"مجله دراشپیگل آلمان مقاله ای در مورد فعالیتهای فرقه فتح الله گولن منتشر کرده و آنرا تهدیدی علیه کشور آلمان دانسته است.فتح الله گولن مولتی میلیاردر ترکی است که تحت نام اشاعه دین اسلام در مدارس و رسانه های متعدد خود در سراسر جهان به ترویج سنتز ترک-اسلام می پردازد و نقشی تعیین کننده در تعیین سیاستهای کلی ترکیه دارد."
کانال تلویزیونی «ای آر دی» آلمان در ماه ژوئن سالجاری مستندی در مورد فرقه فتح الله گولن تهیه کرده بود که در پی دخالت و فشارهای یک مرجع نامعلوم برای افکار عمومی از پخش آن بازماند.
اما اکنون مجله معروف دراشپیگل این کشور بدون در نظر گرفتن فشارهای خارجی مقاله ای مفصل در مورد فعالیتهای فرقه فتح الله گولن تهیه کرده و آنرا به چاپ رسانده است.
چاپ این مطلب که نمونه های مشابه آن به دلیل ملاحظات سیاسی در مطبوعات جهانی به ندرت مشاهده می شود وجه خطرناک فرقه گولن را وارد مباحث کشور آلمان کرد.
شروع این مقاله به بیان زندگی نامه فتح الله گولن و ابعاد گسترده فعالیتهای فرقه وی اختصاص یافته است .
دراشپیگل در این مقاله همچنین جویای نقطه نظرات ناظرانی شده که از تهدیدات ایدئولوژیک فرقه گولن و فعالیتهای مافیایی و مخفیانه آن سخن گفته اند.
در این مطلب آمده است با وجود آنکه فرقه گولن خود را پیرو اسلام مدرن معرفی می کند اما اساس ایدئولوژی این فرقه دشمنی با غرب است .
در این گزارش ضمن یادآوری آنکه ابعاد فعالیتها و نفوذ فرقه گولن در کشور آلمان خصوصا میان جوانان ترک گسترش روزافزونی داشته است این سئوال مطرح می شود که چرا چنین فرقه خطرناکی از امکان سازماندهی در آلمان برخوردار شده است ؟
در بخش دیگری از مقاله ناظران مصاحبه کننده با اشپیگل این فرقه را مشابه فرقه های مذهبی همچون اپوس دای و ساینتولوژی دانسته اند و می گویند به عقیده آنها هیچ تفاوتی میان فتح الله گولن و آیت الله خمینی وجود ندارد.
به گفته این ناظران فرقه گولن در بازارهای سیاه دست داشته و ساختاری مافیایی دارد.
دراشپیگل همچنین نظری هم به فعالیتهای فرقه گولن در کردستان داشته و می نویسد طی 10 سال اخیر فرقه گولن بیش از 160 باب مسجد در اقلیم کردستان تأسیس کرده است.
البته باید اضافه کرد که فرقه گولن در شمال کردستان هم سعی می کند ضمن آسیمیله کردن کودکان و نوجوانان کرد آنها را به عنوان ترکهای مسلمان پرورش دهد.
فتح الله گولن که بارها آشوریان و ارمنیان را کافر خوانده است چند ماه پیش در ویدئویی فتوای قتل عام کردها را صادر کرد و گفت آنها را از بیخ نیست کنید و ریشه شان را بسوزانید .
درست پس از این فرمان گولن بود که نیروی هوایی ارتش ترکیه دست به حمله شیمیایی علیه گریلاهای حزب کارگران کردستان زد و در اقدامی دیگر 34 روستانشین کرد را در روبوسکی قتل عام کرد.