طی چند روز اخیر نیز تعدادی از رسانه های خارجی به تحلیل اوضاع سیاسی و تحولات غرب کردستان و تاثیر آن در منطقه و عکس العمل رژیم ترکیه در این زمینه پرداخته اند. در این زمینه سه مقاله که در این رسانه ها منتشر شده است مورد بررسی قرار می گیرد.
به گزارش تلویزیون نوروز, وبسایت ایجیپت اندپندنت متعلق به مصر در گزارشی تحت عنوان کردهای سوریه از انقلاب فرهنگی تا انقلاب مسلحانه، که توسط یکی از خبرنگاران این آژانس خبری در دیدار از غرب کردستان نوشته شده است، آورده است:
انقلاب کردها از 22 ژوئیه زمانی که گروهای مسلح کرد با شعار کردستان آزاد به ایستگاههای پلیس و پایگاهای ارتش حمله نمودند شدت گرفت. بر اساس این گزارش در یک عملیات سازماندهی شده واحدهای دفاع از خلق کرد که بسیار آموزش دیده کنترل شهرهای را در دست گرفتند.
بر اساس این گزارش ، این انقلاب مسلحانه بدنبال یک انقلاب ریشه ای فرهنگی روی داد که از شروع انقلاب سوریه آغاز شده بود. از آغاز اعتراضات سوریه، کردها زیر عنوان جنبش کردی تو دم، نفوذ خود را گسترش داده و قدم به قدم مراکز فرهنگی و مدارس زبان کردی تاسیس کردند. آیشه آفرند، عضو پارلمان کرد در غرب کردستان در این گزارش می گوید؛ قبل از این بتوان رژیم و سیستم را تغییر داد، مردم بایستی سازماندهی شده و سیستم فکری بعثی تغییر کند، تڤ دم آگاه است که تنها رژیم اسد نیست که بایستی با آن مقابله کند، بلکه بایستی به مقابله رژیم ترکیه که خود مدتها کردها را سرکوب نموده ، و شورای ملی سوریه که ملت کرد را نفی می کند، بپردازد.
همچنین وبسایت دیلی ستار لبنان در مقاله ای تحت عنوان دخالت نظامی ترکیه در غرب کردستان برای ترکیه خطرناک است آورده است، در صورتی که ترکیه این مناطق را مورد حمله قرار دهد، انعکاس قاطع روسیه را به همراه خواهد داشت. این امر ماجراجویی خطرناکی برای ترکیه محسوب شده، روابط ترکیه را با کردها در جنوب کردستان از بین برده و مشکل کردها را در ترکیه و شمال کردستان را تشدید خواهد نمود. بر اساس این مقاله موقعیت غرب کردستان بسیار پیچیده تر از آنست که اردوغان ادعا می کند.
همچنین وبسایت اوپدنیوز در مقاله ای تحت عنوان به بهار کردی خوش آمدید، آورده است، از نظر ترکیه در حالی که عربهای سنی تندرو مخالف اسد که زمانی تروریست محسوب می شدند، هم اکنون شورشیان سوری ناتو هستند، اما کردها که مخالف رژیم اسد هستند تا زمانی که ادعای خودمختاری می کنند تروریست محسوب می شوند.
بر اساس این مقاله شورای ملی کرد و پ ی د در دو مورد اساسی توافق دارند، جنگ داخلی سوریه نباید به غرب کردستان کشیده شود و از حقوق و منافع ملت کرد تحت هر شرایطی دفاع شود. ترس ترکیه در بوجود آمدن کردستان مستقل بزرگ با ایجاد منطقه خودمختار غرب و جنوب کردستان که پس از مدتی نیز ترکیه را فرا خواهد گرفت در حال به واقعیت پیوستن است.
این مقاله در پایان با اشاره به اهمیت اتحاد کردها در غرب کردستان آورده است اگر چه کشورهای غربی به گریلاهای کرد به چشم مبارزان آزادی می نگرند، اما از دیدگاه رژیم ترکیه هر کرد آزادیخواهی تروریست محسوب می شود