نیروهای گریلا صحبت کرد چرا که باید ابتدا تغیراتی در قانون اساسی ترکیه ایجاد شود و طی آن ضمن به رسمیت شناختن کردها ، حقوق و مطالباتشان نیز تضمین شود.
رویترز همچنین به اظهارات و دیدگاه برخی از گریلاهای زن جای داده و آزادیهایی که آنها در کوهستانهای کردستان به دست آورده اند را مورد توجه قرار می دهد .
این گزارش آزادیهایی که گریلاهای زن از آن سخن گفته اند را به نوعی مانع تحقق صلحی بدون قید و شرط ارزیابی کرده و به گریلای زنی اشاره کرده است که در گفتگو با خبرنگاران رویترز گفته است از پانزده سال پیش به نیروهای گریلا پیوسته و طعم آزادی و پیشاهنگی را در آنجا چشیده است .
یک گریلای دیگر نیز در مورد احتمال جدایی از کوهستانها پس از سالهای متمادی نگرانیهای خود را چنین بر زبان آورده است : ما حقیقتا نمی توانیم از این شیوه زندگی دست برداریم . برخی اوقات با خود فکر می کنم که اگر به درون خانواده بازگردم و آشتی و آزادی نیز میسر شده باشد اما من چگونه خواهم توانست از شیوه زندگی که سالهاست آموخته ام صرف نظر کنم .
رویترز در پایان این گزارش ضمن یادآوری سابقه تاریخی نه چندان خوب حاکمان ترکیه تأکید کرده است که ملتهای کرد و ترک اکنون خواهان صلح هستند و نخست وزیر ترکیه باید با برداشتن گامهایی در راستای حل مسئله نام خود را در تاریخ ثبت کند.