اوجالان: باید بتوانیم با خارج از امرالی ارتباط برقرار کنم
اوجالان: باید بتوانیم با خارج از امرالی ارتباط برقرار کنم
اوجالان: باید بتوانیم با خارج از امرالی ارتباط برقرار کنم
صلاحالدین دمیرتاش, از روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی که در امرالی با رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان دیدار انجام داد, گفت:« جناب اوجالان را از اتاق کوچک به اتاقی بزرگتر منتقل کردهاند.» دمیرتاش یادآور شد که اوجالان گفته:«اگر به مثابه یک واسطهابزاری با من برخوردشود, آنگاه نخواهم توانست به پیشبرد روند صلح کمک کنم. گذشته از اینکه در سوریه ومصر وضعیتی بحرانی در میان است, اگر بخواهند, برای پیشبرند روند چارهیابی در ترکیه نقشی مثبت ایفا کنم, باید شرایط من را برای فعالیت راحتتر بهبود بخشند. باید بتوانم با وکلا دیدار انجام دهم. نباید رفت وآمد وکلای من مسئله شود. حتی نباید از رفت و آمد وکلا و روزنامهنگاران ممانعت کنند».
صلاحالدین دمیرتاش, از روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی که در جزیره امرالی به مدت 4 ساعت با رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان دیدار انجام داد, جزئیات آن دیدار را در مصاحبه با خبرگزاری دجله برزبان راند. دمیرتاش گفت:«جناب اوجالان در دیدار اخیر ما برای خلقکرد و همه رفقای خود در زندانها سلام و درود فرستادند. جناب اوجالان که هماکنون در 65 سالگی بسر میبرند, در جزیره با وجود شرایط سخت و طاقتفرسا بازهم به شیوهای بینظیر مقاومت میکند. مشکلات تندرستی وی از قبیل ناراحتی چشم, حلق و بینی همچنان ادامه دارد. اما در کل روحیه, هیجان و وضعیت فیزیکی ایشان خوب است و برای همگان سلام و درود فرستاد».
طولانیمدتترین دیدار
دمیرتاش اذعان داشت که اینبار طولانیمدتترین دیدار را با اوجالان به انجام رساندند که 4 ساعت بطول انجامید. دمیرتاش تصریح کرد که در آن دیدار بر سر همه موضوعها و تحولات بحث و گفتگو کردند. دمیرتاش گفت:«ما مسایل را بطور کامل مورد بحث قرار دادیم. تبادل نظر کردیم و به تحلیلات جناب اوجالان گوش دادیم». دمیرتاش افزود که باید از این پس هیأت ب.د.پ هر 15 روز بتواند به جزیره امرالی برود.
اوجالان به اتاق بزرگتر منتقل شد
دمیرتاش در ادامه سخنان خود گفت:«از همان اوایل جناب اوجالان گفتهاند: آمدن پارلمانتاران حزب ما به امرالی بسیار مهم است. زیرا بدونشک به پیشبرد روند چارهیابی کمک میکند, اما البته کافی هم نیست. باید غیر از ما, هیأتهایی از سوی سازمانهای مدنی, روزنامهنگاران, نویسندگان, روشنفکران و معتمدین هم بتوانند به جزیره رفته و با جناب اوجالان دیدار انجام دهند. درغیر این صورت همانطور که جناب اوجالان گفتهاند, از ایشان بعنوان واسطهابزاری استفاده میکنند. برعکس اگر بخواهندرفتاری مثبت داشته باشند, باید وضعیت ایشان را بهشیوهای استراتژیک بدست گیرند و از انجام دیدارها جلوگیری نکنند. بایستی بتوانند با جهان خارج از امرالی ارتباط برقرار نمایند. همچنین باید وضعیت تندرستی جناب اوجالان به شیوهای جدی بهبود یابد. باید امکاناتی پزشکی موجود باشد که هر دقیقه بتوانند شرایط تندرستی ایشان را کنترل کنند. باید شرایط تندرستی, امنیتی و روابط ایشان با خارج از امرالی به شیوهای استراتژیک بهبود بخشیده شود. جناب اوجالان از سال 2009 تاکنون در اتاقی کوچک و تنگ نگهداری میشد, اما هم اکنون به اتاقی بزرگتر منتقل شدهاند. شایعاتی وجوددارد که ادعا می شود که «اتاقی ویژه برای ایشان ساختهاند و یا همانند یک کاخ است», این ادعاها صحیح نیست. در همان اتاقی که اوایل در آن میماند, بسر میبرد. آنجا نسبت به اطاق قبلی کمی بزرگتر است. شاید مشکل نفس کشیدن ایشان در اتاق جدید تاحدی حل شود. البته سیستم امرالی سیستم تحمیل انزوا است. در آن جزیره هرجا اتاقی بسازند, بازهم شرایط انزوا را دارد. غیر از آن چیز دیگری نیست. اگر مسئله ارتباط جناب اوجالان با جهان خارج از امرالی حل شود, بهتر میتواند به پیشبردروند چارهیابی کمک کند».
برخورد بعنوان واسطهابزاری
دمیرتاش در مورد وضعیت رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان گفت:«جناب اوجالان به من گفت: من به فکر وضعیت شخصی خودنیستم. برای اینکه بتوانم نقش خود را بخوبی ایفا کنم, دولت, خلق و حزب ب.د.پ مدام برمن تحمیل شدند. آنهایی که از من التماس کردند, باید هماکنون راه را برای من هموار سازند. من به زور رهبر نشدهام. شماها خواستید. خواستید که نقشی برعهده بگیرم. من هم هماکنون نقشم را ایفا میکنم, اما اگر شماها با چشم یک واسطهابزار به من نگاه کنید, آنگاه من نخواهم توانست به پیشبرد صلح کمک کنم. اگر بخواند من در حل بحران سوریه, مصر و وضعیت کائوتیک خاورمیانه و ترکیه نقشی مثبت ایفا کنم, باید شرایطم با توجه به اینکه بتوانم در مسایل دخیل شوم را بهبود بخشند و زمینه را برایم هموار سازند. آن هم بدان معنا خواهد بود که دیگر یک واسطه صرف نخواهم بود, بلکه وضعیتی استراتژیک خواهم داشت».
قرار نیست در 2 ایلول روند صلح خاتمه یابد
دمیرتاش خاطرنشان ساخت که اگر دولت ترکیه قبل از 1 سپتامبر و پس از آن شرایط اوجالان را به شیوهای استراتژیک تغییردهد, آن, به پیشبرد روند صلح کمک خواهد کرد. وی افزود:«درواقع برخی مسایل در این زمینه تعیینکننده هستند. نمیتوان گفت که دولت و حکومت ترکیه ایستاری کاملا تندروانه دارند. فقط تلاشی هم انجام نمیگیرد. جناب اوجالان به این دلیل ضربالعجل 1 سپتامبر را تعیین کرد, به این خاطر است که دولت برخوردی استراتژیک با روند صلح ندارد. جناب اوجالان هم منظورش از آن, ضربالعجل هم تهدید نبود. بخاطر این برخورد غیراستراتژیک دولت, تعیین تاریخ بسیار مهم است. اگر تا 1 سپتامبر گامی برداشته نشود, مسئله چنان نخواهد بود که روند صلح در 2 سپامبر خاتمه یافته. باید برخوردهای تنگنظرانه علیه اوجالان کناری گذاشته شود و سطح دیدارها عادی گردد. باید از ادعاهای نادرست علیه اوجالان دست برداشته شود. باید دولت و رسانهها از عناوینی همچو «تروریست» و یا «رهبر تروریستها» دست بردارند».