یکدرصد دانشآموزان ایرانی مواد مخدر مصرف میکنند
یکدرصد دانشآموزان ایرانی مواد مخدر مصرف میکنند
یکدرصد دانشآموزان ایرانی مواد مخدر مصرف میکنند
در جشنواره «نوجوان سلام» اعلام شده که مصرف شیشه و روانگردانهای دیگر نزد دانشآموزان رو به گسترش است. مطالعات شیوعشناسی بین دانشجویان نشانمیدهد که ۶۰ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر، از دوره دانشآموزی شروع کردهاند.
به گزارش هرانا به نقل از ایسنا، قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران میگوید: «یک درصد دانشآموزان ما مواد مخدر مصرف میکنند.» علیرضا جزینی افزوده که این به معنای اعتیاد این دسته دانشآموزان نیست، بلکه مصرف به صورت تفننی گزارش شده است.
این سخنان در سومین «جشنواره کشوری نوجوان سلام» ایراد شد که با شعار «ترویج شیوههای زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در تهران برگزار میشود. علیرضا جزینی خواستار آن شده که همه سازمانها بر امر پیشگیری از گسترش مصرف مواد مخدر تمرکز کنند.
علیرضا جزینی به نتیجه مطالعات شیوعشناسی در میان دانشجویان اشاره کرده که نشان میدهد نقطه آغاز ۶۰ درصد از مصرفکنندگان مواد مخدر، به دوران دانشآموزی باز میگردد.
جزینی مصرف برخی داروهای ضد استرس نظیر «ریتالین» در شب امتحان توسط دانشآموزان و دانشجویان یا قرصهای لاغری را مقدمهای بر اعتیاد دانسته است: «در گزارش شیوعشناسی که انجام شده بود، ۷۶ درصد جوانان گفته بودند که مواد مخدر را نمیشناختند.»
علیرضا جزینی همچنین میگوید ۶۰ درصد افراد معتاد، دوستان و همسالان خود را به عنوان عامل معرفی کردهاند.
آمار معتادان ایران یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر ذکر میشود. به گفته جزینی، از این تعداد تنها ۵۰ درصد به مراکز درمانی رجوع میکنند و در خوشبینانهترین حالت، تنها ۲۰ درصد آنها امکان بهبودی مییابند.
او میگوید از ابتدای سال ۱۳۹۳، نزدیک به ۵ هزار معتاد از خیابانها جمعآوری شدهاند که ۲ هزار مورد آن در دو هفته اول شهریور در تهران بوده است. جزینی تاکید میکند که کنترل منهای پیشگیری به هیچ وجه معنی ندارد.
کمتر از سه هفته پیش، در نشست کارشناسان فرهنگی مبارزه بامواد مخدر عنوان شده بود که بیش از ۲۱ درصد معتادان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند. ۶۳ درصد آنها متاهل و ۵۳ درصدشان شاغلند.
وزیر کشور ایران که ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر را نیز بر عهده دارد، اول خرداد ۱۳۹۳ گفته بود که روزانه ۹ نفر در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر میمیرند. او با اذعان به گسترش اعتیاد نزد جوانان افزوده بود که نوع مواد مخدر، از سنتی به صنعتی تغییر کرده است.
مسئولان ایرانی در مورد گسترش اعتیاد یا مصرف مواد مخدر نزد جوانان، شفافتر از پیش سخن میگویند، اما همچنان از اشاره به دلایل اجتماعی این رویکرد طفره میروند.