سازمان حقوق بشر خواستار تشکیل مناطق خودمدیر در ترکیه و شمال کردستان شد

سازمان حقوق بشر خواستار تشکیل مناطق خودمدیر در ترکیه و شمال کردستان شد

«سازمان حقوق بشر ترکیه, ایهاد» خواست که مسئله تشکیل مناطق خودمدیر و برچیدن سیستم موجود در قانون اساسی جدید ترکیه گنجانده شود. این سازمان گفت که از این پس نباید ترکیه از طریق یک مرکز واحد مدیریت شود.

مرکز اصلی سازمان حقوق بشر ترکیه, ایهاد در روزهای 27 و 28 آوریل تحت عنوان «به رسمیت شناختن حقوق ملت‌ها درجریان چاره‌یابی مسئله کرد» نشستی برگزار کرده بود. پس از این نشست, قطعنامه‌ای تنظیم و منتشر کرد. ایهاد خواست که حقوق ملت‌ها مطابق معیارهای متعارف جهانی به رسمیت شناخته شود.

ایهاد ضمن اشاره به مواردی از قبیل رعایت «کرامت انسانی, تشکیل جمهوری دموکراتیک, زبان رسمی, کثرت زبانی و فرهنگی, تفکیک قوا , ممنوع ساختن هرگونه تبعیض , برابری حقوقی و وظایف دولت اجتماعی» خواست که از این پس دولت ترکیه بصورت مرکزی اداره نشود.

همچنین خواست که: زبان اقلیت‌ها و ملت‌های مختلف ترکیه رسمیت یابند, مجازات سنگین ابد حذف شود , قانون حد نصاب ده درصدی کل آرای انتخابات هم لغو شود, مدل مدیریت محلی ـ منطقه‌ای خودمدیر پیشبرد یابد, کمیسیون‌های حقیقت‌یاب و عدالت تشکیل شوند, آزادی بیان و عقیده رعایت گردد و بخشش عمومی طلب کند.

همچنین در خصوص مرحله خروج نیروهای گریلای پ.ک.ک, از دولت خواسته که نیروهای ویژه, پلیس ویژه, نظامیان و واحدهای کماندویی ویژه را که تاکنون به عنوان نیروی جنگ به کردستان منتقل شده‌اند, از این بخش از کردستان خارج سازند تا صلحی پایدار به میان آید.