حزب حیات آزاد کردستان, پژاک, طی صدور بیانیهای توطئه 9 اکتبر علیه رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان را محکوم ساخت. پژاک در بیانیه خود که در سایت رسمی حزبشات منتشر ساخته, ضمن اشاره به ماهیت توطئه میگوید:«سالهاست که قدرتطلبان به هر نوع سیاستی بر ضد خلقکرد در تمامی بخشهای کردستان متوسل شدهاند تا کردها را به ابزاری برای رسیدن به منافعشان مبدل سازند, اما ایدئولوژی و فلسفه رهبر آپو در مقابله با آن سیاست, کردها را ارادهمند ساخت و در سایه آن کردها به وزنهای عظیم در توازنان سیاسی منطقه مبدل گشتند. لذا تمامی تحولات منطقه بسته به اراده خلقکرد است.»
حزب حیات آزاد کردستان, پژاک, تلاشهای «توطئهگران» جهت نابودی فیزیکی و فرهنگی دشمنان خلقکرد را بیفاید و شکست خورده عنوان میکند و رسیدن کردها به مرحله امروزی و تبدیل شدن به یک وزنه سیاسی مهم در محاسبات سیاسی منطقهای را از جمله دلایل خنثیشدن توطئه برمیشمرد.
پژاک در بیانیه خود میگوید:«14 سال پیش قدرتهای بینالدولی طی توطئهای برضد رهبر خلقکرد, رهبر آپو, درصدد برآمدند که اراده «کرد آزاد» را یا نابود سازند و یا به تسلیمیت وادارند. پس از سالها پیشبرد سیاست اشغالگری علیه خلقکرد, در سایه رهبریت رهبر آپو خلقکرد توانست صاحب ارادهای آزاد شود تا در سایه آن بتواند از خود و هویتش محافظت به عمل آورد. خلقکرد با مبارزات چندین ساله خود در این راه توانست از نقش مهمی برخوردار شود و بتواند در شکلگیری تحولات, نقش بسزایی ایفا کند. خلقکرد به سطحی رسیده که گذشته از ارادهمندهی و دفاع از خود, میتواند بر تعیین مسیر تحولات هم موثر واقع شود. این امر موجب شد که این اراده آزاد که رهبر آپو پیشاهنگی آن را برعهده دارد, از جانب دشمنان یک مانع بزرگ تلقی شود و لذا علیه آن به توطئه دست زدند. لذا طی یک توطئه پلید که بیش از 22 دولت و نیروی منطقهای در آن دست داشتند, به راهکار از میان برداشتن رهبر آپو متوسل شدند.
پس از گذشت چندین سال از این توطئه بینالدولی علیه رهبر آپو, اثبات میشود که آن توطئه هموار ساختن زمینه برای تحولات امروز در خاورمیانه بوده است. اما پس از گذشت 14 سال اثبات گردید که نه تنها نتوانستند اراده کردها را به تسلیمیت بکشانند, بلکه برعکس آن, خلق کرد بیش از پیش از سیاستی مستقل و پروژهای صحیح برخوردار گردید که موقعیت و توان سیاسی کنونی این خلق این مهم را اثبات میکند.»
پژاک ضمن بررسی اوضاع خاورمیانه و موقعیت و جایگاه کردها در تحولات , میافزاید:«وقتی نگاهی به تحولات امروز خاورمیانه میاندازیم, اهمیت و معنای اراده آزاد خلقکرد به رهبری رهبر آپو را بیشتر درک میکنیم. رهبری که مانعی بود در راه قدرتطلبی و اشغالگری جهانی. توطئه 9 اکتبر و تداوم آن در امرالی, تلاش دشمنان برای به تسلیمیتواداشتن خلقکرد, بود, خلقی ارادهمند که توانست از نیستی, هستی و بجای تسلیمیت, اراده آزاد بیافریند. فراتر از شکست توطئه, پایداری و مقاومت رهبر آپو موجب کسب دستاوردهایی همچو مقاومت زاپ, حماسه قندیل, آزادی غرب کردستان و جنبش انقلابی در شمال کردستان شد.
امروزه اثبات شده که بدون توجه به اراده کرد آزاد, هیچ تحولی بنیادین روی نمیدهد. همچنین برای همه قدرتها اثبات شد که مسئله کرد صرفا محود به چند دولت اشغالگر کردستان نیست, بلکه یک مسئله جهانی و منطقهای است. سالهاست که قدرتطلبان به هر نوع سیاستی بر ضد خلقکرد در تمامی بخشهای کردستان متوسل شدهاند تا کردها را به ابزاری برای رسیدن به منافعشان مبدل سازند, اما ایدئولوژی و فلسفه رهبر آپو در مقابله با آن سیاست, کردها را ارادهمند ساخت و در سایه آن کردها به وزنهای عظیم در توازنان سیاسی منطقه مبدل گشتند. لذا تمامی تحولات منطقه بسته به اراده خلقکرد است. بدون توجه به وجود رهبر آپو, حل مسئله کرد نه تنها ممکن نمیگردد, بلکه بحث از آن بیفایده بوده و حتی بحرانهای موجود هم روز به روز عمیقتر میگردد. هماکنون در امرالی سیاستی ویژه علیه رهبر آپو بصورت روزانه اعمال میشود. باید بخوبی دانست که تحولات کردستان و منطقه بسته به وضعیت رهبر آپو است.»
پژاک در پایان تنها راه را مخاطب قرار دادن عبدالله اوجالان به عنوان طرف مسئله کرد, میداند و میگوید:«ما همچو حزب حیات آزاد کردستان, پژاک, در سالگرد توطئه بینالدولی ضمن محکوم ساختن آن, اظهار میداریم که بدون مخاطب دانستن اراده خلقکرد یعنی رهبر آپو, هرنوع تحولی در منطقه بیمعنی و غیربنیادین خواهد بود. همچنین عدم حل مسئله کرد در هر بخش کردستان به معنای عمیقتر گشتن معضلات و بحرانیهای منطقه است. خلقمان باید بداند که تنها راه حل برای چارهیابی و نیز خنثیسازی توطئه, آزادی رهبرآپو است. لذا باید خلقکرد در هر چهار بخش کردستان تمام توان و همتش را بکار گیرد.»