مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» ادعاهای مطبوعات ترکیه در خصوص اظهارات محمد اوجالان, برادر رهبر خلقکرد عبدالله اوجالان را کذب محض خواند و گفت:«من آشکارا خطاب به خلقمان میگویم آنچه از مسئله دیدار با رهبر آپو میدانیم این است که رهبری مشارکت خلق در مرحله کنونی سیاسی را ناکافی دانسته». کارایلان گفت تصویب لایحه جنگ برونمرزی ترکیه, اینبار تفاوتهای بسیاری با لایحهها و مصوبههای قبلی دارد. وی افزود:«مجوز جنگ برونمرزی به معنای اعلام جنگ علیه کردها, سوریه, ایران و عراق است». کارایلان گفت که دولت ترکیه به دنبال تحقق خیال تشکیل مجدد امپراتوری عثمانی است و درصدد الحاق سوریه به خاک خود بعنوان یک ایالت است».
مرادکارایلان در مصاحبه با فراتنیوز و «استرک تیوی», توطئه 9 اکتبر, مسئله دیدار با اوجالان, مجوز جنگ برونمرزی ترکیه, عملیاتهای مسلحانه گریلاها, مذاکرات پ.ک.ک و ترکیه در اسلوی نروژ, کنگره حزب حاکم ترکیه و تحولات اخیر سوریه را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.
کارایلان گفت:« هدف اساسی توطئه بینالدولی 9 اکتبر سال 1998 این بود که خطمشی ایدئولوژیکی رهبر آپو را تضعیف سازد و جنبش کردها را نابود کند. اما برعکس, امروزه خطمشی رهبر آپو بیش از پیش در خاورمیانه نیرومندتر شده است. تنها با آزادی رهبر آپو می توان بطور کامل توطئه را خنثی کرد. مبارزات کردها ادامه دارد و 25 روز است که زندانیان سیاسی در اعتصاب غذای نامحدود بسر میبرند».
کارایلان در مورد ادعاهای دروغین مطبوعات و دولت ترکیه در مورد اوجالان, میگوید:«ادعا میکنند که رهبری ما با مبارزات کنونی جنبشمان نارضایتی نشان داده, اینها دروغ محض است. دیدار را رهبری بسیار کوتاهمدت بوده. خلاصه پیام رهبری ما این است که می گوید نیازی نبود که در مرحله کنونی برای دیدار بیاید. از این به بعد نیازی نیست بیایید. هر روز دهها نفر جان خود را از دست میدهند, این یک امر عادی و بیارزش نیست. باید بصورت جدی با این مسئله برخورد کرد. رهبری ما بطور خلاصله پیامش برای خلق و جنبش این است که: باید هر کس در هر جایی بسر میبرد به وظایف خود عمل کند. باید مدام در فعالیت و مبارزه باشند. این است گفتههای رهبری ما و مواضع وی اما مطبوعات ترکیه مواردی دروغین به رهبری ما نسبت دادهاند».
اوجالان مشارکت مردم را ناکافی دانسته
کارایلان گفت:«من آشکارا خطاب به خلقمان میگویم که آنچه ما از مسئله دیدار با رهبریمان درک کردهایم این است که رهبری مشارکت خلقکرد در مرحله سیاسی کنونی را ناکافی میداند. ما و رهبریمان مواضع خود را اعلام کردهایم. رهبری در انزوای کامل بسر میبرد, اما برخیها ادعا میکنند که انزوایی در میان نیست و این اوجالان است که انجام دیدارهای هفتگی را رد میکند. دولت این دروغها را ترویج میدهد. اما حقیقت این است: پس از اینکه رهبری ما توطئههای دولت ترک را دریافت, اعلام موضع کرد و انجام هرنوع دیداری را نابجا خواند. در همان موقع بود که به دستور نخستوزیر اردوغان رهبری ما را با انزوا روبرو ساختند. وکلای وی هم بازداشت و زندانی شدند. پس از این رفتارهای ترکیه, رهبری ما هم گفت «من انجام دیدار در چنین شرایط و اوضاعی را نابجا میدانم. باید قل از هرچیز وکلا آزاد شوند». رهبری ما یک زندانی عادی نیست که وی را به تسلیمیت واداری و انجام دیدار را بر وی تحمیل کنی. موضع رهبری ما یک موضع مقاومتگرانه است. در عین حال این امر بدان معناست که عملکردهای ستمگرانه دولت حزب حاکم ترکیه را رد میکنیم».
کارایلان میگوید که در شرایطی که انزوا علیه اوجالان تشدید یافته, انجام دیدار با وی هیچ معنایی در برندارد . وی گفت:«نوعی جنگ در جریان است, حملاتی شدید علیه ما صورت میگیرد. امر مهم, توقف این جنگ است. موضع رهبری ما هم مطابق این امر است. هم انزوا و هم دیدار بطور همزمان غیرممکن است و غیر از فریبکاری چیز دیگری نیست».
مذاکرات اسلو
کارایلان در ادامه افزود:«مذاکرات میان پ.ک.ک و دولت ترکیه در اسلوی نروژ 3 سال ادامه یافت. این مذاکرات هم در امرالی و هم در اسلو متوقف شد. پروتکلهایی امضا شد و قرار شد که نخستوزیر آن را امضا کند و تصمیمات لازم اخذ شود. گفتگوها خاتمه یافته بود, هیأت ویژه دولت ترکیه نتایج مذاکرات را به نخستوزیر ارایه کرد. در این اثنا واقعه فارقین روی داد, البته چنین وقایعی قبل از مذاکرات هم روی داده بود, اما دولت ترکیه این را بهانه ساخت و اعلام جنگ کرد. ما یک سال است که میگوییم حزب اردوغان و دولتش مرحله را به نابودی کشاندهاند, اما دولت ترکیه و مطبوعات آن میگویند «این پ.ک.ک بود که مرحله را به نابودی کشاند». البته خود اردوغان یک هفته پیش اعتراف کرد که در مذاکرات اسلو صمیمی نبودهاند و قصد حل مسئله کرد را نداشتهاند.»
کارایلان در مورد مواضع حکومت اقلیم و جنوب کردستان افزود:«حکومت و عرصه سیاسی اقلیم و جنوب کردستان باید خطمشی ملی ـ دمورکاتیک را اساس کار قرار دهند. این بسیار مهم است. ما هم تحت هر شرایطی به این خطمشی اهمیت میدهیم. در مرحله کنونی باید کردها متحد شوند و با توسل به استراتژیای حقیقی و صحیح به جایگاهی سیاسی در خاورمیانه دست یابند.»
مجوز جنگ برونمرزی ترکیه با مجوزهای قبلی ترکیه فرق دارد
مراد کارایلان رئیس شورای رهبری ک.ج.ک در مورد مجوز جنگبرون مرزی ترکیه که توسط مجلس آن کشور تصویب و صادر شده و دو حزب حاکم و ملی پرست آن را اعلام کردهاند, گفت:«مجوز جنگ برونمرزی ترکیه با مجوزهای قبلی تفاوت دارد. پیشتر مجلس تنها مجوز جنگبرونمرزی علیه جنوب کردستان را صادر میکرد. یک عنوان واضح داشت. هماکنون حزب اردوغان آن را تغییر داده و علیه تمامی دولتها چنین لایحهای را از رأی مجلس گذرانده. این اقدام ترکیه دو دلیل دارد. نخست؛ در مرحله کنونی که منطقه خاورمیانه بحرانی شده و مجددا نظمدهی میشود, حزب حاکم ترکیه نمی خواهد کردها از موقعیت سیاسی برخوردار شوند. برای همین چنین تصمیمی را علیه کردها اتخاذ نمود. لذا این مجوز هم برای جنوب کردستان و هم برای شرق کردستان(یعنی کردستان ایران) صادر شده. چهبسا در شمال کردستان 15 ایالت را بعنوان ایالات نظامی اعلام کردهاند. هر وقت بخواهند دست به حمله میزنند. برای همین است که مدام تهدید میکنند. دوم؛ از جنبه دیگر این مجوز مجلس ترکیه در واقع آمادگی برای جنگ علیه قدرتهای منطقهای است. چراکه به احتمال زیاد در آینده جنگ در سوریه شدیدتر شود. ترکیه خیال تشکیل مجدد امپراتوری عثمانی را در سر دارد».
کارایلان ضمن اشاره به این اظهارات اردوغان که در کنگره حزب خود گفته «هدف ما رسیدن به سال 2071 است», میگوید:«ترکیه و دولت اردوغان همچو عثمانیها علیه سوریه نقشههایی طرحریزی کردهاند. درصددند سوریه را به یکی از ایالات خود تبدیل کنند. لذا میخواهند کردها در این راه مانع نباشند. درصدد تحت حاکمیت در آوردن کشورهای منطقه هستند. مجوز جنگ برونمرزی صادر شده هم به معنی اعلام جنگ با کردها, ایران, سوریه و عراق است. علیه سوریه اقدام به توپباران کردند. البته یک گلوله توپ به «آکچاقلعه» ترکیه اصابت کرد و 5 تن از شهروندان ما جان خود را از دست دادند. اما ما بخوبی درمییابیم که از روز 23 ماه جاری تاکنون سوریه را توپباران میکند. درصدد نابودی دستاوردهای کردها است. اگر دولت حزب حاکم ترکیه به چنین اقدامی علیه کردها دست بزند, آن به معنی نابودی دستاوردهای کردها است و هیچگاه کردها هم ساکت نخواهند نشست و در صورت تجاوز علیه ترکیه مبارزه خواهند کرد».
کارایلان در خاتمه مصاحبه خود میگوید اگر ترکیه و حزب حاکم آن بخواهند در مرحله کنونی از رسیدن کردها به آزادی جلوگیری کنند, مسلما تمام کردها دست به مبارزه همهجانبه خواهند زد. وی گفت که خلقکرد خود را بصورت منظم سازماندهی کرده و هیچ قدرتی یارای بازداشتن جنبش آزادیخواهی را ندارد.
کارایلان کردهای هر چهار بخش کردستان را فراخواند که در مرحله تعیین سرنوشت که بسیار به آزادی نزدیک است, از پای ننشینند و مبارزات خود را در قالب اتحادی منسجم ارتقا بخشتند.