اوجالان: به اصلاحات و تضمین‌های قانونی برای تداوم روند صلح نیاز هست

اوجالان: به اصلاحات و تضمین‌های قانونی برای تداوم روند صلح نیاز هست

رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان بیان کرد که «پیش‌نویس روند مذاکرات دموکراتیک و صلح‌جویانه» بطور کلی مشخص شده و افزودند که با هیأت دولت بصورت گسترده در آن مورد گفتگو کرده‌اند. اوجالان خاطرنشان ساخت که از این پس برای تداوم روند صلح به تضمین قانونی جهت حل دموکراتیک نیاز هست و یادآور شد:«درغیراینصورت, رسیدن به اهداف دموکراسی و آشتی پایدار, غیرممکن است».

هیأت امرالی متشکل از «پروین بولدان و ادریس بالوکان معاونان روسای مشترک حزب ه.د.پ, سری ثریا اوندر پارلمانتار همان حزب و خطیب دجله رئیس مشترک کنگره جامعه دموکراتیک در مورد دیدار روز گذشته خود با عبدالله اوجالان بیانیه‌ای صادر کردند.

در بیانیه آمده:«هیأت ما در 29ـ 11 ـ 2014در جزیره امرالی با جناب اوجالان به مدت 4 ساعت دیدار بعمل آورد. خطیب دجله, رئیس مشترک کنگره جامعه دموکراتیک هم هیأت ما را همراهی کرد».

در ادامه گفته شد:«در این دیدار در مورد سطحی که روند صلح به آن رسیده, برخوردها و سیاست‌های کنونی دولت آ.ک.پ ترکیه , فعالیت‌های کنگره ملی کردها, اوضاع خاورمیانه بویژه اوضاع کوبانی و غرب کردستان و نیز دیگر مسایل روز بصورت مفصل بحث و گفتگو صورت گرفت.

جناب اوجالان گفتند که پیش‌نویس مذاکرات دموکراتیک و صلح‌جویانه که مدتی مدید است برروی آن کار می‌کرد, بطور کلی حاضر است. همچنین با هیأت دولت در مورد آن پیش‌نویس بصورت گسترده گفتگو کرده و در سطح کنونی در مورد چارچوبی که مذاکرات برپایه آن تداوم یابد, به توافق رسیده‌اند.

این پیش‌نویس مذاکرات که به هیأت ما هم ارایه شده, بزودی برای اطلاع خلقمان از آن و ارایه پیشنهادات و همکاری‌هایشان در چارچوب آن, اعلام خواهد شد.

هیأت ما «پیش‌نویس مذاکرات»,‌«معیارهای مذاکره» و برنامه‌هایی که در آن پیش‌نویس مشخص کشته را پس از ارایه به همه طرف‌های مذاکره کننده ارایه شد, نتایج آن بزودی به اطلاع جناب اوجالان رسانده خواهد شد.

تضمین قانونی بسیار ضروری است

جناب اوجالان بصورت کاملا شفاف و مصرانه خاطرنشان ساخت که از این پس تضمین قانونی برای تداوم مذاکرات صلح در چارچوب دموکراتیک, بسیار ضروری است. اگر نه رسیدن به اهداف دموکراتیک و صلح‌جویانه غیرممکن است.

در این چارچوب, هم آمدن گروه‌های آشتی گریلا که به «روند خابور»موسوم بود و محکومیت آن گریلاها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین این مسئله که ترکیه بجای اهمیت دادن به خروج نیروهای گریلا به خارج از مرزها, روند احداث پایگاه‌های نظامی جدید و سدسازی‌ها را مهم دانست که مورد انتقاد قرار گرفت.

دولت به مسئولیت‌هایش عمل کند

جناب اوجالان اظهار داشتند که بدون امنیت قانونی از سوی ترکیه, در فراخوان خود اشتباه کرده و بخاطر این اشتباه هم در قبال تمامی خلق‌های ترکیه به خودانتقادی دست زدند.

در این چارچوب دولت و حکومت ترکیه را فراخواند که علی‌رغم پافشاری‌ها و هشدار‌های وی, در مرحله کنونی اصلاحات قانونی انجام نداده و عملی نساخته است. لذا از ترکیه خواست که بر بنیان خودانتقادی روند صلح را بدست گیرد و با عبرت گیری از روند گذشته, از این پس در زمینه اصلاحات قانونی, مسئولانه عمل نماید.

اوجالان بیان کرد که اگر طرف‌های مذاکره‌کننده در ارتباط با مواردی که مشخص گشته صحیح, جدی و مصرانه به وظایف خود عمل کنند, حداکثر در عرض 4 الی 5 ماه آینده می‌توان به حل دموکراتیک ریشه‌ای دست یافت که این روند, سرنوشت تمامی خاورمیانه را تعیین خواهد کرد. اوجالان هشدار داد که اگر چنین جدیت و مصربودنی در میان نباشد, بحران منطقه عمیق‌تر خواهد شد و مکانیسم کودتا می‌تواند چیره گردد.

جناب اوجالان گفتند درصورت آغاز مذاکرات, اگر مذاکراتی بامعنا و تضمین‌های قانونی به میان آید, «آتش بس ریشه‌ای» برقرار و «هیأت ناظر» تشکیل شود تا روند آتش‌بس را کنترل کند, و نیز «سیستم اجتماعی» را که بعنوان یک عرصه مورد توجه قرار گیرد, می‌توان بصورت پایدار به صلح ادامه داد.

جناب اوجالان به خلق‌کرد در غرب و جنوب کردستان, بویژه خلقی که در مقاومت کوبانی و شنگال سهیم هستند, و نیز همه خلق کرد و سازمان‌های سیاسی که در این مقاومت جای گرفته‌اند و چه‌بسا در راستای کرامت انسانی خود در قرن 21 می‌جنگند, درود گفت و برای آنها سلام فرستاد.

همچنین به جنبش زنان که مبارزات ما را از خاورمیانه خارج ساخته و در سراسر جهان گسترش دادند و به همه زندانیان سیاسی سلام و درود ویژه فرستادند.

یاد و خاطره همه شهدایمان را که انسانیت را به سطح امروزی رسانده‌اند, به مناسبت روز 27نوامبر, گرامی می‌دارم و به تمامی رفقا و کادرهایمان درود می‌فرستم و برایشان آرزوی موفقیت دارم».