درگیری‌های شدید بین گروه‌های مسلح در طرابلس

در طرابلس، پایتخت لیبی، درگیری‌های شدید بین گروه‌های مسلح رقیب بار دیگر شعله‌ور شد.

به گزارش منابع امنیتی، در درگیری‌های روزهای اخیر دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند و درگیری‌ها روز چهارشنبه در مناطق پرجمعیت شهر ادامه داشت.

یک مقام وزارت کشور لیبی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) اظهار داشت که این بار درگیری‌ها گسترده بوده و به نقاط مختلف شهر سرایت کرده است.

طرف‌های درگیر، نیروی راداع و تیپ ۴۴۴ بودند. در این درگیری‌ها از سلاح‌های سنگین، مسلسل‌ها و راکت‌اندازها استفاده شد.

نیروی راداع منحل شد، رئیس سازمان پشتیبانی ثبات کشته شد

عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر لیبی، روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروی راداع منحل شده و واحدهای امنیتی وابسته به سازمان پشتیبانی ثبات (SSA)، که آن نیز یک ساختار قدرتمند است، نیز منحل شده‌اند. این اعلامیه بلافاصله پس از کشته شدن عبدالغنی «گنیوه» الکیکلی، رئیس سازمان پشتیبانی ثبات، در شامگاه دوشنبه صورت گرفت.

علت مرگ الکیکلی هنوز مشخص نیست، اما گزارش شده است که وی در حالی که برای میانجی‌گری در یک پادگان متعلق به تیپ ۴۴۴ حضور داشت، کشته شده است. این حادثه با برهم زدن تعادل در طرابلس، فتیله درگیری‌های جدید را روشن کرد.

شهر به میدان جنگ تبدیل شد

در حالی که صدای انفجارهای شدیدی در مناطق غربی و جنوبی طرابلس شنیده می‌شد، گزارش شده است که گروه‌های وابسته به نیروی راداع برای پشتیبانی از درگیری‌ها در این مناطق مستقر شده‌اند. همچنین گزارش شده است که یک گروه مسلح از شهر زاویه، واقع در ۴۵ کیلومتری غرب طرابلس، برای حمایت از راداع وارد طرابلس شده است.

تصاویر منتشر شده در رسانه‌های مجازی، خودروهای سوخته و ساختمان‌های اصابت شده با گلوله را نشان می‌دهد.

بی‌ثباتی مداوم

لیبی از زمان سرنگونی و کشته شدن معمر قذافی در سال ۲۰۱۱، توسط دو دولت جداگانه اداره می‌شود: دولت مستقر در طرابلس (دبیبه) که توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است، و دولتی به ریاست ژنرال خلیفه حفتر که شرق کشور را کنترل می‌کند.

اگرچه در سال‌های اخیر آرامش نسبی برقرار بوده است، اما رقابت برای نفوذ بین گروه‌های شبه‌نظامی مسلح، به ویژه در طرابلس و مناطق غربی، هر از چند گاهی دوباره شعله‌ور می‌شود.

تحولات اخیر نشان می‌دهد که بحران امنیتی در لیبی عمیق‌تر شده و تلاش‌ها برای یافتن راه حل سیاسی همچنان شکننده است.