پروفسور پایچ: فهرست اتحادیه اروپا توهین به کردهاست
پروفسور پایچ: فهرست اتحادیه اروپا توهین به کردهاست
پروفسور پایچ: فهرست اتحادیه اروپا توهین به کردهاست
پ.ک.ک از 2 می سال 2002 تاکنون در «فهرست تروریستی» اتحادیه اروپا قرار داده شده. پروفسور «نورمان پایچ» کارشناس حقوق بینالملل گفت این فهرست بطور کلی دارای مشکل است و افزود که قلمداد کردن جنبش کردها بعنوان «تروریست» , توهین به کردهاست. پایچ در مصاحبه با خبرگزاری فرات گفت که مدلی که در سایه مرحله چارهیابی مسئله کرد برای کردها ظهور کند, نمونهای بارز برای حل بحران اسرائیل ـ فلسطین هم خواهد شد.
پس از حملات 11 سپتامبر سال 2001 علیه آمریکا, مقامات واشنگتن به بهانه «مقابله با تروریسم بینالمللی» اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار داد. در ماه دسامبر سال 2001 هم که ریاست دورهای اروپا برعهده بلژیک بود, اتحادیه اروپا در پی فشارهای آمریکا ناچار شد که «فهرست سازمانهای تروریستی» تهیه و اعلام کند. بنا به نخستین فهرست اعلام شده در 28 دسامبر سال 2001 , سازمان اتا, سازمان 17 نوامبر یونان, حزبالله لبنان, جهاد اسلامی و حماس , در مجموع 12 سازمان در فهرست تروریستی قرار گرفتند. در 2 نوامبر سال 2002 هم شورای اروپا اعلام کرد که پ.ک.ک را هم به فهرست تروریستی افزودهاند.
اتحادیه اروپا, اوضاع سازمانها و ارگانیزاسیونهایی را که در فهرست گنجانده بود, دنبال کرد. لذا علیه سازمانهای نامبرده در اروپا عملیاتهایی صورت گرفت و حسابهای بانکی و مال و املاک آنها مصادره شد. بنا به نظر حقوقشناسان اروپایی, این فهرست از بنیان اشتباه بود. زیرا این فهرست بدون اخذ تدابیر حفاظتی در قبال «کسانی که تروریست اعلام شده بودند» تهیه شده بود. به همین دلیل دادگاه حقوق بشر اروپا با شکایات زیادی در مورد این فهرست, روبرو شد و به کمیسیون اروپا هشدار داد.
فهرست توسط بروکراتهای اتحادیه اروپا تهیه میشود
پس از آغاز مراحل صلح توسط سازمانهای باسک و ایرلند, فهرست نامبرده مورد تجدیدنظر قرار گرفت و اسامی سازمانهای اتا و رئال ایرا از آن حذف شدند. مجاهدین خلق ایران هم شکایتی به دیوان دادگستری اروپا ارایه داد و در نتیجه در سال 2009 از آن فهرست حذف گردید. این بود که برای نخستینبار اتحادیه اروپا در پی تصمیم «دادگاه» سازمانی را از «فهرست تروریستی» حذف نمود, اما مشخص است که در پشت پرده این تصمیم توافقات صورتگرفتهای میان اتحادیه اروپا و ایران وجود دارد.
در فهرستی که توسط بروکراتهای اتحادیه اروپا و با توافق وزرای خارجه کشورهای عضو آن صورت میگیرد, نام 25 سازمان و گروه در فهرست گنجانده شده. در این فهرست, سازمان فلسطینی ابونیدال در رتبه اول و پ.ک.ک در رتبه 15امین قرار دارد. در عین حال علیرغم گفتگوها و برگزاری انتخابات متعدد در فلسطین, بازهم سازمانهای حماس و حزبالله فلسطین سالهاست نامشان در فهرست جای دارد.
در 23 آوریل سال 2013 در گزارش مجمع پارلمانی اروپا در مورد ترکیه, اصطلاح «سازمان تروریستی» که در مورد پ.ک.ک بکار برده میشد, تغییر یافت و بجای آن اصطلاح «آکتیویستهای پ.ک.ک» قرار داده شد. این تصمیم مجمع پارلمانی چندروز قبل از بیانیه و تصمیم ک.ج.ک مبنی بر خروج نیروهای گریلا از ترکیه, گرفته شد و هماکنون همه نگاهها به کمیسیون اروپا دوخته شده تا پ.ک.ک را از فهرست تروریستی حذف کند.
پروفسور پایچ: این فهرست دارای معضل است
پروفسور نورمان پایچ یکی از افرادی است که از نزدیک فهرست تروریستی تهیه شده از سوی اتحادیه را بخوبی دنبال میکند. وی گفت که این فهرست از همان اوایل معضلدار بود و گفت که اتحادیه اروپا بدون مدنظر قراردادن حقیقت وجودی پ.ک.ک و کردها, چنان تصمیمی گرفته و سالهاست بر این تصمیم خود اصرار میورزد. این اندیشمند آلمانی خاطرنشان ساخت که قرار دادن نام پ.ک.ک در فهرست تروریستی به معنای توهین عامدانه اتحادیه اروپا به کردها است. وی افزود:«این فهرست در عین حال بیانگر سیاستهای اروپا در قبال کردها و کردستان است».
پروفسور پایج اذعان داشت که قرار گرفتن نام پ.ک.ک در فهرست نوعی مانع بر سر راه تداوم مرحله صلح و چارهیابی مسئله کرد در ترکیه است و افزود:«این نگرش اتحادیه اروپا, بویژه المان در مورد پ.ک.ک, مانعی برسر راه مرحله صلح است. حقیقت این است که اتحادیه اروپا این این فهرست بعنوان کارتی برضد ترکیه استفاده میکند. باید از این پس اتحادیه نظر خود را تغییر دهد, زیرا به هیچ کسی خدمت نمیکند».
مدل کردها می تواند مدلی بارز برای فلسطین شود
پروفسور پایچ در ادامه اذعان داشت که آلمان هم به همان شیوه در پشت پرده سیاستهای ترکیه قرار دارد. وی ضمن اشاره به پروندههای تشکیل شده علیه سیاستمداران کرد در دادگاههای آلمان که بنا به قانون «آنتیترور» تشکیل شدهاند, گفت که آلمان هم میتواند با متوقف ساختن این پروندهها و دادگاهیها در مرحله چارهیابی مسئله کرد, سهیم شود.
پایچ همچنین خروج نیروهای گریلا از خاک ترکیه را برای حل مسئله کرد, گامی تاریخی عنوان کرد و گفت از این پس نوبت دولت ترکیه و آ.ک.پ است که گامهایی بردارند. این اندیشمند آلمانی یادآور شد که برای تحقق حیاتی برابر و آزاد در ترکیه, فرصتی عالی فراهم شده و افزود:«مدل حیات مشترک کردها و ترکها, نه تنها برای کشورهای دیگری که کردها در آنها بسر میبرندع بلکه میتواند برای فلسطین ـ اسرائیل هم بهترین مدل باشد».
پروفسور نورمان پایچ کیست؟
پروفسور نورمان پایچ یکی از کارشناسان متبحر در امور کردستان و خاورمیانه است که در سال 1938 در شهر برمنهاون آلمان چشم به جهان گشود. وی در دانشگاههای زوبینگن, مونچن و پاریس در رشته حقوق و علوم سیاسی تحصیلاتش را به پایان رساند. سپس از سال 1975 الی 1982 در دانشگاه هامبورگ در دانشکده حقوق تدریس کرد. از سال 1982 تا 2003 در همان دانشگاه به تدریس سیاست و اقتصاد هم پرداخت. پروفسور پایچ از سال 1977 الی 1986 هم ریاست اتحادیه حقوقشناسان دموکرات را برعهده داشت. وی از سال 2005 الی 2009 هم عضو مجلس فدرال آلمان بود و در عین حال سخنگوی روابط خارجی حزب چپ هم بود.