رئیس بیمارستان فوق ‌تخصصی نورافشار: قربانیان انفجار مین تحت پوشش بیمه نیستند

رئیس بیمارستان فوق ‌تخصصی نورافشار: قربانیان انفجار مین تحت پوشش بیمه نیستند

رئیس  یک بیمارستان فوق ‌تخصصی در مصاحبه ای با یک خبر گزاری داخلی می گوید: کودکان و افرادی که قربانی مین می‌شوند، تحت پوشش بیمه‌ نیستند و این در حالی است که در مناطق مرزی بیش از بیست میلیون مین وجود دارد.

"رامین کردی" رئیس بیمارستان فوق ‌تخصصی "نورافشار" مریوان در رابطه با مشکلات بیمه قربانیان انفجار مین با ایلنا گفتگو کرد. او ضمن اشاره به ملاقات وزیر بهداشت از شش کودک آسیب دیده از انفجار مین در این شهر گفت: کودکان و افرادی که قربانی مین می‌شوند، تحت پوشش بیمه‌ خاصی نیستند، به همین دلیل باید مشکلات بیمه‌ای این افراد مورد توجه قرار گیرد.

وی در این رابطه می افزاید آلودگی مین و مواد منفجره به‌جا مانده از جنگ در مساحتی حدود چهار میلیون و 200 هزار هکتار در پنج استان اورمیه، سنه، کرماشان، ایلام و خوزستان پراکنده شده و از سال 83 تا 89 بیش از 200 نفر از قربانیان انفجار مین جان خود را از دست داده‌ و چند صد نفر دیگر قطع عضو شده‌اند.

این در حالی است که "مرکز حامیان حقوق بشر ایران" با همکاری "انجمن حقوق بشر کردستان ایران" در نروژ، گزارشی درباره وضعیت پاکسازی مناطق مین‌‌گذاری‌شده در ایران منتشر کرده که بر اساس آن، بین سال‌های 67 تا 83  هم هشتصد تن دیگر در اثر برخورد با مین کشته شده‌اند.

بنا به همین گزارش در طول جنگ ایران و عراق 20 میلیون مین در داخل خاک ایران کاشته شده که از این تعداد بین 10 تا 15 میلیون مین همچنان در مناطق مرزی ایران وجود دارند.