رئیس شورای صلح سوئد: اوجالان آزاد شود

رئیس شورای صلح سوئد: اوجالان آزاد شود

رئیس شورای صلح سوئد و پارلمانتاران پارلمان سوئیس هم ضمن ارزیابی پیام تاریخی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان, اذعان داشتند که این پیام نه تنها برای ترکیه بلکه برای خاورمیانه یک سرآغاز نوین است.

«کمال گئورگو» رئیس شورای صلح کشور سوئد که که 11 سازمان صلح عضو آن می‌باشند, همچنین «امینه کاکه‌باوا» پارلمانتار عضو حزب چپ, «ریبوار حسن» از پارلمانتاران سوئد در مورد پیام اوجالان در نوروز , با خبرگزاری فرات مصاحبه‌ای انجام دادند.

«کمال گئورگو» رئیس شورای صلح سوئد گفت:«فراخوان جناب اوجالان تاریخی است. دیگر باید ذهنیتی که قریب 100 سال است علیه خلق‌کرد و اقلیت‌ها ستم می‌کند تغییر یابد. فراخوان اوجالان نه تنها برای ترکیه بلکه برای خاورمیانه هم نشان از مرحله‌ای نوین دارد. دیگر زمان آن رسیده که به عقلیت ملی‌پرستی و نژادپرستی پایان داد. دیگر اوجالان که میلیون‌ها نفر به فراخوان وی گوش می‌دهند و وی را رهبر خود می‌دانند, در زندان نخواهد ماند. ما خواستار آزادی هرچه زودتر جناب اوجالان هستیم».

ترکیه گامی عملی بردارد

«ریبوار حسن» هم خاطرنشان ساخت که فراخوان اوجالان باردیگر اثبات کرد که کردها برای چاره‌یابی مسئله کرد راهکار صلح‌جویانه را قبول دارند. اما دولت‌های عراق, ایران, سوریه و ترکیه بجای دیالوگ به فشار و خشونت علیه کردها متوسل می‌شوند. ریبوار گفت:«ما منتظر هستیم که دولت ترکیه هم گامی مثبت و عملی در پاسخ به فراخوان صلح اوجالان, بردارد».

فراخوان اوجالان گامی به پیش و صحیح‌ترین راه است

«امینه کاکه‌باوه» پارلمانتار عضو حزب چپ سوئد هم که خود یک کرد است, در خصوص پیام تاریخی اوجالان گفت:«این اقدام جناب اوجالان یک گام به پیش و صحیح‌ترین راه است. وی همچنین در خصوص مواضع مقامات ترکیه گفت:«دولت ترکیه از طرفی مذاکره با اوجالان را ادامه می‌دهد و از دیگر طرف هم کردستان را بمباران می‌کند. حملات نظامی انجام می‌دهد و دهها فعال دیگر را هم بازداشت می‌کند». وی افزود:«پ.ک.ک جنگ را متوقف ساخت, اما علی‌رغم آن همه روزه مناطق گریلاها را بمباران کردند. باید دولت ترکیه در پاسخ به تلاش‌ کردها برای صلح هرچه زودتر زندانیان سیاسی و روزنامه‌نگاران را آزاد کند. اما بجای آن, هنوز هم به حملات نظامی و موج بازداشتها ادامه می‌دهد».