مسئولان و رسانه‌های اصولگرا: بحث رابطه با آمریکا از اختیارات خامنه‌ای است

مسئولان و رسانه‌های اصولگرا: بحث رابطه با آمریکا از اختیارات خامنه‌ای است

پس از آن که محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر خود به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر ضرورت از سرگیری روابط ایران و آمریکا تاکید کرد، شماری از رسانه ها و مسئولان اصولگرا تصریح کردند که مساله رابطه با آمریکا جزو اختیارات آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی است نه محمود احمدی نژاد.

به گزارش خبرگزاری "مهر"، علی‌اکبر ولایتی مشاور آیت الله علی خامنه ای در امور بین الملل روز شنبه گفته است که دیدگاه کلی جمهوری اسلامی نسبت به رابطه برقرار کردن با ایالات متحده هیچ تغییری نکرده است.

ولایتی، همچنین تاکید کرده است که هیچ تصمیمی هم در ایران برای تغییر این سیاست گرفته نشده است.

علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه هرگونه اقدام درباره آمریکا بدون نظر خامنه‌ای به هیچ وجه عملی نمی شود گفت: "باید از احمدی نژاد سوال کرد که با توجه به سیاست روشن و شفاف جمهوری اسلامی ایران در خصوص رابطه با آمریکا وی چرا اینگونه رفتار می کند."

وی در ادامه تاکید کرد: "هرگونه اقدام درباره آمریکا بدون نظر رهبر به هیچ وجه عملی نمی شود."

روزنامه "کیهان" که زیر نظر آیت الله خامنه ای اداره می شود هم در این مورد نوشته است: "مگر نه اين كه مذاكره مستقيم با ايران، آرزوي چندين و چند ساله دولتمردان آمريكايي بوده و هست پس علت چه بود كه از ابراز تمايل رئيس جمهور كشورمان استقبال نكردند؟! پاسخ دشوار نيست و با پوزش از آقاي احمدي نژاد بايد گفت دولتمردان آمريكايي، پيشنهاد آقاي احمدي نژاد را بدون پشتوانه تلقي كرده اند. چرا كه آنها نيز به خوبي مي دانند آقاي احمدي نژاد اگرچه رئيس جمهور و يكي از مسئولان بلندپايه جمهوري اسلامي ايران است ولي اتخاذ تصميم درباره مذاكره يا رابطه با آمريكا در حوزه مسئوليت و اختيارات قانوني ايشان نيست بلكه مطابق اصل يكصد و دهم قانون اساسي، تعيين سياست هاي كلان نظام برعهده رهبري است و رهبر معظم انقلاب نيز بارها به صراحت و با ارائه دلايل منطقي و مستندات خالي از ابهام، مخالفت خود را با مذاكره و رابطه ايران و آمريكا اعلام كرده اند."

این روزنانه با انتقاد تند از احمدی نژاد افزوده است: "كاش رئيس جمهور محترم كشورمان به اين نكته بديهي توجه داشتند و بيرون از حوزه اختيارات قانوني خود، وعده اي نمي دادند كه خدشه اي ناخواسته بر جايگاه قابل احترام رياست جمهوري باشد و كاش در ميان يكصد و چند ده نفر از همراهان خود در سفر نيويورك، جايي نيز براي حضور چند تن از حقوقدانان و كارشناسان برجسته سياسي باز مي كردند تا در مصاحبه ها و اظهارنظرها به ايشان مشاوره بدهند. هرچند نام افرادي از اين دست در ميان هيئت همراه رئيس جمهور محترم ديده مي شود ولي معلوم نيست كه آيا از آنها درخواست مشاوره شده و آنان مشاوره غيركارشناسي داده اند؟ يا از آنها مشاوره اي خواسته نشده و يا اين كه جرات و جسارت لازم براي ارائه نظري متفاوت با رئيس جمهور محترم را نداشته اند؟!"