پ.ک.ک کنگره یازدهمین خود را برگزار کرد
پ.ک.ک کنگره یازدهمین خود را برگزار کرد
پ.ک.ک کنگره یازدهمین خود را برگزار کرد
«حزب کارگران کردستان, پ.ک.ک» کنگره یازدهمین خود را برگزار کرد. در کنگره تأکید شد که «مواضع و برخوردهای غیرجدی دولت آ.ک.پ ترکیه در قبال روند چارهیابی», «بیتوجهی به گامهای تاریخی جنبش آزادیخواهی صرفا برای انتخابات آینده» و «دشمنی با انقلاب غرب کردستان» ما را ناچار ساخت که تصمیمی نوین اتخاذ کنیم. پ.ک.ک بر بنیان آزادی اوجالان و خلقکرد کنگره یازدهمین را «کنگره پیروزی و فینال» نامید.
یازدهمین کنگره پ.ک.ک در مناطق دفاعی مدیا برگزار شد. از هر چهار بخش کردستان و خارج از میهن 125 شرکتکننده در کنگره حضور یافتند و 40 درصد آنها زن بودند.
این کنگره از 5 الی 13 سپتامبر برگزار شد و تصمیماتی مهم اتخاذ شد. نتایج کنگره طی بیانیهای پایانی با عنوان «یازدهمین کنگره پ.ک.ک بر همه رفقا, خلقمان و انسانیت مبارک باد» از سوی کمیته مرکزی آن حزب برای افکار عمومی اعلام شد.
در بیانیه پایانی آمده که بخاطر جنگ شدید در سال 2012 کنگره یک سال دیرتر از موقع خود برگزار شد و در نتیجه گفتگوها و موضوعات گسترده, تصمیماتی مهم اتخاذ شدند و به شیوهای موفقیتآمیز پایان یافت. در همان بیانیه پایانی تصریح شده:«پس از اینکه رهنمودهای رهبر آپو و گزارش فعالیتها قرائت شدند, محورهای سیاسی, ایدئولوژیک و سازمانی در چارچوب دفاعیات جدید رهبر آپو مورد تحلیل قرار گرفتند و تغییراتی در برنامه و اساسنامه و پروژهها در بسیاری عرصهها صورت گرفت. انتقاد و خودانتقادی در کنگره ما به مدت 8 روز ادامه یافت. این کنگره در مرحلهای بسیار مهم از مبارزات 40 ساله ما برگزار گردید.»
کنفدرالیسم دموکراتیک تنها راهحل
گفته شد که در کنگره اوضاع سیاسی اخیر جهان, خاورمیانه , ترکیه و کردستان به شیوهای گسترده مورد تحلیل قرار گرفت و خاطرنشان شد:«در ربع اول قرن 21 بخاطر اینکه مدرنیته کاپیتالیستی برای مسایل اجتماعی بسیار حاد انسانیت چارهای بر بنیان دموکراسی, آزادی و برابری به میان نیاورده. هماکنون در قالب مدرنیته کاپیتالیستی, سیستم دولتپرستی 5 هزار ساله هم روبه فروپاشی است. سیاستها و عملکردهای کهنهگشته دولتپرستی اضمحلال یافته, اما دولتهای جدیدی که جای آنها را میگیرند, هیچ مشکلی را حل نمیکنند. تنها مدل آلترناتیو و چارهساز, کنفدرالیسم دموکراتیک مبتنی بر جامعه دموکراتیک است که بعنوان تنها راه حل در تاریخ جایگاهی نوین و عظیم خواهد یافت. سوسیالیسم دمکراتیک که فشار و استثمارگری در آن محلی از اعراب ندارد, صرفا با توسل به کنفدرالیسم دموکراتیک تحقق خواهد یافت».
خطمشی سومین
در بیانیه پایانی بیان شده که خلقهای خاورمیانه علیه مدرنیته کاپیتالیستی و گروههای محافظهکار منطقهای وابسته به آن به پا خواستهاند و گفته شد:«بجای این قدرتهای نامشروع, جستجوهای قدرتطلبانه دولتپرستی نوینی بر بنیان ترویج مذهبپرستی و ملیپرستی , راهحلی برای حل مسایل و مشکلات نیستند. این برخوردهای سیاسی , بزرگترین توهین به اسلام است, طوری که برعکس آشتیخواهی, خواهر ـ برادری و برابری اسلامی, خلقهای منطقه را دشمن هم میسازند و بجای چارهیابی, مشکلات را عمیقتر میسازند. اوضاع سیاسی و رویدادهای اخیر خاورمیانه اثبات مینمایند که ملت دموکراتیک مبتنی بر کنفدرالیسم دموکراتیک که رهبر آپو آن را خطمشی سومین نامیده و میتواند تمامی تنوعات اجتماعی, دینی و اتنیکی آنتیکاپیتالیستی را در برگیرد, یگانه آلترناتیو برای حل مسایل است. نمونه بارز سوریه و غرب کردستان نشان میدهد که یگانه سیاست آلترناتیو و راهکار چارهیابی, همان خطمشی سومین است».
در بیانیه پایانی کنگره پ.ک.ک تصریح شده که در نتیجه مبارزات 40 سال گذشته جنبش آزادیخواهی خلقکرد, این خلق توانست به نیرویی تعیینکننده در خاورمیانه مبدل شود.
انقلاب غرب کردستان
در بیانیه پایانی یازدهمین کنگره پ.ک.ک بیان شد که از کنگره ده تاکنون مبارزات سیاسی و نظامی در 5 ایالت و انقلاب غرب کردستان در ژانویه سال 2012 همه و همه مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند و تأکید شد که مبارزات 5 سال گذشته که مبتنی بر جامعه دموکراتیک است, نتایج آن کاملا عیان است. در ادامه آمده:«از کنگره دهمین تا کنون در سایه پیشاهنگی پ.ک.ک دستاوردهای مهمی حاصل شدند و تحولاتی عظیم روی دادند. اگر بخوبی از حزب حمایت میشد و حقیقتا با توجه به معیارهای آن فعالیت صورت میگرفت, مسلما آزادی رهبر آپو و خلقکرد, تحقق مییافت. انقلاب غرب کردستان در کنگره ما بصورت گسترده مورد بحث و تحلیل قرار گرفت و بیان شد که تنها موفقیت حاصل شده, عملیشدن خطمشی سومین رهبر آپو است. اگر استراتژی رهبر آپو با عنوان سوریه دموکراتیک بربنیان اتحاد دموکراتیک خلقها پیروی شود, نه تنها انقلاب غرب کردستان پایدار خواهد شد, بلکه سوریه هم دموکراتیک خواهد شد این مهم راه را بر شکلگیری حیات دموکراتیک و آزاد در خاورمیانه خواهد گشود».
سیاستهای دولت ترکیه شکست خورد
پ.ک.ک در ادامه تصریح میکند که در سایه تجارب 40 ساله گریلاها که در سال 2012 خود را نمایاند, و نیر مقاومت در زندانها با تکیه به روح مقاومتگری 14 ژوئیه و قیام بیوقفه خلق و به میان آمدن انقلاب غرب کردستان, سیاستهای دولت آ.ک.پ ترکیه را که درصدد نابودی جنبش آزادیخواهی خلقکرد بود, به شکست کشاند. در ادامه بیان شده:«رهبر آپو به این نتیجه رسید که شکست سیاستهای جنگطلبانه دولت ترکیه فرصتی مهم برای حل دموکراتیک فراهم میسازد , لذا گام «رهایی دموکراتیک و تحقق حیات آزاد» را برداشت. جنبش آزادیخواهی کرد به همه مسئولیتهای خود در قبال روند صلح رهبر آپو عمل کرد و برای دموکراتیزه کردن ترکیه و حل مسئله کرد زمینهای به بار آورد تا دولت ترکیه بتواند به آسانی گامهایی بردارد».
اتخاذ موضع علیه آ.ک.پ
در کنگره در مورد سیاستهای دولت آ.ک.پ بصورت گسترده بحث و گفتگو صورت گرفت. آ.ک.پ بجای برداشتن گامهایی برای حل به سیاست مشغولسازی متوسل شد. در بیانیه پایانی تصریح شده:«برخوردهای غیرجدی دولت آ.ک.پ ترکیه در قبال روند چارهیابی و صلح, بیتوجهی به گامهای تاریخی جنبشازادیخواهی صرفا برای انتخابات آینده و دشمنی با غرب کردستان ما را ناچار ساخت که در کنگره یازدهمین پ.ک.ک تصمیماتی جدید اتخاذ کنیم. برای اینکه دولت آ.ک.پ روند کنونی را جدی بگیرد و گامهایی مثبت بردارد, از ک.ج.ک خواسته شد که با ارادهای راسخ روند خروج نیروهای گریلا را متوقف سازد. کنگره پ.ک.ک و خود ک.ج.ک هم مسئول عملیساختن این قرار هستند».
کادر و حزبیشدن
در کنگره در ضمن ارزیابی فعالیتهای 5 سال گذشته, دلایل موفقیتها و یا عدم موفقیتها مورد تحلیل قرار گرفتند. در بیانیه افزوده شده:«در کنگره ما مشخص شد که تنها دلیل عدم متحقق ساختن خودمدیریتی دموکراتیک , ملت دموکراتیک و کنفدرالیسم دموکراتیک آنگونه که خواسته میشد, این بود که کادرها و پیشاهنگی حزب به مثابه یک مسئولیت دارای نواقصی بود. لذا این ذهنیتی که پیشاهنگی حزب و معیارهای کادرشدن را مورد توجه کامل قرار نمیدهند, خارج از مقوله حزبیشدن است و امر اساسی این است که این نواقص را با استفاده از ترویج آموزش و خودانتقادی رفع شوند. مواضع کادری که موجب تضعیف پیشاهنگی حزب میشود, از این پس قابل پذیرش نخواهد بود و باید نواقص برطرف و سازماندهی حزب در همه جا صورت گیرد و در همه جا نقش پیشاهنگی حزب ایفا شود».
در کنگره یازدهمین تأکید شد که مدرنیته کاپیتالیستی مدام موجب تضعیف و بیارادهشدن شخصیت انسانها میشود و باید با حزبیشدن صحیح در مقابل این مسایل مقابله کرد و حیاتی آزاد به میان آورد.
انتخاب کمیته مرکزی پ.ک.ک
در کنگره پ.ک.ک بیان شده برای انیکه وظایف بخوبی بجای آورده شوند, مسئله شورای رهبری و کادرها مورد ارزیابی قرار گرفت و گفته شد:«در کنگره اکیدا به موارد ضعف در کادرها و شورای رهبری پرداخته شده. بر پایه تحلیلات و ارزیابیهای کنگره, شورای رهبری انتخاب شده در دهمین کنگره پ.ک.ک در سال 2008, در کنگره به خودانتقادی پرداخته و انتقادات شرکتکنندگان را هم پذیرا شدند. آنها مجدانه بیان داشتند که راسختر و باارادهای مصمم از این پس هم وظایف و مسئولیتهایشان را در مرحله مبارزاتی نوین بجای آورند. بر این اساس, کنگره ما کمیته مرکزی خود را انتخاب کرد. یازدهمین کنگره پ.ک.ک بعنوان کنگره فینال و پیروزی در راستای ازادی رهبر آپو و خلقکرد نامگذاری شد».
فراخوان از خلق
در خاتمه بیانیه پایانی کنگره پ.ک.ک بیان شده که خلقکرد باید پیرامون پ.ک.ک که پیشاهنگ خلقاست, یکی شوند و به مبارزات خود ادامه دهند.