اشپیگل: وضعیت ترکیه بحرانی است

مجله اشپیگل آلمان در مقاله تشریحی‌ای باعنوان "ترس اروپا از سیاست‌های شرقی اردوغان" که اخیراً منتشر کرده، می‌گوید که وضعیت اقتصادی ترکیه روزبه‌روز خراب‌تر می‌شود که همین‌امر کشورهای اروپایی را به تردید در مورد این کشور ...

مجله اشپیگل آلمان در مقاله تشریحی‌ای باعنوان "ترس اروپا از سیاست‌های شرقی اردوغان" که اخیراً منتشر کرده، می‌گوید که وضعیت اقتصادی ترکیه روزبه‌روز خراب‌تر می‌شود که همین‌امر کشورهای اروپایی را به تردید در مورد این کشور واداشته است. در این تحلیل اذعان شده که با این حساب احتمال دارد این کشور به سمت روسیه متمایل شود

 

مجله اشپیگل در مقاله‌ای که به‌قلم مارکوس باکر منتشر کرده به شرایط جنگی کنونی ترکیه اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که این کشور در جنگ برضد تروریسم و اقتصاد به اروپا وابسته است.  این نوشتار می‌گوید که ترکیه هم‌اکنون هم در درون خاک خودش و هم در کردستان در حال نبردی نفس‌گیر است به‌طوریکه پس از گذشت چند ماه از کودتای نافرجام ۱۵ ژوییه، حکومت این کشور ده‌ها هزارتن از مخالفان خود را به شدیدترین شیوه ممکن سرکوب کرده است.

 

نویسنده در ادامه به وضعیت بحرانی اقتصاد این کشور پرداخته و پیش‌بینی کرده که این شرایط روز به‌روز خراب‌تر نیز بشود. وی با اشاره سخنان چند وقت پیش اردوغان که گفته بود "ما در یک جنگ رهایی دیگر قرار داریم"، این سخنان را دلیلی بر وضعیت غیرعادی و بحرانی ترکیه قلمداد نموده است. نویسنده هم‌چنین با اشاره به انفجار تالار عروسی در رحا که به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از غیرنظامیان کرد منجر شد، آن را عملیاتی در ارتباط با گروه‌‌های سکولار – اسلامی این کشور دانسته که برای منافع خود این جنگ را براه انداخته‌اند.

 

اشپیگل در تحلیل خود از افزایش‌ احتمال‌ها در مورد بروز اختلافات میان سکولارها و آ.ک.پ خبر می‌دهد. این مجله در بخش دیگری از تحلیل وضعیت کنونی ترکیه به قلم لونیس گرِگوریس می‌گوید جریان‌های اسلامی در چند هفته قبل از کریسمس به تبلیغات برای افکار خود روی آورده بودند که دولت آ.ک.پ هیچ تدبیری را در برابر آن‌ها اتخاذ نکرده بود. وی با اشاره به سخنان مسئول امور دینی ترکیه در مورد جشن سال نوی مسیحی، گفته است که این اختلافات در حال افزایش است و ممکن است در آینده میان اسلامگرایان و سکولارها اختلافاتی بروز کند.

 

این تحلیل اشپیگل در ادامه به وضعیت پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا اشاره می‌کند و صراحتاً عنوان می‌دارد که هیچ امیدی برای این کار وجود ندارد. اشپیگل می‌گوید که اروپا تردید‌هایی جدی در مورد ترکیه دارد. هر دو تحلیل‌گر اشپیگل در این مورد هم‌رأی ‌می‌باشند که ترکیه جایی در اتحادیه اروپا نخواهد داست. آن‌ها وضعیت موجود ترکیه را ضربه‌ای به موقعیت ترکیه و نیز صنعت توریسم این کشور دانسته‌اند و می‌گویند با تخریب اقتصاد ترکیه، این احتمال وجود دارد که ترکیه ناچاراً به‌سمت روسیه متمایل شود.