بشار اسد در سخنرانی دیروز خود ضمن تأکید بر ادامه مبارزه با آنچه که آنها را \"تروریست و آلت دست غرب\" خواند، گفت حاضر است با کسانیکه به سوریه خیانت نکردهاند مذاکره کند. جمهوری اسلامی ايران از سخنرانی رييس جمهوری سوريه حمايت کرده است اما آمریکا و اتحادیه اروپا با رد سخنرانی دیروز بشار اسد آنرا سخنانی توخالی خواندند.
بشار اسد ، رییس جمهوری سوریه، در نخستين سخنرانی عمومی خود طی چندماه گذشته مخالفان حکومتش را عروسکهای خيمهشب بازی غرب و تروريست های مورد حمايت قدرت های خارجی خواند و گفت که مقابله با تروريست ها متوقف نخواهد شد.
بشار اسد پيشنهاد کرد تا با افرادی که به گفته وی به سوريه خيانت نکردهاند، مذاکره آشتی برگزار کند و تأکيد کرد که اين مذاکره با تشکيل دولت جديد و اعطای عفو عمومی همراه خواهد بود.
ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز گذشته طرح صلح پیشنهادی بشار اسد برای پایان دادن به بحران در سوریه را طرحی دانسته که با واقعیت همخوانی ندارد و چیزی در راستای پيشبرد هدف مردم سوريه برای انتقال قدرت سياسی نداشت.
ويکتوريا نولند همچنين گفته است: بشار اسد مشروعيت خود را از دست داده است و بايد از قدرت کنار برود.
به گزارش خبرگزاری رويترز،جرج صبرا، معاون رييس ائتلاف ملی سوريه، در خصوص اظهارات روز يکشنبه رييس جمهوری سوريه گفته است: طرحی که بشار اسد به عنوان محور اصلی پيشنهادش مطرح کرد اصلا ارزشی ندارد که از آن به عنوان ابتکار ياد شود. بلکه آن را بايد به مثابه اعلام تداوم جنگ بشار اسد عليه مردم سوريه ديد.
در همين زمينه، ويليام هيگ، وزير خارجه بريتانيا، گفته است: وعده های توخالی کسی را گول نمی زند.
کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، نيز در بيانيه ای در واکنش به اين سخنرانی گفته است: موضع ما اين است برای تحقق انتقال قدرت سياسی در سوريه، بشار اسد بايد از قدرت کناره گيری کند.
اين در حالی است که علی اکبر صالحی ،وزير امور خارجه ايران گفته است، ايران در راستای مواضع اصولی خويش در جهت حل و فصل سياسی بحران سوريه، از ابتکار عمل بشار اسد در ارائه طرح جامع حل بحران اين کشور حمايت می کند.
سازمان ملل متحد می گويد، از زمان آغاز بحران در سوريه در ماه مارس 2011 تا کنون 60 هزار نفر کشته شده اند.