سکوت بینالمللی در قبال حملات به شنگال یک شرمساری بزرگ است
مدیر سازمان زنان عدالتگر(CEO)؛ دکتر لیلا فرمان سکوت جامعه جهانی در برابر حملات هوایی به شنگال را شرمساری بزرگ توصیف کرد و گفت که آنها در تلاش هستند تا علیه دولت ترکیه پرونده باز کنند.
مدیر سازمان زنان عدالتگر(CEO)؛ دکتر لیلا فرمان سکوت جامعه جهانی در برابر حملات هوایی به شنگال را شرمساری بزرگ توصیف کرد و گفت که آنها در تلاش هستند تا علیه دولت ترکیه پرونده باز کنند.
چون که خلق کورد یک ملت بیدولت و قرار گرفته در جغرافیای ۴ دولت مختلف است؛ اعتراضات و انتقاداتش از جانب موسسات بینالمللی نادیده گرفته میشود و شرط تحویل شکایات و اعتراضات به آن نهادها این است که از جانب یک دولت رسمی تقدیم شود. تاکنون فقط یک بار دولت عراق نارضایتی نشان داده است. دولت عراق یورش هوایی دولت ترکیه در ۲۰ جولای ۲۰۲۲ به یک روستای توریستی در اطراف زاخو را به دستور کار شورای امنیت سازمان ملل کشاند. در این یورش هوایی دولت ترکیه ۹ شهروند غیرنظامی کشته شدند که کودک نیز در میان آنان بود و شمار زیادی نیز زخمی شدند. شورای امنیت سازمان ملل بدون اشاره به دولت ترکیه، این حمله هوایی را محکوم کرد و تاکنون هیچ نتیجهای در پی نداشته است!
شکایت دوم توسط سازمان زنان عدالتگر (CEO) به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل تقدیم شده است که این سازمان در کشور آلمان برای حمایت از زنان قربانی قتلعام ایزدیان فعالیت میکند. دولت ترکیه در ۱۷ اوت ۲۰۲۱ سه بار با پهباد به بیمارستان سیکنیه در شنگال حمله کرد که در پی آن ۸ کارمند بیمارستان کشته شدند و بیش از ۲۰ نفر نیز زخمی شدند. شکایت ۴ نفر از کسانی که در این یورش جان سالم بهدر بردند، توسط رئیس واحد پیگیری در انگلیس؛ آناریف آبراهام، تاتیانا آتویل وکیل مدافع و سورایا باوینس طی گزارشی به سازمان ملل تحویل داده شد. وکیل آبراهام این شکایت را «یک پرونده مهم و ویژه» عنوان کرد.
سکوت جامعه جهانی مایه شرمساری است
دکتر لیلا فرمان؛ مدیر سازمان زنان عدالتگر(CEO) درباره مکانیسم تقدیم شکایت گفت: «در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شکایت کرده و هنوز منتظر جوابیم. طبق دستورالعمل باید کمیسیون مذکور این شکایت را به دولت ترکیه ابلاغ نموده و خواستار جوابگویی باشد. مشخص نیست جواب خواهد داد یا نه، اما بعدا کمیسیون جواب دولت ترکیه را ارزیابی نموده و سپس اعلام میکند که آیا چنان حقی دارد یا خیر.»
فرمان اظهار داشت که برای این دیدار حدود دو تا سه سال با ۱۰ کارشناس مرتبط گفتگو کردهاند و افزود که راهکار دومشان بازکردن یک پرونده دیگر علیه دولت ترکیه است. فرمان گفت: «کار آسانی نیست، تلاش زیادی لازم دارد و هیچ کارشناس ایزدی در این سطح نیست. کارشناسان کنونی بهطور داوطلبانه در این پرونده شرکت کردهاند. تنها یک «دولت» قادر است که علیه دولت ترکیه در دادگاه بینالمللی شکایت کند و متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این راستا نشده و ما درحال تلاشیم.»
دکتر لیلا فرمان سکوت نهادهای بینالمللی در برابر تهاجمات هوایی دولت ترکیه به روژآوا و باشور کوردستان و شنگال را یک شرمساری بزرگ عنوان کرد.
فرمان افزود که این حملات تداوم قتلعام ایزدیان است و گفت: «حملات دولت ترکیه به مناطق غیرنظامی در شنگال (بیمارستان، مناطق شهری، موسسات اداری) در واقع تداوم قتلعام ایزدیان است. حالا که بازهم جنگ مابین اسرائیل و غزه شدت یافته است، به تضمین صلح در خاورمیانه نیاز مبرم هست و در این راستا یک اقدام جدی برای ایجاد ثبات پایدار در روژآوا یا شنگال، میتواند به یک نمونه برای سایر کشورهای منطقه تبدیل شود.»