در 9 ژانویه در پایتخت فرانسه, پاریس سه زن سیاستمدار کرد به شیوهای وحشیانه ترور شدند. پیش از هرچیز این قتلعام ضدبشری را نفرین میفرستم و محکوم میسازم. بدونشک باید این قتلعام را اقدامی ضدبشری, ضدزنان و جامعه آزاد دانست. لذا باید همه دوستداران حیات آزاد آن را محکوم ساخته و علیه آن مبارزه کنند.
این قتلعام و ترور توسط چهکسانی و چرا در چنین مرحلهای صورت گرفت؟ هدف آنها چیست؟ وقتی که به تحلیلات مطبوعات و سیاستمداران مینگریم, میبینیم که توطئهای علیه کردها در جریان است. بسیاری طرفها توجه ما را به خود جلب میکنند. بدونشک در آینده پشتپرده این جنایت افشا خواهد شد, اما وقتی که در منطقه خاورمیانه به آینده و سیاستهای قدرتهای منطقهای و جهانی مینگریم, میبینیم که ضدیتی تمام عیار با جنبش آزادیخواهی کردستان صورت میگیرد و جواب پرسشهایمان را در مییابیم.
جنبش آزادیخواهی در هر چهار بخش کردستان در مقابله با سیاستهای انکار و امحاء, از سیاستی پیروی میکند که در بنیان آن خلقکرد وجود دارد و تاکنون پیروزیهایی حاصل کرده. چه بسا در شمال کردستان حملاتی برای نابودی خلقکرد به هر شیوه ممکن صورت گرفت. در غرب کردستان هم برای نابودی دستاوردهای کردها به هر راهکاری متوسل شدند. مهمتر از همه قریب یک سال و نیم است که نمیگذارند رهبر خلقکرد با وکلای خود دیدار انجام دهد و با انزوایی سنگین روبرو است. میخواهند از تأثیرگذاری اوجالان بر خلقکرد, بویژه غرب کردستان ممانعت به عمل آورند, اما این تلاشهایشان به شکست انجامید. در شمال کردستان علیرغم سوء تبلیغات جنگطلبانه علیه کردها, بازهم جنبش کردها گامهایی عظیم برداشت. کردها در غرب کردستان بعنوان نیروی سوم خود را شناساندند. در جنوب هم خلقکرد از این سیاستها حمایت کرد. بهرحال جنبش کردی بیش از پیش در حال پیشرفت و ترقی است. به همین خاطر دشمنان مجبور شدند به مذاکره با رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان تن دردهند. بازهم همانند گذشته پیامهای اوجالان تأثیرات عمیقی برجای گذاشت.
دشمنان کرد از طرفی خواستند که به مذاکره دست زنند و چهرهای مثبت از خود نشان دهند و از طرف دیگر هم درصددند از این مذاکرات برای پیشبرد منافع خود استفاده کنند. از سوی دیگر به نابودی خلقکرد با توسل به راهکارهای مختلف دست زدند.
قتلعام پاریس یکی از آن راهکارها است. میخواهند با این کار هم در میان جنبش کردی تفرقه ایجاد کنند و هم از پیشبرد مرحله گفتگوها در امرالی جلوگیری کنند. پس از واقعه ترور سه زن سیاستمدار کرد در پاریس, مطبوعات آن طرفها اخباری کذب منتشر کردند. چرا نخستوزیر ترکیه و رئیسجمهور فرانسه با عجله اظهاراتی برزبان راندند؟
همانطور که می دانیم سیاستهایی برای ضدیت با سوریه با پیشاهنگی عملی فرانسه پیشبرد داده میشود. ترکیه هم بخشی از آن توطئه است. تنها جنبشی که در سوریه برضد آن سیاستهای پلید آنها ایستادهع جنبش آزادیخواهی خلقکرد است. بیش از همه ترکیه و فرانسه از این اقدام جنبش کردی خشمگین هستند. ترکیه بخوبی میداند که غرب کردستان بر شمال هم تأثیر میگذارد, لذا حتی مخالف با واژه کردها هم هست. چهبسا در سال 2011 میان ترکیه و فرانسه پیمانی علیه کردها امضا شده است. پس از آن فرانسه شمار زیادی از فعالان و سیاستمداران کرد را بازداشت و زندانی کرد. آخرین بار «آدم اوزون» سیاستمدار نامدار کرد و عضو کنگره ملی کردستان در فرانسه بازداشت و زندانی شده است. دادستان فرانسوی که در امور «مبارزه با ترور فعالیت میکند» قبل از تروز سه زن کرد در پاریس, گفت:«ما سه دادستان, 8 قاضی و 25 کمیسر فعالیت کردها را دنبال و بررسی میکنیم». این مسایل بخوبی همه توطئههای ضد کردها را افشا میسازند. بطور خلاصه وقتی که به مثلث فرانسه, ترکیه و غرب کردستان مینگریم, میتوانیم طرفهای عامل جنایت پاریس را بخوبی بازشناسیم.
منبع: روزنامه آزادیا ولات