طی نشست روز گذشته که میان «مجلس خلق غرب کردستان» و «شورای میهنی کردهای سوریه» برگزار شد, «شورای عالی کردها» که پیشتر در «پیمان هولیر» بدان اشاره شده بود, تأسیس شد. این شورا از ده عضو تشکیل میشود و از هر یک از دو مجلس 5 تن در آن شورا جای میگیرد. کردهای غرب کردستان روز یکشنبه یک راهپیمایی با عنوان «شورای عالی کردها نماینده من است» را برگزار کردند.
این شورا خلقکرد در غرب کردستان را از هر لحاظ سازماندهی مینماید. طی نشست روز گذشته که میان «مجلس خلق کردستان» و «شورای کردهای سوریه » برگزار شد, «شورای عالی کردها» مطابق پیمان هولیر تأیسس گردید.
شورای عالی کردها که قرار است در تمامی عرصههای داخلی و خارجی نمایندگی کردهای غرب کردستان و سوریه را برعهده داشته باشد, متشکل از ده عضو میباشد. از هر یک از دو مجلس, 5 تن در این شورا جای میگیرند. اسامی اعضای شورای عالی کردها چنین است:
پنج عضو مجلس خلق غرب کردستان: صالح مسلم, سینم محمد, آلدار خلیل, روناهی دلیل و عبدالسلام احمد.
پنج عضو شورای میهنی کردهای سوریه: احمد سلیمان, سواد ملا, اسماعیل حمه, ناصر آلتن ابراهیم و محیالدین شیخعلی.
در نشست مذکور تصمیم گرفته شد که هر هفته این شورا جلسهای تشکیل دهد و اوضاع غرب کردستان, سوریه و منطقه خاورمیانه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهد. همچنین اشاره شد که اگر وضعیتی فوقالعاده پیش بیاید, باید شورای عالی کردها وارد عمل شده و مسایل کردهای غرب کردستان را چارهیابی کند.
این شورا گذشته از فعالیتهای داخلی, فعالیتهای دیپلماتیک را هم پیشبرد میدهد و کردها از طریق این شورا به تحکیم روابط خود با خارج خواهد پرداخت.
راهپیمایی «شورای عالی کردها نماینده من است»
تأسیس شورای عالی با کمال خوشحالی مورد استقبال عموم خلقکرد قرار گرفت. قرار است کردها در روز یکشنبه ساعت 21:00 به منظور جشنگرفتن امر تأسیس این شورای عالی, یک راهپیمایی سراسری در غرب کردستان برگزار کند. این راهپیمایی با شعار «شورای عالی کردها نماینده من است» برگزار میگردد.
مجالس فعالیتهای اجتماعی خود را گسترش میدهند
کردها آخرین بار در 22 ژوئیه مدیریت روستاهای «سنجاق, تلجیهان و تلزوان» در مناطق مرزی را تشکیل داده بودند. همچنین در یک پایگاه نظامی مربوط به رژیم اسد در مرز, پرچم کردها برافراشته شد. کردها در 19 ژوئیه هم در شهر کوبانی تمامی نهادها , ادارات و مؤسسات مدیریتی آن شهر را تحت کنترل خود درآوردند. مقامات کرد اعلام کردند که به منظور عدم سرایت جنگ داخلی سوریه به مناطق کردنشین , چنین تدابیری را اتخاذ نمودهاند و هماکنون اداره شهر کوبانی در دست کردهاست. «واحدهای مدافع خلق» هم پس از تصرف اماکن اداری و مدیریتی شهر, اداره آن را به مجلس خلق واگذار کرد.
همچنین پس از کوبانی, در 20 ژوئیه شهر عفرین و جندرس را تحت کنترل خود درآوردند. واحدهای مدافع خلقکرد و شهروندان کرد تمامی ادارات و اماکن رسمی دولت را تصرف نمودند و عوامل رژیم بعث را اخراج نمودند. در این شهرها هم مجالس خلق فعالیتهای مدیریتی خود را آغاز کرده است.
همچنین خلق کرد در 21 ژوئیه شهر درکا حمکو را تصرف نمودند و مدیریت آن شهر را هم بدست گرفتند. گفته میشود که گذشته از شهرداری, شماری دیگر از مراکز رسمی دولت توسط واحدهای مدافع خلق و شهروندان کرد به تصرف کامل درآمده است.
تمامی شهرهایی که توسط واحدهای مدافع خلق به تصرف در آمده, اداره آن به مجالس خلق واگذار شده است. کردها پس از کوبانی, عفرین, جندرس و درکا حمکو, در بعد از ظهر 21 ژوئیه هم شهر عاموده را تحت کنترل کامل درآورند.