ترکیه همچنان از حسن‌نیت کردها سوء‌استفاده می‌کند

ترکیه همچنان از حسن‌نیت کردها سوء‌استفاده می‌کند

کردها در شمال کردستان و ترکیه طی سه دهه گذشته به پیشاهنگی حزب کارگران کردستان برای رهایی از نژادپرستی حکومت ترکیه مبارزه کرده و خواهان حقوق ملی و فرهنگی خود شده اند .

پس از جنگهای بسیار سخت پارسال میان گریلاهای نیروی مدافع خلق و ارتش ترکیه و فشارهایی که اعتراضات مدنی در زندانها و میادین به دولت ترکیه وارد کرد بلاخره مقامات آنکارا مجبور شدند برای فرار از بحران با رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان که از 14 سال پیش در جزیره امرالی بسر می برد وارد گفتگو شوند .

این گفتگوها به آغاز روند دیدارهای صلح مبدل شد و اوجالان در پیام نوروزی امسال با ارائه پروژه ای برای حل مسالمت آمیز مسئله کرد خواهان پایان جنگ و عقب نشینی نیروهای گریلایی از مرزها شد .

جنبش کردی نیز با قبول رهنمودهای رهبری اعلام آتش بس کرد و حرکت تدریجی نیروهای گریلایی به مناطق حفاظتی مدیا در جنوب کردستان آغاز شد .

بر اساس گفتگوهای صلح قرار بود ترکیه نیز در راستای حل مسائل گامهایی بردارد و به سیاستهای ظالمانه خود علیه کردها پایان دهد . اما حالا 9 ماه از آغاز این روند گذشته و ترکیه هنوز انتظارات را بر آورده نکرده است .

حق آموزش به زبان مادری ، آزادی هزاران زندانی سیاسی ،  کاهش حد نصاب 10 درصدی برای ورود به پارلمان و رفع تمامی قوانین تبعیض آمیز در ترکیه از خواسته های اساسی کردهاست .

وقت کشی دولت ترکیه و خودداری از اقدامی عملی در راستای بر آورده کردن انتظارات کم کم دارد فرایند صلح را به بن بست می کشد .

در چند روز گذشته کنفدرالیسم جوامع کردستان اعلام کرد به دلیل سوء استفاده ترکیه از حسن نیت کردها و اتلاف وقت از سوی آنکارا دیگر روند عقب نشینی نیروهای گریلایی را متوقف کرده اما شرایط آتش بس را کماکان به عنوان یک فرصت برای بازبینی ترکیه در سیاستهای خود نگه می دارد.

روز یکشنبه نیز رهبر ملت کرد در پیام مکتوبی که در دیدار با دهمین هیئت اعزامی حزب صلح و دمکراسی صادر کرده بود تأکید نمود که پروسه گفتگوهای صلح باید با شکلی تازه در قالب مذاکرات عمیق تر ادامه پیدا کند و در این راستا لازم است که حکومت ترکیه در راستای انجام تعهداتش گامهای عملی بردارد.

اوجالان در این پیام با بیان آنکه نسبت به تداوم شرایط آتش بس دوجانبه در شکل کنونی احترام قائل است بر لزوم عبور از موانع و سختیهایی که در مسیر چاره یابی مشکلات وجود دارد تأکید کرده بود .

با این وجود رجب اردوغان نخست وزیر ترکیه در سفر اخیر خود به شهر سمسور بار دیگر در اظهاراتی نژادپرستانه بر شعار یک ملت ، یک دولت و یک پرچم واحد تأکید داشت و درخواست آموزش به زبان کردی و مدیریت منطقه ای مورد نظر کردها را مایه تجزیه کشور خواند و آنرا رد کرد.

رجب اردوغان گفت شعار همیشگی ما یک دولت و یک ملت باقی خواهد ماند. او حاضر نیست کردها را به عنوان یک ملت مستقل به رسمیت بشناسد و قاعدتا برای آنها حقوق ملی قائل نیست .

سخنان اخیر رجب اردوغان با واکنش تند آزادیخواهان کرد مواجه شده است .

ریاست مشترک شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان دیروز در بیانیه ای کتبی اظهارات نخست وزیر در سمسور را نژادپرستانه خواند و آنرا در راستای تداوم سیاست نسل کشی فرهنگی علیه کردها دانست .

کنفدرالیسم جوامع کردستان در این بیانیه از نخست وزیر ترک می خواهد که دست از اظهارات نژادپرستانه بردارد و بجای آن اقدام به برداشتن گامهای عملی مورد انتظار کردها و طرفهای دمکراتیک در فرایند حل مسالمت آمیز مسائل کند.

جنبش کردی در پایان این بیانیه تصریح می کند هیچ نیرویی قادر نسیت کردها را از سرزمینشان بیرون کند و ملت کرد دیر یا زود با کنار زدن این نیروها همراه با ملل دیگر زندگی آزاد و دمکراتیک را به دست خواهد آورد.