تشکیل نهاد «فرزاد کمانگر» در سوئد

تشکیل نهاد «فرزاد کمانگر» در سوئد

به منظور گرامیداشت یاد و خاطره «فرزاد کمانگر» مدافع حقوق بشر و معلم جانباخته که در 9 می 2010 از سوی رژیم مرتجع ایران اعدام شد, نهادی به نام «نهاد فرزاد کمانگر» در سوئد تأسیس شد.

این نهاد از سوی 6 عضو اداره می‌شود که ریاست آن هم بر عهده «مهرداد کمانگر» برادر «فرزاد کمانگر» که مقیم پاریس می‌باشد, است. شلیر امینی, معصومه امین, انور امینی, عدنان فرات و سرور فاتحی کمانگر 6 تنی هستند که در مدیریت نهاد جای می‌گیرند.

«شلیر امینی» مسئول اطلاع‌رسانی و روابط خارجی نهاد نامبرده, گفت هدف آنها از تشکیل این نهاد, این است که افکار عمومی را از وضعیت زندانیان سیاسی در زندان‌های ایران مطلع سازند و در این راستا هم فعالیت‌های زیادی را برنامه‌ریزی کرده‌اند.

امینی افزود که نهادشان در نظر دارد که از زندانیان سیاسی کشورهای خاورمیانه, بویژه ترکیه و سوریه هم پشتیبانی به عمل آورند. وی همچنین یادآور شد که قرار است در سالگرد جانباختن کمانگر و 4 تن از رفقای وی, کنفرانسی گسترده برگزار کنند.

امینی تصریح کرد:«کار اساسی ما این است که افکار عمومی را از اوضاع زندانیان سیاسی شرق کردستان در زندان‌های ایران, مطلع سازیم. در این راستا ما از ایران و شرق کردستان اطلاعات و اخبار لازم را دریافت کرده و با چاپ بروشور, برگزاری سمینار و از طریق فیسبوک آن را به اطلاع عموم می‌رسانیم».

این نهاد نه تنها در سوئد بلکه در کشورهای اروپایی فعالیت‌هایی عملی به انجام خواهد رساند و در سایت اینترنتی خود با آدرس www.kamangar.org به زبان‌های کردی, انگلیسی و فرانسوی اخبار و نوشته‌هایی رامنتشر خواهد ساخت. باید همه کردها از این نهاد حمایت کنند و اخبار, اسناد و مسایل مختلف در مورد زندانیان سیاسی را برای مدیران این نهاد روانه کنند.

شایان ذکر است که «ماموستا فرزاد کمانگر» اهل شهرستان کامیاران بود که در آگوست سال 2006 در تهران بازداشت و از سوی نیروهای اطلاعات رژیم ایران تحت شکنجه قرار گرفت. کمانگر در سال 2009 به منظور محکوم ساختن شکنجه‌های زندانبانان, در زندان اوین به مدت 33 روز دست به اعتصاب غذا زده بود. وی در سال 2010 همراه با 4 تن از رفقای خود به نام‌های «شیرین علم‌هولی, علی‌حیدریان, فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان» از سوی مقامات رژیم ایران در زندان اوین تهران اعدام گردید که انعکاس اعتراضی گسترده‌ای در شرق کردستان و دیگر بخش‌های کردستان بدنبال داشت.