تلاش اوباما برای مشروعساختن کاربرد هواپیماهای جاسوسی برای مقاصد جنگطلبانه
تلاش اوباما برای مشروعساختن کاربرد هواپیماهای جاسوسی برای مقاصد جنگطلبانه
تلاش اوباما برای مشروعساختن کاربرد هواپیماهای جاسوسی برای مقاصد جنگطلبانه
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده کاربرد هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین برای هدف قرار دادن تندرویان خطرناک را دفاع عادلانه دانسته است, اما این درحالی است که تاکنون هزاران شهروند مدنی بیدفاع بیدلیل با استفاده از این هواپیماها قتلعام شدهاند.
اوباما در یک سخنرانی که روز پنجشنبه انجام شد، گفت چنین حملاتی زمانی انجام می شود که به نسبت اطمینان حاصل شود که منجر به تلفات غیرنظامی نخواهد شد. اما در جنگی که آمریکا در سراسر جهان به بهانه «مقابله با تروریسم» پیشبرد میدهد, صدها فرد غیرنظامی کشته شدند. بنا به اظهارات رسمی لیندسی گراهام, سناتور جمهوریخواه آمریکایی, از سال 2004 تا کنون صدها فرد غیرنظامی در جریان حمله هواپیماهای بدون سرنشین کشته شدهاند. وی اذعان داشت که بطورکلی شمار کشتهشدگان 4700 نفر میباشند.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین از کاربرد هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار دادن چهار شهروند این کشور در یمن و پاکستان دفاع کرد.
اوباما که در دانشگاه دفاع ملی در شهر واشنگتن سخنرانی می کرد، گفت: "ما در حال جنگ با سازمانی هستیم که تا حد توان آماده کشتن شهروندان آمریکایی است مگر این که جلویشان را بگیریم."
به گفته باراک اوباما، کاربرد هواپیماهای بدون سرنشین عادلانه است و به عنوان آخرین گزینه ممکن در دفاع از خود به کار گرفته می شود. وی با این نطق خود تلاش کرد که استفاده از هواپیماهای جاسوسی را نزد اذهان عمومی جهان مشروع سازد که کماکان پیشرفتهترین نوع نظامی آن هماکنون توسط آمریکا ساخته شده و بر برتری نظامی آن کشور افزوده است. این بهانهجوییها و مشروع سازیهای اوباما درحالی است که پیشتر سازمان ملل به آن کشور بخاطر استفاده از این نوع هواپیماها هشدار داده بود. چند ماه پیش قرار بود امرسون, گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و مسایل «تروریسم» برای نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه مارس سال جاری، گزارشی را تهیه کند. امرسون آن موقع گفت که بایستی این حملاتی که انجام میگیرند برای تحقیقات قانونی مشخص و آشکار باشند. امرسون در ادامه اظهار داشت بود که آمریکا تصاویر این حملات را ضبظ میکنند و بایستی ناظرین مستقل در رابطه با این تصاویر تحقیقاتی انجام دهند و بایستی تصمیم گرفته شود که آیا این حملات مشروع میباشند یا خیر.
امرسون در ادامه خاطرنشان ساخت که مقامات دولتی آمریکا حملات هواپیماهای بدون سرنشین را نه تکذیب کرده و نه آنرا قبول میکنند و در ادامه گفت که آمریکا بایستی در رابطه با حملات جنگندههای جاسوسی تحقیقات مستقلی را آغاز کند، اگر این مورد انجام نگیرد،سازمان ملل خود مجبور به مداخله میباشد.
آمریکا همیشه درحال جنگ است
باراک اوباما همچنین گفت: "در حالی که جنگ ما وارد مرحله جدیدی می شود، ادعای مشروع آمریکا در دفاع از خود پایان بحث نخواهد بود. قانونی و موثر دانستن یک تاکتیک نظامی به معنی این نیست که در همه موارد عاقلانه و اخلاقی است."
بنیاد آمریکای نوین که در واشنگتن مستقر است، چند ماه پیش گفته بود که ایالات متحده از سال ۲۰۰۴ تاکنون ۳۵۰ مورد حمله با هواپیماهای بدون سرنشین را تدارک دیده که بیشتر آنها در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما رخ داده است.
اوباما گفت که دولت او حاضر است نظارت بیشتری بر عملیات هواپیماهای بدون سرنشین در خارج از مناطق جنگی مانند افغانستان صورت بگیرد.
گروه های مدافع حقوق بشر از کاربرد این هواپیماها برای هدف قرار دادن تندرویان انتقاد کرده اند.
سخنرانی آقای اوباما با صدور دستورالعمل کاربرد هواپیماهای جاسوسی در مناطق غیرجنگی مانند پاکستان، سومالی و یمن همزمان بود.
کاخ سفید اعلام کرده است که بر اساس این دستورالعمل، اولویت دولت آمریکا بازداشت مظنونان به تروریسم است و هواپیماهای بدون سرنشین در صورتی به کار گرفته می شوند که آمریکا "به طور مستمر و فوری" در معرض خطر باشد, اما کارشناسان سیاسی میگویند بخاطر اینکه آمریکا در نقاط مختلف جهان مدام سر جنگ دارد, با کاربرد این هواپیماها جنگ را بیشتر تشدید میکند.