تحقیر ملتهای داخل ایران از سوی روحانی با عنوان «خردهفرهنگها»
تحقیر ملتهای داخل ایران از سوی روحانی با عنوان «خردهفرهنگها»
تحقیر ملتهای داخل ایران از سوی روحانی با عنوان «خردهفرهنگها»
حسن روحانی در سخنرانی خود در همایش «افق رسانه ملی» با عنوان کردن «خرده فرهنگها» به همه ملتهای داخل ایران توهین کرد.
حسن روحانی, رئیسجمهور جدید ایران در سخنرانی خود در همایش «افق رسانه ملی» که در شهر تهران و در «مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما» صورت گرفت, همه ملتهای غیرفارس در داخل ایران را خرده فرهنگ عنوان کرد. روحانی در این سخنرانی خود بر حکمرانی و حاکمیت صرف «یک دولت, یک ملت و یک فرهنگ» تأکید کرد و مابقی فرهنگها را خرد فرهنگ و ناچیز نامید. فصلالخطاب روحاتی متوجه ملتهای چون کردها, آذریها, بلوچها, اعراب و غیره میباشد.
وی در ادامه سخنان خود برای قبولاندن مسئله «حاکمیت یک ملت و یک فرهنگ» وظیفه رسانه ملی رژیم ایران و نقش آن را مهم دانست. این درحالی است که اصطلاح «قوم» بجای «ملت» و «خرده فرهنگ» بجای «فرهنگ» از دیرباز از سوی رژیم بکار برده شده و مدام با نارضایتی و واکنش شدید ملتهای ایران روبرو گردیده است. کارشناسان و احزاب سیاسی و اپوزیسیون استفاده از این اصطلاحات را تحقیر دیگر فرهنگها میدانند. و میگویند که در جامعهشناسی اصطلاح «خردهفرهنگ» اشتباه است و یک فرهنگ , فرهنگ است و معیار ارزشی آن با توجه به جمعیت یک ملت نیست, بلکه غنای آن است.
روحانی کار رسانه ملی را بازآفرینی و جلب اعتماد همه جامعه دانست و بطور ضمنی گفت که شکافهای اندیشهای میان جامعه و دولت را باید رسانه ملی پر کند. وی با توجه به رویکرد سیاسی خود گفت باید روش کار هم «اعتدالگرایی» باشد. بسیاری کارشناسان سیاسی هم میگویند که اعتدالگرایی درواقع موجب نابودی عدالتگرایی خواهد شد.
روحانی تأکید کرد که در ایران یک «ملت» داریم نه «ملتها» و افزود:«البته خردهفرهنگهایی هم در داخل داریم». او در بخشی دیگر از سخنانش گفت در تناقض با این سخنان خود بطور عوامفریبانه گفت:«باید رسانهها به تکثر و تنوع در ایران» توجه کنند, اما خود او در تناقض با این تکثرگرایی و در جمله پیش از آن به حاکمیت تنها یک «ملت» اشاره کرد که اوج تناقضگویی و رد سخنانش پرچالشش بود.
شایان ذکر است که در نهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران در سال 88 جنبش سبز از اصطلاح «قوم» در خصوص ملتهای ایران فراتر نرفت و بخاطر کابرد این اصطلاح انتقادات و مخالفتهای زیادی علیه آنها شد.