ممنوع‌ساختن مراسم‌های نوروزی در شرق کردستان

ممنوع‌ساختن مراسم‌های نوروزی در شرق کردستان

هرچند ایام جشن نوروز در ایران بصورت رسمی تعطیل است, اما رژیم در شرق کردستان کماکان برگزاری هرگونه مراسم نوروزی جمعی را ممنوع می‌سازد. بنا به گزارش‌های رسیده در شهرستان مریوان و حومه آن نیروهای امنیتی رژیم وابسته به سپاه پاسداران و نیروهای انتظامی در آماده‌باش بسر می‌برند و تلاش می‌کنند که از مراسم‌های نوروزی ممانعت کنند.

جمهوری اسلامی ایران در شرق کردستان تلاش می‌کند که از مراسم‌های نوروزی در شهرها, شهرستان‌ها و روستاهای شرق کردستان ممانعت کند. چند روز پیش اعلام شد که نیروهای انتظامی رژیم در شهر بوکان هنرمندان را تهدید کردند که در مراسم نوروز شرکت نکنند.

بنا به گزارش‌ها, نیروهای رژیم در شهرستان مریوان هم مردم را تهدید کرده‌اند که در صورت برگزاری مراسم جمعی علیه آنها اقدام می‌کنند.

نیروهای انتظامی به صاحبان خیاطی‌ها گفته‌اند که برای نیروهایشان لباس کردی بدوزند. منابع محلی می‌گویند که این نیروها با پوشیدن لباس کردی در مراسم‌های نوروزی نفوذ می‌کنند و به تشخیص هویت افرادی می‌پردازند که در این مراسم‌ها شرکت می‌کنند تا بعدا آنها را بازداشت کنند.

بنا به گزارش‌های رسیده, در برخی از روستاهای پیرانشهر هم روشن کردن آتش ممنوع شده است.

شایان ذکر است در ماه ژانویه نیروهای رژیم به هنرمندان کرد گفته‌اند که به هیچ وجه در مراسم نوروز شرکت نکنند و آنها را تهدید می‌کنند. سال گذشته در چند روستای بوکان مراسم نوروزی ممنوع شده بود.