اختلاف میان اعضای گروه ۲۰ بر سر سوریه

اختلاف میان اعضای گروه ۲۰ بر سر سوریه

کشورهای عضو گروه ۲۰، که ۸۵ درصد اقتصاد جهان را دارا هستند و از پنج‌شنبه در سن‌پترزبورگ روسیه گرد آمده‌اند تا در مورد داد و ستد یا فرار مالیاتی صحبت‌کنند، بر سر سوریه اختلاف نظر دارند.

به گزارش رادیو فردا, این اختلاف نظر از همان ساعت‌های اولیه این نشست بروز پیدا کرده است؛ به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، با فشار  روبه‌روست تا گزینه اقدام نظامی را از دستو کار خود خارج کند.

خبرگزاری فرانسه نیز می‌گوید سران گروه ۲۰ در میهمانی شام روز پنج‌شنبه ۱۴ شهریور، در مورد سوریه بحث کردند، اما نتوانسته‌اند «پلی بسازند تا از اختلافات عمیقی که پیرامون طرح حمله آمریکا به سوریه میان آنها ایجاد شده، گذر کنند».

تلویزون روسی «آر تی» می‌گوید چین و روسیه بر سر مخالفت با حمله نظامی (آمریکا) به سوریه متحد شده‌اند.

در مورد چین این اختلاف با اقتصاد گره خورده است؛ ژو گوانگ‌یو، وزیر اقتصاد این کشور در حاشیه نشست گروه ۲۰ گفته است «حمله نظامی تاثیری منفی بر اقتصاد جهانی می‌گذارد، به ویژه بر بهای نفت، این جنگ بهای نفت را بالا می‌برد».

چین گنگ، سخنگوی هیئت چینی در سن‌پترزبورگ نیز به شبکه آر‌ تی گفته است که دولت آن کشور تنها یک راه‌حل سیاسی را مشکل‌گشا می‌داند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه، نیز به شبکه آر تی گفته است شکی ندارد که هر دو رئیس‌جمهوری دیدگاه‌های خود را در مورد حمله نظامی و مخالفت با آن با هم‌پیمانان خود در میان خواهند گذاشت.

پسکوف افزوده است که البته باید گفت اوضاع در کمپ کسانی که خواهان حمله نظامی به سوریه‌اند خیلی بحث‌برانگیز است.

روسیه می‌گوید اقدام نظامی احتمالی علیه سوریه باید از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شود.

هند، برزیل و آفریقای جنوبی نیز روز گذشته در مورد عواقب دخالت نظامی در سوریه هشدار دادند.

آفریقای جنوبی پیشتر هم مخالفت خود را دخالت نظامی یک‌طرفه در سوریه اعلام کرده بود.