استاندار تهران: نباید در تغییر مرجع‌برگزاری انتخابات راه دخالت بیگانگان را بازکنیم

استاندار تهران: نباید در تغییر مرجع‌برگزاری انتخابات راه دخالت بیگانگان را بازکنیم

استاندار تهران در واکنش به سخنان افرادی که حامی ایجاد تغییرات در نظام اجرایی انتخابات در ایران هستند صحبت از تغییر مجری انتخابات را همانند "سخن بیگانگان مبنی بر دخالت ناظران خارجی در برگزاری انتخابات" خواند.

مرتضی تمدن، استاندار تهران در گفتگو با ایسنا، تاکید کرد که برگزاری انتخابات "شان قوه مجریه است" و بر اساس قانون برگزاری انتخابات وظیفه دولت است.

موضوع لزوم یا عدم لزوم تغییر قوانین و قواعد انتخابات در ایران چندی است در محافل سیاسی مطرح می شود. حامیان قانون فعلی معتقدند بازنگری و تغییر دادن قانون انتخابات زیر سوال بردن تجربه ۳۰ ساله نظام جمهوری اسلامی در این باره تلقی می شود. این در حالیست که عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان چندی پیش در گفت و گو با منابع خبری گفته بود اصل ۹۹ قانون اساسی نظارت بر انتخابات را جزو وظایف شورای نگهبان قرار داده است اما درباره اجرای انتخابات صحبتی نکرده است "لذا اجرای انتخابات می تواند بر عهده هر بخش دیگری قرار بگیرد." مبحث تغییر مجری انتخابات، سال گذشته در پی تذکر شفاهی علی مطهری در صحن علنی مجلس دوباره داغ شد. علی مطهری پیشنهاد داد که برگزاری انتخابات صرفا در اختیار دولت نباشد.

قبل از آن هم این بحث برای نخستین بار در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده بود اما به دلیل مخالفت‌ها اساسا از دستور کار این مجمع خارج شد.

این موضوع با استقبال برخی چهره های اصولگرا مانند محمدرضا باهنر مواجه شد اما محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رییس جمهور بیش از ده روز پیش در واکنش به این طرح، دولت را در یادداشتی "نهاد اصلی حاکمیت در امور اجرایی و تمشیت کار هر کشور" خواند و نوشت "هر گونه تضعیف دولت تضعیف نظام جمهوری اسلامی است که بر خلاف سیره امام خمینی و رهبر معظم انقلاب اسلامی است."

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور نیز حدود یک هفته پیش در حمایت از نظام فعلی انتخابات اظهار نظرهای مخالف را "غیرقانونی" خواند و گفت اگر قرار باشد انتخابات را مرجع دیگری غیر از قوه مجریه انجام دهد "تداخل قوا پیش می آید."