بنا به گزارشها نشست «کمیسیون عقلا و معتمدین» که غیرعلنی بود, در دفتر فعالیتهای نخستوزیر ترکیه برگزار شد. برخی از اعضای کمیسیون از اردوغان نخستوزیر ترکیه شدیدا انتقاد کردند. همچنین آنها تأکید کردهاند که اردوغان مدام از کلمه «ترور» استفاده میکند و این امر موجب افزایش نگرانیها و تردیدهای کردها میشود.
رجب طیب اردوغان, نخستوزیر ترکیه در دفتر نخستوزیری در «دولماباغچه» با اعضای کمیسیون «عقلا و معتمدین» نشستی برگزار کرد. این نشست مشورتی تا ساعت 22:30 ادامه یافت. بخشی از این نشست غیرعلنی و بدور از حضور مطبوعات برگزار شد که طی آن شماری از اعضای کمیسیون از اردوغان بشدت انتقاد کردهاند.
برخی از اعضای کمیسیون عقلا و معتمدین اذعان داشتند که سخنان اردوغان در بخشی از نشست که در حضور مطبوعات برگزار شد, مشکلاتی در برداشته.
اردوغان: بخاطر قانون میگوییم «تروریسم»
«زبیده تکر» دبیرکل سازمان «توهادـ فد» در نشست نامبرده بخاطر استفاده اردوغان از جمله «مرحله پایان ترور», وی را بشدت مورد انتقاد قرار داد. تکر در نشست عقلا خطاب به اردوغان گفت:«اگر شما مسئله را «تروریسم» بنامید, خلقکرد هیچگاه به تو اعتماد و باور نخواهد کرد و حتی ممکن است علیه این مرحله ابراز نارضایتی بکنند. چهبسا اگر انسان با چنین ادبیاتی خطاب به ملتی که به لحاظ احساس و اندیشه از این دولت بریده است, سخن بگوید, آن ملت هیچگاه به تو باور نخواهند کرد. اگر در بکارگیری نوع ادبیات دقت کنید, بسیار بهتر خواهد بود». اردوغان هم به انتقادات تکر پاسخ داد و گفت:«من ناچار هستم که در چارچوب تعریف «تروریسم» در قانون اساسی, سخن بگویم. من مطابق قانون حرف میزنم».
«لامی اوزگن» رئیس «کنفدراسیون سندیکاهای عمومی کارگری» هم نسبت به سخنان اردوغان در استفاده از کلمه «ترور» اعتراض کرد و گفت:«این مسئله, یک مسئله پیچیده صد ساله است, لذا صحیح نیست که آن را «ترور» عنوان کرد. تازه این مسئله مرحله صلح را به خطر میاندازد». اوزگن همچنین از اروغان خواست که به مروز زمان این ادبیات را کنار بگذارد. اردوغان هم به انتقاد اوزگن پاسخ داد و گفت:«درست است, من می دانم, یک مسئله بسیار پیچیده است, اما ما باید مطابق قانون عمل کنیم و اصطلاحات را بکار بریم».
همچنین برخی از اعضای کمیسیون هم بخاطر این اسلوب و ادبیات اردوغان, خطاب به وی به انتقاد دست زدند. در این نشست همچنین شرکت ندادن مادران صلح در کمیسیونها را مورد انتقاد قرار دادند.
در نشست نامبرده تأکید شده که کمیسیون عقلا از چنان نقشی برخوردار است که میتواند غیر از آگاهساختن مردم از مسایل, دیدگاههای آنها را نیز جویا شود.
گروههای عضو کمیسیون عقلا طی روزهای پیشرو نشست ویژه خود را مستقلا برگزار خواهد کرد و برنامهها و فعالیتهای خود را آغاز میکنند.