ریاست کنگره ملی کردستان طی انتشار بیانیهای به مناسبت سالروز انزوای تحمیل شده بر اوجالان گفت: "هنگامی که بحث از اوجالان و کردها میباشد، تمامی حقوق، قوانین، پیمانهای بینالمللی و ارزشهای انسانی نقض میشوند". کنگره ملی کردستان در بیانیه خود به سکوت نیروهای بینالمللی نیز اشاره داشته و گفت: "به ویژه سکوت دولتهای غربی در مقابل این انزوا، مشروعیت بخشیدن به این موضع ویژه و فاشیستی میباشد.به همین خاطر نیز زندان ویژه امرالی تنها متعلق به ترکیه نبوده بلکه میتوان به عنوان زندان گوانتاناموی اروپا از آن نام برد".
KNK در ادامه گفت: "انزوا و شکنجهای که در سراسر جهان نظیر ندارد, از 15 فوریه 1999 بدین سو بر عبدالله اوجالان رهبر جنبش آزادی کرد، تحمیل میشود. دولت ترک، برای اوجالان زندان ویژهای در جزیره امرالی ساخت و به هرگونه رفتار غیرانسانی و غیر حقوقی در آن متوسل میشود. بیش از 13 سال است که اوجالان در این جزیره در یک اتاق 11 متری که در آن حتی یک تلویزیون هم وجود ندارد، در بند میباشد. این شرایط فراتر از مجازات، به معنی شکنجه است".
KNK در این بیانیه خود اظهار داشت که امرالی یک منطقه نظامی است و در ادامه گفت: "این مرکز ویژه دارای سازماندهی و مسئولیت ویژه میباشد. در رویدادهای که رخ میدهند، یا در شرایطی ویژه، میتوانند وضعیت فوقالعاده اعلان کرده و ارتباط این مکان را به مدت 6 ماه با خارج قطع کنند. این مکان دارای حقوق ویژه میباشد و سیاسی است، این سیاست نیز مطابق دستورات روزانه حکومت ترکیه، تغییر پیدا میکند. علی رغم اینکه کمیته بینالمللی منع شکنجه بارها به دولت ترکیه هشدار داده است، وضعیت فوقالعاده از سال 1999 بدینسو تغییری پیدا نکرده است".
انزوا علیه اوجالان، غیرانسانی، غیر اخلاقی و غیر حقوقی میباشد
شورای ریاست کنگره ملی کردستان در ادامه بیانیه خود گفت: "جناب اوجالان از 27 ژوئیه 2011 بدینسو، نمیتواند با وکلا و خانوادهاش دیداری انجام دهد. نخست وزیر و وزیر دادگستری ترکیه به وضوح بیان داشتند که آنها اجازه دیدار را نخواهند داد. آنها بیان داشتهاند که تا زمانی که قانون ویژهای برای اوجالان به تصویب نرسانند، اجازه دیدار با وی را نخواهند داد. این سخنان نیز مشخص میکند که انزوای تحمیل شده بر اوجالان، غیرانسانی، غیر اخلاقی و غیر حقوقی میباشد و متناقض با قوانین بینالمللی است".
هنگامی که بحث از اوجالان به میان میآید....
در ادامه بیان شده است که هنگامی که بحث از اوجالان و کردها به میان میآید، قوانین، حقوق، پیمانهای بینالملل و ارزشهای انسانی نقض میشوند و گفته شد: "متأسفانه هیچ کسی این مواضع پلید را چه در داخل و چه در عرصه بینالملل، مورد پرسش قرار نمیدهد، کسی از آن انتقاد به عمل نمیآورد و محکوم نمیکند. در واقع اردوغان نخست وزیر ترکیه بیان داشته بود که برای اجرای سیاستهای انزوا و شکنجه، حمایت جهان غرب را جلب کرده و در این رابطه کمال سپاسگذاری خود را نیز بر زبان آورده بود. این حمایت در دستگیر کردن 37 وکیل اوجالان در کل دستگیر کردن 50 وکیل کاملا اثبات شد و هر کس در آن زمان سکوت اختیار کرد".
گوانتاناموی اروپا
ریاست کنگره ملی کردستان در ادامه بیان داشت که اوجالان برای خلق کرد که هویت آنها انکار میشود، به مثابه اراده است و در ادامه آمده: "اوجالان برای کردها و برای اقشار دموکرات و صلحجو به مانند سمبل صلح و زندگی مشترک کردها در ترکیه مورد قبول واقع شده است. اوجالان در حل مسئله کرد دارای نقشی کلیدی میباشد. انزوا علیه اوجالان، تحقیر و شکنجه خلق کرد است و خلق کرد نیز این تحقیر و شکنجه را اعلان جنگ از جانب دولت ترکیه قلمداد میکند".
در ادامه ذکر شده: "عبدالله اوجالان به مدت 366 روز است که قادر به دیدار با خانواده و وکلای خود نیست. در رابطه با وضعیت سلامتی وی، اطلاعی در دست نمیباشد. خانواده وی و خلق کرد از وضعیت وی نگران هستند. تداوم چنین وضعیتی راه را بر نتایج اسفناکی هموار خواهد کرد".
فراخوان برای نهادهای بینالمللی
در ادامه اظهار شده است: "ما دولتهای اروپایی، نهادهای مرتبط، شورای اروپا و سازمان ملل را فرامیخوانیک که سکوت خود در رابطه با انزوای تحمیلی که به مدت یک سال است انجام میگیرد را بشکنند. بایستی به حمایت خود از این شکنجه غیر انسانی و غیر اخلاقی پایان دهند. بایستی دانست که خلق کرد به هیچ وجه، این انزوا و شکنجه را قبول نخواهند کرد. ما خواهان به پایان رسیدن اسارت بیش از 13 سال جناب اوجالان میباشیم. تا زمانی که اوجالان آزاد نشود، دموکراسی و صلح نیز متحقق نمیشود. این فراخوان خلق کرد، فراخوان نهادها و تشکلهای آزادیخواهی است".