نخستین جشنواره کودکان در روز جهانی کودک در منطقه قندیل برگزار شد

نخستین جشنواره کودکان در روز جهانی کودک در منطقه قندیل برگزار شد

نخستین جشنواره «کودکان منطقه قندیل» روز شنبه با شعار «کودکان, کبوتران آشتی هستند» در یادبود دو شهید خردسال قندیل برگزار شد. برگزارکننده این جشنواره «سازمان زنان آزادیخواه کردستان, رژاک» است و چندین گروه هنری کودکان در آن شرکت کردند.

در روز 1 ژوئن در منطقه قندیل نخستین جشنواره کودکان با شعار «کودکان کبوتران آشتی هستند» و در یادبود دو «شهید خردسال» به نام‌های «محمد علی 9 ماهه» و «سولیر 11 ماهه» که کم‌سن‌ترین کودک شهید هستند, برگزار شد.

گروه‌های هنری کودکان از شهرهای «قلادزه, هولیر, سلیمانی, کرکوک, تقتق, سنگسر, کمپ شهید رستم و دو گروه از منطقه قندیل» در زمینه‌های موسیقی, رقص کردی, شعر و هنرهای دستی کودکان در این جشنواره حضور بهم رساندند. نخست, نمایشگاه نقاشی و هنرهای دستی گشایش یافت و کودکان حاضر در جشنواره از آن دیدن کردند. سپس مراسم ویژه جشنواره با خواندن سرود «ای‌رقیب» از سوی گروه شهید سونیا از منطقه قندیل, آغاز شد.

در ادامه, نامه رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان برای کودکان قرائت شد. سپس بیانیه سازمان زنان آزادیخواه کردستان, رژاک توسط «بریوان شاهو» خوانده شد که در آن نخست روز جهانی کودکان به همه کودکان جهان, بویژه کودکان کردستان تبریک گفته شد. در ادامه آمده:«اشغال هرچهار بخش کردستان از سوی اشغالگران وقایع ناگوار و تراژدیک به همراه داشته. قتل‌‌عام و چپاول سالهایی مدید ادامه یافته و هم‌اکنون هم خطر آن رفع نشده است».

رژاک می‌گوید:«در سال 2000 منطقه کندکول توسط ترکیه بمباران شد که دهها نفر که اکثرشان کودک و خردسال بودند, به شهادت رسیدند. در سالهای اخیر هم بر اثر توپباران‌های رژیم ایران علیه منطقه قنیدل, «محمدعلی 9 ساله» در سال 2009, «بسوز جبار» 13 ساله در سال 2010, «زاهده» 14 ساله اهل بادینان در سال 2010 و همچنین شهیدان کورتک که طی بمباران جنگنده‌های ارتش ترکیه 7 عضو یک خانواده شهید شد. از جمله آنها: «سولین» 11 ماهه, سونیا, اوسکار بودند.»

رژاک در ادامه بیانیه خود به دلایل برگزاری جشنواره اشاره می‌کند و می‌گوید:«ما همچو سازمان رژاک تصمیم گرفتیم که در یادبود همه کودکانی که در قندیل شهید شده‌اند, با شعار «کودکان کبوتران آشتی هستند, جنگ نمی‌خواهند» جشنواره‌ای برگزار کنیم. این جشنواره به دو شهید خردسال به نام‌های «محمد علی و سولین» تقدیم می‌شود. همانطور که رهبر آو گفته «من هیچگاه به آرزوهای کودکیم خیانت نکرده‌ام» و آن را دلیل اصلی پیروزی خود دانسته است. صرفا بخاطر اینکه خیالها و آرزوهای فرزندانمان زنده شوند و آینده‌ای ازاد و درخشان داشته باشند, بایستی جامعه‌ای دموکراتیک و آزاد داشت تا فرزندانمان بخوبی آموزش داده شوند. امیدواریم این جشنواره در سال‌های آینده نیرومندانه تر برگزار شود».

در ادامه, «ویان آرگش» که کودکی اهل قندیل است, به مهمانان خیرمقدم گفت و پیام کودکان قندیل را به مناسبت روز جهانی کودکان, قرائت کرد و خطاب به کودکان کردستان گفت:«من از جانب کودکان قندیل به شما خیرمقدم می‌گویم. ما کودکان قندیل در جنگ و بمباران و توپباران بزرگ شده‌ایم , در دامنه کوه‌های سربه فلک‌کشیده قندیل قد می‌کشیم و در دل طبیعت پاک قندیل زندگی خود را می‌آراییم. ما کودکان مبارزه و مقاومتیم».

برنامه‌های جشنواره با اجرای موسیقی و شعر از سوی گروه‌های «ستاره‌های خانزاد» از هولیر و گروه رقص کردی «باران» از کمپ شهید رستم, گروه «شهید سونیا» از قنیدل , گروه موسیقی کودکان «آپوچی» از قندیل , گروه شعر کودکان شهر «قلادزی» , قندیل, کرکوک و رانیه و نیز گروه تئاتر کرکوک ادامه یافت.

در خاتمه جشنواره, دیار غریب, از روسای مشترک حزب حل دموکراتیک کردستان, اعضای کمیته برگزارکننده و شماری از معلمان منطقه قندیل, هدایایی به همه اعضای گروه‌های هنری اهدا شد. این هدایا را «مراد کارایلان» رئیس شورای رهبری ک.ج.ک برای کودکان شرکت‌کننده در جشنواره فرستاده بود.

قرار است همه ساله این جشنواره در منطقه قندیل و در یادبود دو کودک شهید کردستان که قربانی جنگ اشغالگران و دشمنان خلق‌کرد شده‌اند, برگزار شود.