جودی گینزبرگ، رئیس سازمان آزادی مطبوعات آمریکا کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، در بیانیهای اعلام کرد که این تخمین، بالاترین رقم از سال ۲۰۲۲ که ۳۷۰ روزنامهنگار زندانی شده بودند، است و باید زنگ خطری باشد.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران سه «متخلف اصلی» را در این زمینه محکوم کرده است. این سازمان اعلام کرده است که از اول دسامبر، چین ۵۰ روزنامهنگار، اسرائیل ۴۱ روزنامهنگار و میانمار نیز ۳۵ روزنامهنگار را زندانی کرده است.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران اشاره کرده است که «سانسور گسترده» در چین، تخمین دقیق برای این کشور را بسیار دشوار میکند.
اسرائیل که دارای یک سیستم چندحزبی است، از پاییز ۲۰۲۳ در جنگ با حماس در غزه درگیر بوده و در صدر این فهرست قرار گرفته است.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران که مقر آن در نیویورک است، اعلام میکند که اسرائیل «با حمله به رسانهها در کرانه باختری اشغالی، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.»
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران اعلام کرد که «ممنوعیت ورود خبرنگاران خارجی به غزه و ممنوعیت فعالیت شبکه خبری قطری الجزیره در اسرائیل و کرانه باختری» نیز از جمله اقدامات اسرائیل علیه روزنامهنگاران است.
تعداد روزنامهنگاران بازداشت شده در اسرائیل و فلسطین در یک سال دو برابر شده است.
بر اساس سازمان جامعه مدنی، در حال حاضر اسرائیل ۴۳ روزنامهنگار تماماً فلسطینی، میانمار ۳۵، بلاروس ۳۱ و روسیه نیز ۳۰ روزنامهنگار را زندانی کرده است.
بر اساس کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، ۱۱ روزنامهنگار در ترکیه زندانی هستند
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران تعداد روزنامهنگاران زندانی در ترکیه را بسیار کمتر نشان میدهد. بر اساس این گزارش، ۱۱ روزنامهنگار در زندان هستند که ۴ نفر از آنها به دلیل جرایم علیه دولت به حبس محکوم شدهاند. کمیته حفاظت از روزنامهنگاران گفت: «ترکیه دیگر یکی از کشورهایی نیست که بیشترین تعداد روزنامهنگار را زندانی میکند. اما در سال ۲۰۲۴، سه برابر حکم ممنوعیت فعالیت در خانه برای خبرنگاران در رسانههای طرفدار کوردها صادر شد. ترکیه مدلی را دنبال کرده است که خبرنگاران مرتبط با حزب کارگران کوردستان (پکک) را که به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی میکند، هدف قرار داده و مدتی طولانی است که این مدل را دنبال میکند.»
دفگ: ۴۳ روزنامهنگار زندانی هستند
بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴ انجمن روزنامهنگاران دجله فرات (دفگ)، ۱۱۸ روزنامهنگار بازداشت، ۲۶ نفر زندانی و به ۶۷ روزنامهنگار ۱۴۹ سال و ۹ ماه حبس داده شده است و ۵۲۶۰ خبر مسدود شده است. اعلام شده است که از ماه ژانویه تعداد روزنامهنگاران زندانی ۴۳ نفر است.