تحریر مجددا بیدار شد

تحریر مجددا بیدار شد

مخالفان مرسی در مصر بیش از 22 میلیون امضا جمع‌آوری کردند و خواستار استعفای محمد مرسی رئیس‌جمهور مصر شدند. آنها تا روز سه‌شنبه به مرسی مهلت دادند. همچنین اعلام کردند که در غیراینصورت به جنبش تمرد و نافرمانی مدنی دست خواهند زد. ارتش مصر هم برای پاسخ به خواسته‌های مردم هشداری 48 ساعته به مرسی داد.

در مصر, اخوان‌المسلمین که با فروپاشی رژیم حسنی مبارک پس از فروپاشی تونس به قدرت رسید, با مخالفتی بی‌نظیر اجتماعی روبر شده است. اخوان‌المسلمین می‌خواهد این کشور را که دارای تاریخی پرقدمت است, با توسل به ایدئولوژی دینی اداره کند با مواضع خشن خود موجب مخالفت میلیون‌ها نفر شد. این موج جدید در مصر می‌تواند قدرت «انحده» که همانند آ.ک.پ تونس است, را فروپاشد.

روز یکشنبه میلیون‌ها مصری به خیابان‌ها آمدند و نارضایتی خود را نشان دادند. میلیون‌ها تن از غصب انقلاب خود ابراز بیزاری کردند و از محمد مرسی, رئیس‌جمهور مصر عضو اخوان‌المسلمین خواستند که استعفا دهد. «جنبش تمرد» 22 میلیون امضا جمع‌‌آوری کرد و از طریق اینترنت اعلام کرد که تا 2 ژوئیه و ساعت 17 به مرسی مهلت می‌دهند که استعفا بدهد و انتخابات جدید برگزار شود. این جنبش هشدار داد که اگر این فراخوان آنها رد شود, آنگاه روز سه‌شنبه ساعت 17 به «نافرمانی مدنی» دست خواهند زد.

بنا به گزارش منابع نظامی, 14 میلیون نفر روز یکشنبه در تظاهرات شرکت کردند. بیش از یک میلیون نفر در شهرهای قاهره و اسکندریه حضور به هم رساندند.

16 تن جان خود را از دست دادند

در جریان تظاهرات روز یکشنبه به گفته منابع بیمارستانی, 16 تن جان خود را در درگیری‌های مخالفان و موافقان مرسی جان خود را از دست دادند که 8 تن از آنها در قاهره بود. مخالفان مرسی می‌گویند که دولت وی نمی‌تواند اقتصاد مصر را جانی دوباره بخشد و کشور را اداره نماید. همانطور که در ترکیه هم مشاهده می‌شود, طرفداران دولت کنونی می‌گویند مرسی از طریق انتخابات به قدرت رسیده است, به همین خاطر مشروعیت دارد و مخالفان را به طرفداری از رژیم سابق متهم می‌کنند.

هشدار 48 ساعته ارتش

پس از اینکه میلیون‌ها نفر به خیابان‌ها آمدند, ارتش هم به دولت هشدار داد. فرماندهی کل ارتش مصر در مصاحبه‌ با یکی از شبکه‌های تلویزیونی گفت که 48 ساعت به مقامات سیاسی مصر مهلت می‌دهند که مطالبات مردم را برآورده سازند. «عبدالفتاح السیسی» فرمانده کل ارتش بصورت شفاف از مرسی نخواست که استعفا دهد, اما گفت که اگر مقامات سیاسی سازش نکنند, آنگاه ارتش هم برای خروج از بحران «نقشه راه» خود را ارایه خواهد داد.

وقتی که حسنی مبارک سقوط کرد, در تابستان 2011 و 2012 قبل از برسرکار آمدن مرسی, ارتش نقش دولت انتقالی را برعهده گرفت و گفته شد که ارتش نمی‌خواهد در امور سیاسی و دولت دخالت کند.

«محمود بدر» بنیانگذار جنبش تمرد این مواضع ارتش را تحسین کرد و گفت:«ارتش در کنار مردم است».

4 وزیر استعفا دادند

«یاسر حمزه» یکی از رهبران حزب «آزادی و عدالت» که دنباله‌رو اخوان‌المسلمین می‌باشد, ادعا کرد که «همگان» مخالف هشدارهای نظامی هستند. حمزه گفت:«تنها راه چاره, قانون اساسی » می‌باشد.

بنا به گزارش خبرگزاری رسمی مصر, منا, پنج تن از وزرای مصر گردهم آمده و بر سر جایگزین استعفای سراسری و جای گرفتن در کنار معترضین, بحث و گفتگو کردند. ریوترز و آ.ف.پ هم اعلام کردند که 4 تن از آنها استعفای خود را تحویل «هشام کاندیل» نخست‌وزیر داده‌اند. گفته شد که «وزرای تندرستی, محیط‌زیست, مطبوعات و رسانه‌ها و امور حقوقی» استعفا داده‌اند.